U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Opvoedondersteuner

Opvoedondersteuner worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een opvoedondersteuner? Lees de functieomschrijving.

De Opvoedondersteuner is een deskundige op het gebied van de opvoeding van kinderen. Ouders die problemen hebben met de opvoeding van hun kinderen of die hulp nodig hebben bij de opvoeding kunnen bij de Opvoedondersteuner terecht.

 

De Opvoedondersteuner beantwoordt vragen van de ouders, geeft advies en helpt bij problemen. De Opvoedondersteuner kan door de ouders ingeschakeld worden via bijvoorbeeld een school, peuterspeelzaal of consultatiebureau. De Opvoedondersteuner kan voor de juiste hulp bij de ouders op bezoek gaan en hen proberen te helpen bij hun problemen met de opvoeding. Ook geeft de Opvoedondersteuner vaak cursussen en kan zo meer ouders bereiken. Ouders nemen dan aan deze cursus deel om zo meer over opvoeding te leren en hun problemen zelf aan te kunnen pakken.

 

De Opvoedondersteuner moet waar nodig hulp kunnen verlenen en de ouders bij diverse opvoedproblemen kunnen helpen. De Opvoedondersteuner moet een goede kennis van opvoeding en kinderen hebben. Ook moet de Opvoedondersteuner problemen kunnen analyseren en een deskundig advies kunnen geven waar de ouders zelfstandig mee aan de slag kunnen. Ouders moeten met de tips en adviezen die zij krijgen zelf aan de slag kunnen en iets leren van de kennis van de Opvoedondersteuner. Het is dan ook belangrijk dat de  Opvoedondersteuner zijn of haar kennis goed kan doorgeven en de ouders kan coachen.

Mensen vonden ons op: Job Opvoedondersteuner, Baan Opvoedondersteuner, Opvoedondersteuner Worden, Functie-eisen Opvoedondersteuner, Verantwoordelijkheden Opvoedondersteuner, Functieprofiel Opvoedondersteuner, Wat doet een Opvoedondersteuner, Werken als Opvoedondersteuner.

Opvoedondersteuner worden: Opleiding tot opvoedondersteuner

De Opvoedondersteuner heeft vaak een opleiding op het gebied van kinderen, onderwijs en/of pedagogiek gevolgd. Hierin zijn diverse opleidingen op verschillende niveaus mogelijk. Deze opleidingen duren vaak één tot vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opvoedondersteuner, Opvoedondersteuner Worden, Opleidingsniveau Opvoedondersteuner, Scholing Opvoedondersteuner, Studie Opvoedondersteuner, Bijscholing Opvoedondersteuner, Omscholing Opvoedondersteuner.

Organisaties waar een opvoedondersteuner doorgaans werkzaam is

De Opvoedondersteuner werkt vaak als zelfstandig of als medewerker bij een groter opvoedkundig bureau. De Opvoedondersteuner kan in zowel de profit als de non-profit sector actief zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Opvoedondersteuner, Opvoedondersteuner Worden, Opleidingsniveau Opvoedondersteuner, Scholing Opvoedondersteuner, Studie Opvoedondersteuner, Bijscholing Opvoedondersteuner, Omscholing Opvoedondersteuner.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden opvoedondersteuner

Over het salaris van de Opvoedondersteuner is maar weinig bekend. Dit is ook sterk afhankelijk van de organisatie waar de Opvoedondersteuner werkt en of de Opvoedondersteuner als zelfstandige werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Opvoedondersteuner, Loon Opvoedondersteuner, Wat verdien je als Opvoedondersteuner, Salarisschaal Opvoedondersteuner, Salarisindicatie Opvoedondersteuner, Bonus Opvoedondersteuner, CAO Opvoedondersteuner, Brutoloon Opvoedondersteuner, Nettoloon Opvoedondersteuner, Vakantiedagen Opvoedondersteuner, Pensioen Opvoedondersteuner.

Competenties, skills & vaardigheden opvoedondersteuner

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Coachen
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Opvoedondersteuner, Vaardigheden Opvoedondersteuner, Attitude Opvoedondersteuner, Kwalificaties Opvoedondersteuner, Competentieprofiel Opvoedondersteuner.

Boeken voor het beroep opvoedondersteuner

Wil je meer weten over het beroep opvoedondersteuner? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je opvoedondersteuner bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken opvoedondersteuner te komen.

Achter de voordeur | Marijke Nijboer

Vijf jaar meekijken bij gedwongen opvoedondersteuning aan een Rotterdams gezin - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077024867 | 128 pagina's

Achter de voordeur 1e druk is een boek van Marijke Nijboer uitgegeven bij Uitgeverij de Graaff. ISBN 9789077024867 In een met vuilniszakken dichtgeplakte woonkamer leven Stefan en Martina met hun kinderen op een matras. Ze wiegen hun zoontjes maar praten ...

Factor-E - Factor-E Ouderbetrokkenheid en opvoedondersteuning | ROC Mondriaan

ouderbetrokkenheid en opvoedingsondersteuning - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789037209167

Factor-E - Factor-E Ouderbetrokkenheid en opvoedondersteuning 1e druk is een boek van ROC Mondriaan uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037209167 In deze cursus van Factor-E ga je je verdiepen in ouderbegeleiding en opvoedondersteuning van de ouders van d...

Mensen vonden ons op: boeken voor Opvoedondersteuner, Opvoedondersteuner ebooks, boek Opvoedondersteuner.

Persoonstypen opvoedondersteuner

De Opvoedondersteuner moet betrokken zijn bij de mensen en gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever). De Opvoedondersteuner moet naar de verhalen van ouders kunnen luisteren en op basis hiervan een plan opstellen en advies geven. Waar nodig biedt de Opvoedondersteuner later ook nog ondersteuning aan de ouders (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Opvoedondersteuner, Karakter Opvoedondersteuner.

Netwerk opvoedondersteuner

De Opvoedondersteuner heeft vaak contact met andere mensen die betrokken zijn bij het welzijn van de kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leraren, medewerkers van het consultatiebureau en de huisarts.

Mensen vonden ons op: Collega’s Opvoedondersteuner, Medewerkers Opvoedondersteuner.

Is het beroep opvoedondersteuner iets voor jou?

Zou je graag opvoedondersteuner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als opvoedondersteuner bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Opvoedondersteuner, beroepskeuzetest Opvoedondersteuner, beroep Opvoedondersteuner kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden opvoedondersteuner

Er is vraag naar Opvoedondersteuners, maar deze vraag is niet erg groot. Door cursussen en extra opleidingen te volgen kan de Opvoedondersteuner doorleren en ook doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score opvoedondersteuner

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep opvoedondersteuner. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Opvoedondersteuner, Promotie mogelijkheden Opvoedondersteuner, Carriere Opvoedondersteuner.

Solliciteren op de functie opvoedondersteuner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als opvoedondersteuner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor opvoedondersteuner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als opvoedondersteuner. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Opvoedondersteuner, CV Opvoedondersteuner, sollicitatie Opvoedondersteuner.

Interviews met opvoedondersteuner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen opvoedondersteuner

Vacatures opvoedondersteuner

Op zoek naar een nieuwe baan als Opvoedondersteuner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opvoedondersteuner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Opvoedondersteuner is een deskundige op het gebied van de opvoeding van kinderen. Ouders die problemen hebben met de opvoeding van hun kinderen of die hulp nodig hebben bij de opvoeding kunnen bij de Opvoedondersteuner terecht.   De Opvoedondersteuner beantwoordt vragen van de ouders, geeft advies en helpt bij problemen.

Beoordeling Opvoedondersteuner

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Opvoedondersteuner' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Opvoedondersteuner

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep