Cellist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cellist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cellist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cellist wordt.

 

Wat is een Cellist?

De cellist speelt op professioneel niveau op de cello.

De cellist kan als zelfstandig cellist werken (en solo optreden) of kan cellist zijn bij een band. De cellist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz of klassieke nummers). Ook kan de cellist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De cellist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, theaters, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de cellist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio. De cellist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed cello kunnen spelen moet de cellist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.Wil je werken als Cellist?

Werk je al als Cellist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cellist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cellist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cellist in één oogopslag

Netwerk:

 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cellist

Wat verdient een Cellist?

Voor het beroep van cellist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per cellist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Cellist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cellist

Er zijn geen vacatures Cellist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Cellist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Cellist in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cellist

Wat is de toekomst van Cellist?

Het arbeidsmarktperspectief voor de cellist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De cellist die er echt hard voor werkt om van zijn cellospel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de cellist extra geld verdienen door ook les in cellospel te gaan geven.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Cellist worden: Opleidingen tot Cellist

Wil je Cellist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cellist.

Hoe word je een Cellist? 

Voor het beroep van cellist is geen opleiding vereist. Wel kan de cellist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training cello spelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cellist

Er zijn geen opleidingen Cellist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cellist in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Cellist

Als je Cellist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cellist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cellist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cellist?

Competenties en Vaardigheden Cellist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Cellist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Cellist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cellist

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Cellist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cellist. Als Cellist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cellist:


zie volledige beschrijving persoonstype Cellist

Vakkennis voor een Cellist

Het is voor een Cellist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Cellist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Cellist


Werkervaring Cellist

Het is voor een startend Cellist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cellist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Gitarist, Violist, Jazzgitarist .

Iets anders leren?

Is Cellist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Cellist

Met wie werkt een Cellist samen? 

Het netwerk van de cellist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Cellist


Organisaties waar een Cellist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cellist meestal werkt.

Waar werkt een Cellist?

De cellist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Cellist

Waar kun je het beste werken als Cellist? Hieronder vind je de best door de Cellist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cellist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cellist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cellist.

Welke competenties heeft een Cellist nodig?

Een Cellist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cellist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cellist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cellist nodig? 

De cellist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de cellist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Cellist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Cellist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cellist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cellist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cellist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cellist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cellist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cellist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cellist iets voor je?

Zou je graag Cellist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cellist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cellist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar