Jazzzanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jazzzanger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jazzzanger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jazzzanger wordt.

Wat is een Jazzzanger?

De jazzzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van jazznummers.

De jazzzanger zingt op professioneel niveau jazznummers. De jazzzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De jazzzanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de jazzzanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés. Eventueel treedt de jazzzanger ook op tijdens jazzfestivals.

De jazzzanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de jazzzanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de jazzzanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de jazzzanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De jazzzanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de jazzzanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Wil je werken als Jazzzanger?

Werk je al als Jazzzanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jazzzanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jazzzanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jazzzanger in één oogopslag

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn bij speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jazzzanger

Wat verdient een Jazzzanger?

Voor het beroep van jazzzanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per jazzzanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Jazzzanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jazzzanger

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jazzzanger

Wat is de toekomst van Jazzzanger?

Het arbeidsmarktperspectief voor de jazzzanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De jazzzanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de jazzzanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Baankans Jazzzanger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jazzzanger worden: Opleidingen tot Jazzzanger

Wil je jazzzanger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jazzzanger? 

Voor het beroep van jazzzanger is geen opleiding vereist. Wel kan de jazzzanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige jazzzangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jazzzanger

Meer opleidingen Jazzzanger

Weet je nog niet of je Jazzzanger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jazzzanger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jazzzanger

Met wie werkt een Jazzzanger samen? 

Het netwerk van de jazzzanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn bij speelplekken
Jazzzanger


Organisaties waar een Jazzzanger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jazzzanger meestal werkt.

Waar werkt een Jazzzanger?

De jazzzanger werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Jazzzanger

Waar kun je het beste werken als Jazzzanger? Hieronder vind je de best door de Jazzzanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jazzzanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jazzzanger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jazzzanger.

Welke competenties heeft een Jazzzanger nodig?

Een Jazzzanger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jazzzanger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jazzzanger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jazzzanger nodig? 

De jazzzanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de jazzzanger ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Jazzzanger


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Jazzzanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jazzzanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jazzzanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jazzzanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jazzzanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jazzzanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jazzzanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jazzzanger iets voor je?

Zou je graag Jazzzanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jazzzanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jazzzanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar