Basgitarist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Basgitarist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep basgitarist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je basgitarist wordt.

Wat is een Basgitarist?

De basgitarist speelt op professioneel niveau op de basgitaar.

De basgitarist kan als zelfstandig basgitarist werken (en solo optreden), kan basgitarist zijn bij een band of kan met zijn basgitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters of cabaretiers muzikaal ondersteunen. Naast het spelen op de basgitaar zijn veel basgitaristen ook zangers en zullen zij naast het spelen op de basgitaar ook zingen.

De basgitarist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de basgitarist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De basgitarist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de basgitarist nummers opnemen in de studio.

De basgitarist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook anderen de spotlight.

Naast goed basgitaar kunnen spelen moet de basgitarist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Wil je werken als Basgitarist?

Werk je al als Basgitarist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Basgitarist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Basgitarist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Basgitarist in één oogopslag

Netwerk:

 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Basgitarist

Wat verdient een Basgitarist?

Voor het beroep van basgitarist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per basgitarist verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Basgitarist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Basgitarist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Basgitarist

Wat is de toekomst van Basgitarist?

Het arbeidsmarktperspectief voor de basgitarist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De basgitarist die er echt hard voor werkt om van zijn basgitaarspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de basgitarist extra geld verdienen door ook les in basgitaarspel te gaan geven.

Baankans Basgitarist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Basgitarist worden: Opleidingen tot Basgitarist

Wil je basgitarist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Basgitarist? 

Voor het beroep van basgitarist is geen opleiding vereist. Wel kan de basgitarist een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training basgitaarspelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Basgitarist

Meer opleidingen Basgitarist

Weet je nog niet of je Basgitarist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Basgitarist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Basgitarist

Met wie werkt een Basgitarist samen? 

Het netwerk van de basgitarist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt
Basgitarist


Organisaties waar een Basgitarist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Basgitarist meestal werkt.

Waar werkt een Basgitarist?

De basgitarist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Basgitarist

Waar kun je het beste werken als Basgitarist? Hieronder vind je de best door de Basgitarist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Basgitarist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Basgitarist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Basgitarist.

Welke competenties heeft een Basgitarist nodig?

Een Basgitarist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Basgitarist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Basgitarist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Basgitarist nodig? 

De basgitarist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de basgitarist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Basgitarist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Basgitarist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Basgitarist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Basgitarist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Basgitarist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Basgitarist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Basgitarist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Basgitarist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Basgitarist iets voor je?

Zou je graag Basgitarist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Basgitarist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Basgitarist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar