U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Credit Controller

Credit Controller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een credit Controller? Lees de functieomschrijving.

Een Credit Controller heeft verschillende taken. Een van de belangrijke taken is de omgang met het eigen klantenpakket. Ook beheert hij de debiteuren bewaakt  hij de kredietlimieten van een bedrijf. Verder controleert een Credit Controller of de afspraken over betalingen worden nagekomen. Daarbij incasseert hij ook; wanneer er niet op tijd betaald wordt maant hij de klant aan. Belangrijk is dat de Credit Controller goed in de gaten houdt of en wanneer er een incassobureau of deurwaarder wordt ingezet.

De rapportages die een Credit Controller maakt vormen een substantieel deel van de functie. Het is wenselijk om volledig en zorgvuldig te rapporteren zodat misverstanden worden voorkomen en eventuele vervolgacties niet nodig zijn. Onnodige acties kunnen de relatie met een klant beschadigen.

Een Credit Controller is in principe de baas van de debiteurenadministratie. Hij heeft daarbij de volgende taken, die afhankelijk van de omvang van het bedrijf licht kunnen variëren: het beheren van de grootboekrekeningen, verwerken van de debiteurenfacturen in de financiële administratie en het opstellen van rekeningoverzichten. Hiernaast onderhoudt een Credit Controller relaties met banken, incassobureas, accountants etc.

Mensen vonden ons op: Job Credit Controller, Baan Credit Controller, Credit Controller Worden, Functie-eisen Credit Controller, Verantwoordelijkheden Credit Controller, Functieprofiel Credit Controller, Wat doet een Credit Controller, Werken als Credit Controller.

Credit Controller worden: Opleiding tot credit Controller

Voor de functie van Credit Controller heeft men een HBO diploma nodig, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie. Daarbij wordt ook meestal een aantal jaar (drie tot vijf) in de debiteurenadministratie gevraagd. Een extra cursus volgen is verstandig en verhoogt de kansen. Dat geldt ook voor een lidmaatschap van de Vereniging voor Credit Management (VVCM). Deze vereniging heeft als doel om de kwaliteit van het beroep te verhogen, door onder andere onderzoek te doen en metingen te verrichten.

Het begrijpen van de Engelse taal is vaak een must, evenals het goed gebruik kunnen maken van boekhoudkundige programma's, Officeprogramma's en SAP-programma's.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Credit Controller, Credit Controller Worden, Opleidingsniveau Credit Controller, Scholing Credit Controller, Studie Credit Controller, Bijscholing Credit Controller, Omscholing Credit Controller.

Organisaties waar een credit Controller doorgaans werkzaam is

Een Credit Controller werkt vrijwel altijd voor een financiële instelling met winstoogmerk. Je zal een Credit Controller ook niet bij een non-profit bedrijf vinden, aangezien daar geen kredieten verstrekt worden. Ook bij industriële bedrijven of andere niet-financiële instellingen zul je zelden een Credit Controller tegenkomen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Credit Controller, Credit Controller Worden, Opleidingsniveau Credit Controller, Scholing Credit Controller, Studie Credit Controller, Bijscholing Credit Controller, Omscholing Credit Controller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden credit Controller

Het salaris van een Credit Controller ligt ongeveer tussen de €2000 en €4000. Dit wordt voornamelijk bepaald door ervaring en de bedrevenheid in de verschillende gebruikte programma's. Behalve dit salaris zijn er nog enkele andere voordelen in de arbeidsvoorwaarden, zoals ATV dagen of een dertiende maand. Leasecontracten komen minder vaak voor.

Mensen vonden ons op: Salaris Credit Controller, Loon Credit Controller, Wat verdien je als Credit Controller, Salarisschaal Credit Controller, Salarisindicatie Credit Controller, Bonus Credit Controller, CAO Credit Controller, Brutoloon Credit Controller, Nettoloon Credit Controller, Vakantiedagen Credit Controller, Pensioen Credit Controller.

Competenties, skills & vaardigheden credit controller

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Communicatief vaardig
 • Sociabiliteit
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Credit Controller, Vaardigheden Credit Controller, Attitude Credit Controller, Kwalificaties Credit Controller, Competentieprofiel Credit Controller.

Boeken voor het beroep credit controller

Wil je meer weten over het beroep credit controller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je credit controller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken credit controller te komen.

Best Credit Controller Ever: Gift Lined Notebook Journal | Sirius Publications

Engels | Paperback | 9781088979549 | 120 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Credit Controller, Credit Controller ebooks, boek Credit Controller.

Persoonstypen credit Controller

De Credit Controller is een logisch denker met  een scherp oog, wat er gekoppeld aan een goed analytisch vermogen voor zorgt dat hij betalingsachterstanden op tijd ontdekt en er iets mee kan doen. Hij blijft kalm baseert zich op feiten (Waarnemer). Het is van groot belang dat het contact met de klant goed blijft. Bij problemen zal hij het eerst de vriendelijke benadering proberen en hij niet meteen het conflict opzoeken (Bemiddelaar).  Verder is hij resultaatgericht en geordend, zodat hij het overzicht houdt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Credit Controller, Karakter Credit Controller.

Netwerk credit Controller

Een Credit Controller komt voornamelijk in contact met zijn klanten. Bij betalingsachterstanden of andere fouten is het de Credit Controller die in contact komt met de klant, maar ook bij normale situaties bespreekt een hij de situatie met zijn klant of maakt hij afspraken over het terugbetalen. Daarnaast komt hij in contact met zijn manager, aan wie hij rapporteert en met eventuele medewerkers van een incassobureau of deurwaardersbedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Credit Controller, Medewerkers Credit Controller.

Is het beroep credit Controller iets voor jou?

Zou je graag credit Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als credit Controller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Credit Controller, beroepskeuzetest Credit Controller, beroep Credit Controller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden credit Controller

Het arbeidsmarktperspectief voor een Credit Controller is niet heel goed. Er zijn weinig plaatsen beschikbaar en gezien de opleiding niet bijzonder zwaar is, is de concurrentie relatief groot. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt; voor verdere functies in een bedrijf heeft men vaak een hogere opleiding nodig. Het kan wel zijn dat een Credit Controller na enkele jaren doorgroeit in het bedrijf, maar ook de kans hierop is redelijk beperkt.

Arbeidsmarktperspectief score credit Controller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep credit Controller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Credit Controller, Promotie mogelijkheden Credit Controller, Carriere Credit Controller.

Solliciteren op de functie credit Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als credit Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor credit Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als credit Controller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Credit Controller, CV Credit Controller, sollicitatie Credit Controller.

Interviews met credit Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen credit Controller

Vacatures credit controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Credit Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Credit Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Credit Controller heeft verschillende taken. Een van de belangrijke taken is de omgang met het eigen klantenpakket. Ook beheert hij de debiteuren bewaakt  hij de kredietlimieten van een bedrijf.

Beoordeling Credit Controller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Credit Controller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Credit Controller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep