Credit Controller Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Credit Controller worden: Opleidingen tot Credit Controller

Wil je Credit Controller worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Credit Controller, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Credit Controller.

Hoe word je een Credit Controller? 

Voor de functie van Credit Controller heeft men een HBO diploma nodig, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie. Daarbij wordt ook meestal een aantal jaar (drie tot vijf) in de debiteurenadministratie gevraagd. Een extra cursus volgen is verstandig en verhoogt de kansen. Dat geldt ook voor een lidmaatschap van de Vereniging voor Credit Management (VVCM). Deze vereniging heeft als doel om de kwaliteit van het beroep te verhogen, door onder andere onderzoek te doen en metingen te verrichten.

Het begrijpen van de Engelse taal is vaak een must, evenals het goed gebruik kunnen maken van boekhoudkundige programma's, Officeprogramma's en SAP-programma's.

De 4 best beoordeelde opleidingen Credit Controller

bijgewerkt op 25-11-2021

Certified Credit Controller (CCC)
Certified Credit Controller® (CCC) De HO-erkende opleiding Certified Credit Controller (CCC) is gericht op iedereen die zich professioneel bezighoudt met credit management, in willekeurig welke organisatie. U maakt vanuit een …
Certified Credit Controller (CCC)
Opleiding Certified Credit Controller® (CCC)
De HO-erkende opleiding Certified Credit Controller® (CCC) is gericht op iedereen die zich professioneel bezighoudt met credit management. Vanuit een integrale visie op ondernemen maak je een verdiepingsslag binnen het …
Opleiding Certified Credit Controller® (CCC)
Training Telefonische Incasso
Telefonische Incasso  In de training Telefonische Incasso leren wij u hoe u de verantwoordelijkheid neemt in debiteuren- gesprekken. U leert zich bewust te worden van de wijze waarop u nu …
Training Telefonische Incasso
Excel voor debiteurenbeheerders
Tijdens deze training leert u vanuit praktijkcases de werking van Excel. Veel gebruikte en gevraagde functies als o.a. Draaitabellen / Pivottables en Vertikaal zoeken / Vlookup (inclusief fout opsporing) ontbreken …
Excel voor debiteurenbeheerders

Is het verstandig om Credit Controller te worden?

Voordat je aan een opleiding Credit Controller begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Credit Controller worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Credit Controller?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Credit Controller is niet heel goed. Er zijn weinig plaatsen beschikbaar en gezien de opleiding niet bijzonder zwaar is, is de concurrentie relatief groot. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt; voor verdere functies in een bedrijf heeft men vaak een hogere opleiding nodig. Het kan wel zijn dat een Credit Controller na enkele jaren doorgroeit in het bedrijf, maar ook de kans hierop is redelijk beperkt.

De actuele kans op werk voor een Credit Controller

Het beroep Credit Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

213

Baankans Credit Controller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Credit Controller

Als je je wilt omscholen tot Credit Controller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Credit Controller door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Credit Controller zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Credit Controller

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Credit Controller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Credit Controller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Credit Controller

Als je Credit Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Credit Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Credit Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Credit Controller?

Competenties en Vaardigheden Credit Controller

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Credit Controller nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Credit Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Credit Controller

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Credit Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Credit Controller. Als Credit Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Credit Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Credit Controller

Vakkennis voor een Credit Controller

Het is voor een Credit Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Credit Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Credit Controller


Werkervaring Credit Controller

Het is voor een startend Credit Controller die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Credit Controller is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Credit Controller, maar iets anders?

Is een opleiding Credit Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Credit Controller te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Credit Controller te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Credit Controller te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Credit Controller te worden?

Zou je graag Credit Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Credit Controller voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar