Rockzanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rockzanger? Lees de functieomschrijving.

De rockzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van rocknummers.

De rockzanger zingt op professioneel niveau rocknummers. De rockzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. Voorbeelden van bekende Nederlandse rockzangers zijn Dinand Woesthoff (Kane) en Barry Hay (Golden Earring). De rockzanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de rockzanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés. Eventueel treedt de rockzanger ook op tijdens braderieën en/of feesten. Ook kan de rockzanger optreden tijdens rockfestivals.

De rockzanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de rockzanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de rockzanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de rockzanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De rockzanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de rockzanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Wil je werken als Rockzanger?

Werk je al als Rockzanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rockzanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Rockzanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Rockzanger in één oogopslag

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rockzanger

Wat verdient een Rockzanger?

Voor het beroep van rockzanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per rockzanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Rockzanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rockzanger

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rockzanger

Hoe goed is de toekomst voor de Rockzanger? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de rockzanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De rockzanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de rockzanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Baankans Rockzanger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rockzanger worden: Opleidingen tot Rockzanger

Hoe word je een Rockzanger? 

Voor het beroep van rockzanger is geen opleiding vereist. Wel kan de rockzanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige rockzangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rockzanger

Meer opleidingen Rockzanger

Weet je nog niet of je Rockzanger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rockzanger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rockzanger

Met wie werkt een Rockzanger samen? 

Het netwerk van de rockzanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Rockzanger


Organisaties waar een Rockzanger werkzaam is

Waar werkt een Rockzanger meestal? 

De rockzanger werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Rockzanger

Waar kun je het beste werken als Rockzanger? Hieronder vindt je de best door de Rockzanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rockzanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rockzanger:

Welke competenties heeft een een Rockzanger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Rockzanger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Rockzanger nodig? 

De rockzanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de rockzanger ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Rockzanger


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Rockzanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rockzanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rockzanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rockzanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rockzanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rockzanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rockzanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rockzanger iets voor je?

Zou je graag Rockzanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rockzanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rockzanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar