Altviolist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Altviolist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep altviolist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je altviolist wordt.

Wat is een Altviolist?

De Altviolist is een muzikant die de altviool bespeelt. De Altviolist is hier vaak erg bedreven in. De altviool is het oudste lid van de familie van de violen. Onder meer de viool en de cello behoren tot dezelfde familie. De altviool is een gestreken snaarinstrument. Het geluid wordt verkregen door het laten trillen van de snaren. Hier wordt een strijkstok voor gebruikt.

 

Verschillende rollen

De altviool is groter dan een gewone viool en heeft vier snaren. In een orkest of ensemble heeft de altviool een bijzondere rol. Het is belangrijk dat de Altviolist zijn partijen goed analyseert en weet welke rol hij of zij in welk deel van het stuk heeft. Deze rol kunnen zeer verschillend zijn:

-         een solostuk;

-         een tweede stem naast de cello of eerste viool;

-         een basstem;

-         een ondersteunende stem, deze maakt de harmonische opbouw compleet.

De verschillende rollen vragen verschillende vaardigheden en interpretaties van de Altviolist. Vaak moeten stukken dan juist wat zachter of wat harder gespeeld worden.

 

Muzikaliteit

De Altviolist moet goed muzikaal onderlegd zijn en verstand hebben van diverse muziekstukken, noten en interpretaties. Muzikaliteit is de belangrijkste vereiste voor de Altviolist. Daarnaast speelt de Altviolist meestal de altviool in een ensemble of orkest en moet daarom ook goed kunnen samenwerken met andere muzikanten.

Wil je werken als Altviolist?

Werk je al als Altviolist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Altviolist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Altviolist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Altviolist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Altviolist

Wat verdient een Altviolist?

Het is moeilijk om een inschatting te maken van het salaris van de Altviolist. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de Altviolist in zijn werk steekt en of de Altviolist voor een kleiner of juist een groot orkest of ensemble speelt.

Salarisschaal Altviolist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Altviolist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Altviolist

Wat is de toekomst van Altviolist?

Er is maar weinig vraag naar Altviolisten. Door veel te oefenen en hard te werken kan de Altviolist doorgroeien tot de top en proberen in een groot en bekend orkest te komen.

Baankans Altviolist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Altviolist worden: Opleidingen tot Altviolist

Wil je altviolist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Altviolist? 

De Altviolist heeft vaak een muzikale achtergrond en speelt al van jongs af aan. Als de Altviolist serieus door wil, kan hij of zij een opleiding doen aan het conservatorium. Deze opleidingen zijn puur gericht op muziek en bereiden de Altviolist voor op een carrière binnen de muziek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Altviolist

Meer opleidingen Altviolist

Weet je nog niet of je Altviolist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Altviolist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Altviolist

Met wie werkt een Altviolist samen? 

De Altviolist speelt meestal in een orkest of ensemble. Hierdoor werkt de Altviolist samen met diverse andere muzikanten.


Altviolist


Organisaties waar een Altviolist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Altviolist meestal werkt.

Waar werkt een Altviolist?

De Altviolist werkt meestal voor een ensemble of orkest. Samen met andere muzikanten doen zij uitvoeringen en optredens.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Altviolist

Waar kun je het beste werken als Altviolist? Hieronder vind je de best door de Altviolist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Altviolist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Altviolist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Altviolist.

Welke competenties heeft een Altviolist nodig?

Een Altviolist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Altviolist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Altviolist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Altviolist nodig? 

De Altviolist moet beschikken over veel muzikaliteit en creativiteit. De Altviolist moet goed kunnen luisteren en muziekstukken analyseren (Waarnemer). Daarnaast moet de Altviolist zich ook goed kunnen inleven in het muziekstukken en ermee als het ware een verhaal kunnen vertellen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Altviolist


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Altviolist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Altviolist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Altviolist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Altviolist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Altviolist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Altviolist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Altviolist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Altviolist iets voor je?

Zou je graag Altviolist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Altviolist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Altviolist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar