Violist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Violist? Lees de functieomschrijving.

De violist speelt op professioneel niveau op de viool.

De violist kan als zelfstandig violist werken (en solo optreden) of kan violist zijn bij een band. De violist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. De meeste violisten richten zich bijvoorbeeld op klassieke nummers maar er zijn ook violisten die popnummers spelen of industrial muziek maken. Ook kan de violist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De violist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, theaters, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de violist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio.

De violist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed viool kunnen spelen moet de violist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Wil je werken als Violist?

Werk je al als Violist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Violist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Violist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Violist in één oogopslag

Netwerk:

 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Violist

Wat verdient een Violist?

Voor het beroep van violist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per violist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Violist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Violist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Violist

Hoe goed is de toekomst voor de Violist? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de violist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De violist die er echt hard voor werkt om van zijn vioolspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de violist extra geld verdienen door ook les in vioolspel te gaan geven.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Violist worden: Opleidingen tot Violist

Hoe word je een Violist? 

Voor het beroep van violist is geen opleiding vereist. Wel kan de violist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training viool spelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Violist

Meer opleidingen Violist

Weet je nog niet of je Violist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Violist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Violist

Met wie werkt een Violist samen? 

Het netwerk van de violist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Violist


Organisaties waar een Violist werkzaam is

Waar werkt een Violist meestal? 

De violist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Violist

Waar kun je het beste werken als Violist? Hieronder vindt je de best door de Violist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Violist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Violist:

Welke competenties heeft een een Violist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Violist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Violist nodig? 

De violist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de violist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Violist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Violist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Violist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Violist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Violist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Violist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Violist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Violist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Violist iets voor je?

Zou je graag Violist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Violist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Violist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar