Troubadour Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Troubadour? Lees de functieomschrijving.

Een troubadour is een muzikant die zijn muziek op verscheidene plaatsen te gehore brengt.

Een troubadour is een muzikant die met zelfgeschreven en zelfgecomponeerde (of soms bekende liedjes) en gedichten langs de straten, theaters, café's en kroegen trekt om hier zijn muziek en gedichten ten gehore te brengen. De troubadour is een onafhankelijke muzikant die met zijn muziek en gedichten zijn innerlijke stem aan de mensen wil laten horen. De troubadour begeleidt zijn liedjes over het algemeen altijd zelf met een gitaar (of ander snaarinstrument).

Alhoewel de troubadour (een van oorkom Frans beroep) vroeger voornamelijk rond de steden, café's en kroegen trok om hier zijn muziek te gehore te brengen is er tegenwoordig in Nederland ook een ander soort troubadour in opkomst. Deze treedt niet alleen op straten, in café's of in kroegen op maar komt ook in bedrijven, tijdens evenementen, recepeties of tijdens feestjes zijn muziek en gedichten ten gehore brengen. Sommige troubadours schrijven zelfs teksten en liedjes die speciaal zijn geschreven voor het evenement, bedrijf of feest waar zij komen optreden.

De liedjes die de troubadour zingt zijn over het algemeen altijd in het Nederlands of in het Frans. De troubadour is altijd onafhankelijk en zelfstandig werkzaam. 

 

Wil je werken als Troubadour?

Werk je al als Troubadour en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Troubadour worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Troubadour, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Troubadour in één oogopslag

Netwerk:

  • Publiek
  • Kroegen en café's
  • Bedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Troubadour

Wat verdient een Troubadour?

Het salaris en loon van een troubadour hangt volledig af van de desbetreffende troubadour, wat hij vraagt voor optredens, of hij cd's verkoopt en op welke gelegenheden hij komt optreden. Hier valt dus geen precieze indicatie voor te geven.

Salarisschaal Troubadour

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Troubadour

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Troubadour

Hoe goed is de toekomst voor de Troubadour? 

Het arbeidsperspectief voor een troubadour is relatief laag. De ouderwetse troubadour treedt voornamelijk op in kroegen en café's en is afhankelijk van het geld wat het publiek hem geeft voor het optreden (en eventuele cd-verkoop).

De hedendaagse troubadour moet zelfstandig en ambitieus te werk gaan en daarnaast veel aan zelfpromotie doen om zo door zoveel mogelijk bedrijven, recepties, feestjes en evenementen geboekt te worden.

Er zijn voor het beroep van troubadour geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Troubadour

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Troubadour worden: Opleidingen tot Troubadour

Hoe word je een Troubadour? 

Voor het beroep van troubadour is geen opleiding of cursus. Wel kan de troubadour een cursus dichten, muziek maken of liedjes schrijven volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Troubadour

Meer opleidingen Troubadour

Weet je nog niet of je Troubadour wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Troubadour of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Troubadour

Met wie werkt een Troubadour samen? 

Het netwerk van de ouderwetse troubadour bestaat uit het publiek dat naar hem komt kijken en de mensen die werkzaam zijn in de kroegen en café's waarin hij speelt. Daarnaast werkt de ouderwetse troubadour alleen (en dus zelfstandig) en onafhankelijk.

Het netwerk van de meer, hedendaagse troubadour bestaat uit de bedrijven, feestjes, evenementen en recepties waar hij wordt geboekt, de kroegen en café's waarin hij speelt en het publiek dat daar aanwezig is.


  • Publiek
  • Kroegen en café's
  • Bedrijven
Troubadour


Organisaties waar een Troubadour werkzaam is

Waar werkt een Troubadour meestal? 

Een troubadour werkt onafhankelijk, zowel op profit als non-profit basis, en treedt op in kroegen, café's of op de straten of tijdens bedrijven, feestjes, recepties, optredens, evenementen en soortgelijke plaatsen.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Troubadour

Waar kun je het beste werken als Troubadour? Hieronder vindt je de best door de Troubadour beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Troubadour.

Competenties, Skills en Vaardigheden Troubadour:

Welke competenties heeft een een Troubadour nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Troubadour

Wat voor persoonlijkheid heb je als Troubadour nodig? 

Een troubadour is een echte levensgenieter. Zijn leven bestaat uit het rondreizen en het maken van zijn muziek. Ook is de troubadour een echte romanticus.

Daarnaast moet de troubadour een succesvolle werker zijn om van zijn werk als troubadour te kunnen leven. Het is een moeilijke wereld en een moeilijk vak om in rond te komen en daarom moet de troubadour middels zelfpromotie en goede optredens naamsbekendheid krijgen om zo van zijn muziek (en eventuele cd verkoop) te kunnen leven. (succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Troubadour


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Troubadour

Rob Krot is troubadour.

Ben je benieuwd wat een troubadour allemaal doet op een dag? Rob Krot is troubadour en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Troubadour

Beoordeling van het beroep Troubadour

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Troubadour

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Troubadour

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Troubadour dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Troubadour belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Troubadour. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Troubadour iets voor je?

Zou je graag Troubadour willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Troubadour bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Troubadour

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar