Arrangeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arrangeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arrangeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arrangeur wordt.

Wat is een Arrangeur?

Als arrangeur bewerk je een bestaand stuk muziek of een bepaalde compositie voor een ander doel. Je bewerkt het voor een bepaalde stijl of een bepaalde gelegenheid. Het nieuwe muziekstuk of de nieuwe compositie die hieruit ontstaat wordt een arrangement genoemd. De meeste composities worden door een arrangeur zelf gemaakt en georkestreerd. Een arrangeur is vaak ook aanwezig tijdens de opnames in de studio. Als arrangeur vervul je tijdens het opnemen van een compositite ook de rol van een producent.

 

 

Wil je werken als Arrangeur?

Werk je al als Arrangeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arrangeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arrangeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arrangeur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Muzikanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arrangeur

Wat verdient een Arrangeur?

Het salaris van een arrangeur is geen vast salaris per maand. Een arrangeur krijgt vaak per compositie betaald. Het salaris van een arrangeur is daarom afhankelijk van het aantal composities en stukken dat een arrangeur produceert en van het bedrijf waarvoor de arrangeur werkzaam is.

Salarisschaal Arrangeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arrangeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arrangeur

Wat is de toekomst van Arrangeur?

Er zijn in Nederland niet veel vacatures beschikbaar voor een arrangeur. Je komt als arrangeur te werken in een zeer specialistische sector en het aantal vacatures is beperkt.

Verder heb je als arrangeur ook niet bijster veel doorgroeimogelijkheden. Je moet als arrangeur proberen een doorbraak te creëren waardoor je veel bekenheid verwerft en meer gevraagd zal worden om compositie of andere muziekstukken te schrijven.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arrangeur worden: Opleidingen tot Arrangeur

Wil je arrangeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Arrangeur? 

Als arrangeur is het wenselijk dat je kennis hebt van bijvoorbeeld harmonieleer, instrumentatie en orkestratie. Een muzikale opleiding is als arrangeur dus wenselijk. Verder zijn er verschillende cursussen, zoals een cursus arrangeren, waardoor een arrangeur zijn vaardigheden verder kan ontwikkeln.

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arrangeur

Meer opleidingen Arrangeur

Weet je nog niet of je Arrangeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arrangeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arrangeur

Met wie werkt een Arrangeur samen? 

Als arrangeur arrangeer je stukken voor klanten. Klanten vragen je om een bepaalde compositite te maken voor een bepaalde gelegenheid. Voor het ontwikkelen van een compositie heb je als arrangeur vaak de medewerking van verschillende muzikanten nodig.


  • Klanten
  • Muzikanten
Arrangeur


Organisaties waar een Arrangeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arrangeur meestal werkt.

Waar werkt een Arrangeur?

Als arrangeur is je doel om geld te verdienen met het schrijven van muziekstukken. Je bent daarom werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Arrangeur

Waar kun je het beste werken als Arrangeur? Hieronder vind je de best door de Arrangeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arrangeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arrangeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arrangeur.

Welke competenties heeft een Arrangeur nodig?

Een Arrangeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arrangeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arrangeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arrangeur nodig? 

Als arrangeur moet je goed kunnen luisteren en moet je de juiste dingen samen kunnen brengen. Je moet gevoelig, warm en scherpzinnig zijn en een ongekende passie hebben voor muziek (Romanticus).

Verder moet je als arrangeur heel wat in je mars hebben om echt door te breken. Je moet daarom energiek, optimistisch en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Arrangeur


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Arrangeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arrangeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arrangeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arrangeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arrangeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arrangeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arrangeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arrangeur iets voor je?

Zou je graag Arrangeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arrangeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arrangeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar