Harpist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Harpist? Lees de functieomschrijving.

Een Harpist is een muzikant die de harp bespeelt. De harp is een al eeuwenoud instrument. Tijdens de prehistorie werden jachtbogen als instrumenten gebruikt. Deze hadden toen slechts één snaar. Door meerdere bogen achter elkaar te plaatsen, werd het een instrument met meerdere snaren en konden er meerdere tonen worden gemaakt. Pas later werden zogenaamde boogharpen ontwikkeld die meerdere snaren aan één boog hadden. Dit is de voorloper van de huidige harp.

 

Tokkelinstrument

De harp is een zogenaamd tokkelinstrument. Dit is een groep snaarinstrumenten die met de vingers of een plectrum worden bespeeld. De Harpist bespeelt de harp meestal met zijn vingers. De harp heeft een langwerpige klankkast met een groot aantal gespannen snaren. Deze verschillen in dikte en lengte en hebben elk een eigen toon. Hoe dikker en langer de snaren, hoe lager de toon wordt.

 

Muzikaliteit

Muzikaliteit is de belangrijkste eigenschap van de Harpist. De Harpist moet verstand hebben van diverse muziekstukken, noten en de interpretaties hiervan. De Harpist speelt vaak in een orkest of ensemble en moet daarom ook goed samen kunnen werken met andere muzikanten. Door verschillende instrumenten te combineren, kunnen zij zo de mooiste muziekstukken maken.

Wil je werken als Harpist?

Werk je al als Harpist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Harpist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Harpist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Harpist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Harpist

Wat verdient een Harpist?

Het is lastig om een inschatting te geven van het salaris van de Harpist. Dit wordt bepaald door het orkest waar de Harpist voor werkt en hoeveel tijd de Harpist in zijn of haar muzikale carrière steekt.

Salarisschaal Harpist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Harpist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Harpist

Hoe goed is de toekomst voor de Harpist? 

Er is maar een geringe vraag naar Harpiste. Veel inzet en doorzettingsvermogen zijn dan ook belangrijk om door te groeien tot de top. 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Harpist worden: Opleidingen tot Harpist

Hoe word je een Harpist? 

De Harpist speelt vaak al van jongs af aan harp en heeft een muzikale achtergrond. Hierna kan de Harpist opleiding doen aan het conservatorium. Deze opleidingen zijn volledig gericht op muziek en bereiden de Harpist voor op een carrière binnen de muziekwereld.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Harpist

Meer opleidingen Harpist

Weet je nog niet of je Harpist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Harpist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Harpist

Met wie werkt een Harpist samen? 

De Harpist speelt vaak in een orkest of ensemble en werkt daardoor veel samen met andere muzikanten en een dirigent of orkestleider.


Harpist


Organisaties waar een Harpist werkzaam is

Waar werkt een Harpist meestal? 

De Harpist is vaak werkzaam voor een orkest of muziekensemble. Samen met andere muzikanten geven zij uitvoeringen en optredens. De Harpist kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Harpist

Waar kun je het beste werken als Harpist? Hieronder vindt je de best door de Harpist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Harpist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Harpist:

Welke competenties heeft een een Harpist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Harpist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Harpist nodig? 

De belangrijkste eigenschappen van de Harpist zijn muzikaliteit en creativiteit. De Harpist moet goed kunnen luisteren en muziekstukken kunnen analyseren (Waarnemer). Ook moet de Harpist beschikken over veel inlevingsvermogen en door middel van de muziek en de harp een verhaal kunnen vertellen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Harpist


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Harpist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Harpist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Harpist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Harpist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Harpist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Harpist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Harpist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Harpist iets voor je?

Zou je graag Harpist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Harpist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Harpist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar