Gitarist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gitarist? Lees de functieomschrijving.

De gitarist speelt op professioneel niveau op de gitaar.

De gitarist kan als zelfstandig gitarist werken (en solo optreden), kan gitarist zijn bij een band of kan met zijn gitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters, stand up comedians of cabaretiers muzikaal ondersteunen. Naast het spelen op de gitaar zijn veel gitaristen ook zangers en zullen zij naast het spelen op de gitaar ook zingen.

De gitarist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de gitarist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De gitarist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de gitarist nummers opnemen in de studio.

De gitarist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook anderen de spotlight.

Naast goed gitaar kunnen spelen moet de gitarist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Wil je werken als Gitarist?

Werk je al als Gitarist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gitarist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gitarist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gitarist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op plekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gitarist

Wat verdient een Gitarist?

Voor het beroep van gitarist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per gitarist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Gitarist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gitarist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gitarist

Hoe goed is de toekomst voor de Gitarist? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de gitarist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De gitarist die er echt hard voor werkt om van zijn gitaarspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de gitarist extra geld verdienen door ook les in gitaarspel te gaan geven.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gitarist worden: Opleidingen tot Gitarist

Hoe word je een Gitarist? 

Voor het beroep van gitarist is geen opleiding vereist. Wel kan de gitarist een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training gitaarspelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gitarist

Meer opleidingen Gitarist

Weet je nog niet of je Gitarist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gitarist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gitarist

Met wie werkt een Gitarist samen? 

Het netwerk van de gitarist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op plekken
Gitarist


Organisaties waar een Gitarist werkzaam is

Waar werkt een Gitarist meestal? 

De gitarist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Gitarist

Waar kun je het beste werken als Gitarist? Hieronder vindt je de best door de Gitarist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gitarist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gitarist:

Welke competenties heeft een een Gitarist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gitarist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gitarist nodig? 

De gitarist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de gitarist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Gitarist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Gitarist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gitarist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gitarist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gitarist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gitarist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gitarist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gitarist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gitarist iets voor je?

Zou je graag Gitarist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gitarist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gitarist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar