Saxofonist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Saxofonist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep saxofonist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je saxofonist wordt.

Wat is een Saxofonist?

De saxofonist speelt op professioneel niveau op de saxofoon.

De saxofonist kan als zelfstandig saxofonist werken (en solo optreden) of kan saxofonist zijn bij een band. De saxofonist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz nummers). Ook kan de saxofonist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De saxofonist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen (alhoewel het vrij weinig voorkomt dat een saxofonist solo optreedt in een kroeg of café kan hij wel in bijvoorbeeld een jazzcafé komen spelen). Ook kan de saxofonist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio.

De saxofonist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed saxofoon kunnen spelen moet de saxofonist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Wil je werken als Saxofonist?

Werk je al als Saxofonist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Saxofonist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Saxofonist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Saxofonist in één oogopslag

Netwerk:

 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Saxofonist

Wat verdient een Saxofonist?

Voor het beroep van saxofonist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per saxofonist verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

 

Salarisschaal Saxofonist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Saxofonist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Saxofonist

Wat is de toekomst van Saxofonist?

Het arbeidsmarktperspectief voor de saxofonist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De saxofonist die er echt hard voor werkt om van zijn saxofoonspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de saxofonist extra geld verdienen door ook les in saxofoonspel te gaan geven.

Baankans Saxofonist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Saxofonist worden: Opleidingen tot Saxofonist

Wil je saxofonist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Saxofonist? 

Voor het beroep van saxofonist is geen opleiding vereist. Wel kan de saxofonist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training saxofoon spelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Saxofonist

Meer opleidingen Saxofonist

Weet je nog niet of je Saxofonist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Saxofonist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Saxofonist

Met wie werkt een Saxofonist samen? 

Het netwerk van de saxofonist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Eventuele bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Saxofonist


Organisaties waar een Saxofonist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Saxofonist meestal werkt.

Waar werkt een Saxofonist?

De saxofonist werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Saxofonist

Waar kun je het beste werken als Saxofonist? Hieronder vind je de best door de Saxofonist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Saxofonist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Saxofonist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Saxofonist.

Welke competenties heeft een Saxofonist nodig?

Een Saxofonist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Saxofonist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Saxofonist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Saxofonist nodig? 

De saxofonist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de saxofonist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Saxofonist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Saxofonist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Saxofonist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Saxofonist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Saxofonist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Saxofonist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Saxofonist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Saxofonist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Saxofonist iets voor je?

Zou je graag Saxofonist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Saxofonist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Saxofonist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar