Trompettist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trompettist? Lees de functieomschrijving.

De trompettist speelt op professioneel niveau op de trompet.

De trompettist kan als zelfstandig trompettist werken (en solo optreden) of kan trompettist zijn bij een band. De trompettist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz nummers of popnummers). Ook kan de trompettist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De trompettist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen (alhoewel het vrij weinig voorkomt dat een trompettist solo optreedt in een kroeg of café kan hij wel in bijvoorbeeld een jazzcafé komen spelen). Ook kan de trompettist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio.

De trompettist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed trompet kunnen spelen moet de trompettist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Wil je werken als Trompettist?

Werk je al als Trompettist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trompettist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trompettist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Trompettist in één oogopslag

Netwerk:

 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trompettist

Wat verdient een Trompettist?

Voor het beroep van trompettist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per trompettist verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Trompettist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trompettist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trompettist

Hoe goed is de toekomst voor de Trompettist? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de trompettist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De trompettist die er echt hard voor werkt om van zijn trompetspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de trompettist extra geld verdienen door ook les in trompetspel te gaan geven.

Baankans Trompettist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trompettist worden: Opleidingen tot Trompettist

Hoe word je een Trompettist? 

Voor het beroep van trompettist is geen opleiding vereist. Wel kan de trompettist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training trompet spelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trompettist

Meer opleidingen Trompettist

Weet je nog niet of je Trompettist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trompettist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trompettist

Met wie werkt een Trompettist samen? 

Het netwerk van de trompettist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Trompettist


Organisaties waar een Trompettist werkzaam is

Waar werkt een Trompettist meestal? 

De trompettist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Trompettist

Waar kun je het beste werken als Trompettist? Hieronder vindt je de best door de Trompettist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trompettist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trompettist:

Welke competenties heeft een een Trompettist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trompettist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trompettist nodig? 

De trompettist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de trompettist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Trompettist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Trompettist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trompettist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trompettist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trompettist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trompettist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trompettist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trompettist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trompettist iets voor je?

Zou je graag Trompettist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trompettist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trompettist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar