Blueszanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Blueszanger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep blueszanger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je blueszanger wordt.

Wat is een Blueszanger?

De blueszanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van bluesnummers.

De blueszanger zingt op professioneel gebied bluesnummers. De blueszanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De blueszanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de blueszanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés.

De blueszanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de blueszanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de blueszanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de blueszanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De blueszanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de blueszanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Wil je werken als Blueszanger?

Werk je al als Blueszanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Blueszanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Blueszanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Blueszanger in één oogopslag

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Blueszanger

Wat verdient een Blueszanger?

Voor het beroep van blueszanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per blueszanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Blueszanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Blueszanger

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Blueszanger

Wat is de toekomst van Blueszanger?

Het arbeidsmarktperspectief voor de blueszanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De blueszanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de blueszanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Baankans Blueszanger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Blueszanger worden: Opleidingen tot Blueszanger

Wil je blueszanger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Blueszanger? 

Voor het beroep van blueszanger is geen opleiding vereist. Wel kan de blueszanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige blueszangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Blueszanger

Meer opleidingen Blueszanger

Weet je nog niet of je Blueszanger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Blueszanger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Blueszanger

Met wie werkt een Blueszanger samen? 

Het netwerk van de blueszanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

 


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Blueszanger


Organisaties waar een Blueszanger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Blueszanger meestal werkt.

Waar werkt een Blueszanger?

De blueszanger werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Blueszanger

Waar kun je het beste werken als Blueszanger? Hieronder vind je de best door de Blueszanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Blueszanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Blueszanger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Blueszanger.

Welke competenties heeft een Blueszanger nodig?

Een Blueszanger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Blueszanger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Blueszanger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Blueszanger nodig? 

De blueszanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de blueszanger ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Blueszanger


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Blueszanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Blueszanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Blueszanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Blueszanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Blueszanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Blueszanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Blueszanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Blueszanger iets voor je?

Zou je graag Blueszanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Blueszanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Blueszanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar