Jazzgitarist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jazzgitarist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jazzgitarist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jazzgitarist wordt.

Wat is een Jazzgitarist?

De jazzgitarist speelt op professioneel niveau op de gitaar en richt zich tijdens het spelen over het algemeen vrijwel alleen op het spelen van jazzmuziek.

De jazzgitarist kan als zelfstandig jazzgitarist werken (en solo optreden), kan jazzgitarist zijn bij een band of kan met zijn gitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters of cabaretiers muzikaal ondersteunen. De jazzgitarist speelt nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de jazzgitarist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De jazzgitarist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, (jazz)cafés, theaters, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de jazzgitarist nummers opnemen in de studio. De jazzgitarist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook anderen de spotlight.

Naast goed gitaar kunnen spelen moet de jazzgitarist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Wil je werken als Jazzgitarist?

Werk je al als Jazzgitarist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jazzgitarist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jazzgitarist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jazzgitarist in één oogopslag

Netwerk:

 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jazzgitarist

Wat verdient een Jazzgitarist?

Voor het beroep van jazzgitarist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per jazzgitarist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Jazzgitarist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jazzgitarist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jazzgitarist

Wat is de toekomst van Jazzgitarist?

Het arbeidsmarktperspectief voor de jazzgitarist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De jazzgitarist die er echt hard voor werkt om van zijn gitaarspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de jazzgitarist extra geld verdienen door ook les in gitaarspel te gaan geven.

Baankans Jazzgitarist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jazzgitarist worden: Opleidingen tot Jazzgitarist

Wil je jazzgitarist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jazzgitarist? 

Voor het beroep van jazzgitarist is geen opleiding vereist. Wel kan de jazzgitarist een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training gitaarspelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jazzgitarist

Meer opleidingen Jazzgitarist

Weet je nog niet of je Jazzgitarist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jazzgitarist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jazzgitarist

Met wie werkt een Jazzgitarist samen? 

Het netwerk van de jazzgitarist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Jazzgitarist


Organisaties waar een Jazzgitarist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jazzgitarist meestal werkt.

Waar werkt een Jazzgitarist?

De jazzgitarist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Jazzgitarist

Waar kun je het beste werken als Jazzgitarist? Hieronder vind je de best door de Jazzgitarist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jazzgitarist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jazzgitarist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jazzgitarist.

Welke competenties heeft een Jazzgitarist nodig?

Een Jazzgitarist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jazzgitarist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jazzgitarist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jazzgitarist nodig? 

De jazzgitarist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de jazzgitarist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Jazzgitarist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Jazzgitarist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jazzgitarist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jazzgitarist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jazzgitarist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jazzgitarist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jazzgitarist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jazzgitarist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jazzgitarist iets voor je?

Zou je graag Jazzgitarist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jazzgitarist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jazzgitarist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar