Drummer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Drummer? Lees de functieomschrijving.

De drummer speelt op professioneel niveau op de drumstel.

De drummer kan als zelfstandig drummer werken (en solo optreden) of is werkzaam als drummer bij een band (waaronder bijvoorbeeld een rockband, een metalband of een popband). De drummer speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de drummer zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven. De drummer kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de drummer nummers opnemen in de studio. De drummer heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook andere bandleden de spotlight. Naast goed op het drumstel te kunnen spelen moet de drummer die het wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf en zijn band goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en (voor bijvoorbeeld interviews) communicatief vaardig is.

Wil je werken als Drummer?

Werk je al als Drummer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Drummer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Drummer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Drummer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn bij plekken waar hij speelt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drummer

Wat verdient een Drummer?

Voor het beroep van drummer valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per drummer verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

 

Salarisschaal Drummer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Drummer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Drummer

Hoe goed is de toekomst voor de Drummer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de drummer hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De drummer die er echt hard voor werkt om van het drummen zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de drummer extra geld verdienen door ook les in drummen te gaan geven.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Drummer worden: Opleidingen tot Drummer

Hoe word je een Drummer? 

Voor het beroep van drummer is geen opleiding vereist. Wel kan de drummer een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training drumstelspelen hebben gevolgd.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Drummer

Muziekproductie met Logic Pro X
In deze online video training leer je de basis en de nieuwste functies van Logic Pro X (10.4). Na het volgen van de training Logic Pro X ben je in staat om …
Meer opleidingen Drummer

Weet je nog niet of je Drummer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Drummer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Drummer

Met wie werkt een Drummer samen? 

Het netwerk van de drummer bestaat uit zijn bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn bij plekken waar hij speelt
Drummer


Organisaties waar een Drummer werkzaam is

Waar werkt een Drummer meestal? 

De drummer werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Drummer

Waar kun je het beste werken als Drummer? Hieronder vindt je de best door de Drummer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Drummer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Drummer:

Welke competenties heeft een een Drummer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Drummer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Drummer nodig? 

De drummer is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de drummer ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Drummer


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Drummer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Drummer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Drummer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Drummer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drummer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drummer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drummer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drummer iets voor je?

Zou je graag Drummer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drummer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Drummer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar