Gezinsmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gezinsmanager? Lees de functieomschrijving.

Een Gezinsmanager is iemand die hulp op maat biedt voor gezinnen met problemen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om financiële problemen, of opvoedproblemen. Het doel van de Gezinsmanager is om een leefbaar klimaat voor iedereen te creëren. 
 
De Gezinsmanager verdiept zich in de personen en de situatie. Hij of zij observeert en komt tot een ‘diagnose’. Vervolgens stelt hij/zij, samen met onder andere een Gedragstherapeut, een hulpverleningsplan op. Hij/zij organiseert en coördineert de hulp en zorg in bijvoorbeeld thuissituaties en bij uithuisplaatsingen. Het kind staat hierbij altijd centraal.
 
Gezinsmanagers ondersteunen de ouders bijvoorbeeld bij het contact met instanties. Bij financiële problemen helpt hij/zij bij het treffen van betalingsregelingen en dergelijke. Ook evalueert de Gezinsmanager samen met het gezin hoe het gaat. Hij of zij heeft ook wekelijks overleg met een basisteam (Teammanager, Gedragsdeskundige, …). Zij bespreken de ontwikkelingen binnen een gezin. De Gezinsmanager neemt belangrijke besluiten in samenspraak met het team.  
 

Wil je werken als Gezinsmanager?

Werk je al als Gezinsmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gezinsmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gezinsmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gezinsmanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Ouders
 • Kinderen/jongeren
 • Gedragsdeskundige
 • Teammanager
 • Gemeenten
 • Bureau Jeugdzorg
 • GGD

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gezinsmanager

Wat verdient een Gezinsmanager?

Het salaris van een Gezinsmanager is ongeveer €2400,- tot €3500,- bruto per maand. Dit bedrag is met name afhankelijk van de ervaring van de persoon.
 
Vaak bieden werkgevers scholingsmogelijkheden aan. Het is van belang dat de kennis van de Gezinsmanager up-to-date blijft. Ook bieden ze je een groot professioneel netwerk. Ook doorbetaalde vakantiedagen en een werktelefoon zijn vrij gebruikelijk.
 

Salarisschaal Gezinsmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gezinsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Gezinsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gezinsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gezinsmanager vacatures

Gezinsmanager instroom
Matchpartner
Voor een vacature in de regio groot Amsterdam zijn wij op zoek naar Gezinsmanager Instroom.In deze functie ligt de nadruk op de eerste screening van jeugdigen en/of gezinnen die zijn aangemeld binnen de gedwongen …
Gezinsmanager instroom
Matchpartner
Voor een vacature in de regio Groot Amsterdam zijn wij op zoek naar een Gezinsmanager Instroom met geldige SKJ,voor 28-32 uur per week. Functieomschrijving Voor een vacature in de regio …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gezinsmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Gezinsmanager? 
Het arbeidsmarktperspectief voor Gezinsmanagers is redelijk. In de ene regio is meer werk dan in de andere. 
 
Soms kan hij of zij een (interne) cursus volgen. Hij of zij wordt zo een steeds betere leider en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Wellicht kan hij ook stagiaires begeleiden en presentaties geven.
 

Baankans Gezinsmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gezinsmanager worden: Opleidingen tot Gezinsmanager

Hoe word je een Gezinsmanager? 
Om Gezinsmanager te worden, kun je verschillende studies volgen. Denk aan MBO Maatschappelijk Werk en Gezinsbegeleiding, HBO Pedagogiek (en Gezinsbegeleiding) of WO Pedagogische Wetenschappen.
 
Het is belangrijk dat je iets weet over ouderschapsbemiddeling, systeeminterventies en werken met specialistische doelgroepen zoals ‘multiproblem’-gezinnen. 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gezinsmanager

Meer opleidingen Gezinsmanager

Weet je nog niet of je Gezinsmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gezinsmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gezinsmanager

Met wie werkt een Gezinsmanager samen? 

Een Gezinsmanager werkt met ouders en kinderen met problemen. Ook werkt hij met andere specialisten, zoals een Gedragsdeskundige en een Teammanager. Samen stellen zij een plan op en bespreken de vooruitgang. Daarnaast is er contact met zogenoemde ‘verwijzers’ en opdrachtgevers zoals gemeenten, Bureau Jeugdzorg en de GGD.


 • Ouders
 • Kinderen/jongeren
 • Gedragsdeskundige
 • Teammanager
 • Gemeenten
 • Bureau Jeugdzorg
 • GGD
Gezinsmanager


Organisaties waar een Gezinsmanager werkzaam is

Waar werkt een Gezinsmanager meestal? 

Een Gezinsmanager werkt bij een hulpverlenende instantie zoals Bureau Jeugdzorg of de GGD. Niet zelden werkt hij echter als zzp’er. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Gezinsmanager

Waar kun je het beste werken als Gezinsmanager? Hieronder vindt je de best door de Gezinsmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gezinsmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gezinsmanager:

Welke competenties heeft een een Gezinsmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gezinsmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gezinsmanager nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Gezinsmanager zijn Gever en Baas.
 
De Gezinsmanager is sociaal en wil anderen graag helpen. Hij is gevoelig voor de behoeftes van de gezinnen. Hij doet er alles aan om een leefbare situatie te creëren. Ook is hij communicatief vaardig. Niet alleen naar de ouders en kinderen, maar ook naar de opdrachtgevers en zijn team (Gever).
 
Tevens kan hij goed luisteren naar zijn teamleden en samen tot een plan komen. En hij kan beslissingen nemen en staat stevig in zijn schoenen (Baas).
 

Bekijk de persoonstypen voor Gezinsmanager


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Gezinsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gezinsmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gezinsmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gezinsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gezinsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gezinsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gezinsmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gezinsmanager iets voor je?

Zou je graag Gezinsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gezinsmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gezinsmanager

Dico

Als extreem ervaren gezinsmanager ben ik momenteel beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Ook nu na mijn afscheid van de georganiseerde arbeidsmarkt met al zijn beperkingen ben ik nog steeds in staat om in deze problematiek een grote rol te kunnen spelen. Ik heb een breed arbeidsverleden in diverse disciplines. Een CV zal ik nimmer verstrekken. Dit als bescherming van mijn gepleegde inspanningen. De relaties zijn te complex om hier een zinnig antwoord te kunnen geven. Bovendien hebben mijn relaties een volstrekte anonimiteit. Mijn terrein bevindt zich in het Noorden van ons land. Mijn leeftijd zal u afschrikken; ik werk al 10 jaar in toegekende tijd.  

Dico

UItsluitend bereikbaar via dcdc@planet.nl op telefoontjes zal niet worden gereageerd. Het is geen solliciitatie het is een roeping. Dico.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar