Professional Organizer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Professional Organizer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep professional organizer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je professional organizer wordt.

 

Wat is een Professional Organizer?

Een Professional Organizer adviseert en begeleidt personen die meer structuur, overzicht en orde in hun tijd en ruimte willen hebben, zodat zij met meer plezier, rust en ontspanning zich kunnen richten op hun dagelijkse activiteiten. Op particulier gebied kan je dan denken aan een thuis-organizer, een jongeren- of een senioren-organizer. Er zijn ook Professional Organizers die zich richten op mensen met een beperking of hoarding. Naast particulieren kan de Professional Organizer ook bij bedrijven advies en begeleiding geven over hoe hun werknemers de werkzaamheden beter en efficiënter kunnen inrichten. Deze Professional Organizers richten zich op de werkplek, timemanagement en/of financiën. 

Particulier

Particulieren die te weinig tijd hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden, te veel spullen in huis verzamelen, moeite hebben met het maken van keuzes en behoefte aan meer structuur hebben, hebben vaak baat bij een Professional Organizer. De huishoudcoach geeft advies over hoe hun leven verbeterd kan worden en waar en op welke manier zij meer structuur aan kunnen brengen. De coach geeft praktische tips, begeleidt de mensen bij het uitvoeren van de plannen en stuurt waar nodig bij.

Zakelijk

In het bedrijfsleven kan ook meer behoefte zijn aan structuur. Wanneer werknemers hun werkzaamheden lastig in kunnen plannen, last hebben van een te hoge werkdruk of te veel stress, onoverzichtelijke archieven of inefficiënte werkgewoontes hebben, kan de Personal Organizer hier hulp bij bieden. Net als bij een particulier bekijkt de coach waar meer structuur aangebracht kan worden, geeft de werknemers tips en begeleidt de medewerkers bij de uitvoering hiervan. Bij bedrijven kan door efficiënter te werken geld bespaard worden en kunnen werknemers meer tevreden worden gesteld. Dit komt het bedrijf en de bedrijfscultuur ten goede.Wil je werken als Professional Organizer?

Werk je al als Professional Organizer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Professional Organizer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Professional Organizer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Professional Organizer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Professional Organizer

Wat verdient een Professional Organizer?

Veel Personal Organizers werken naast hun gewone baan als coach. Hierdoor is het lastig om aan te geven wat het salaris van de organizer is, Omdat de Personal Organizer vaak als zelfstandige werkt, bepaalt hij of zij zijn of haar eigen arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Professional Organizer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Professional Organizer

Er zijn geen vacatures Professional Organizer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Professional Organizer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Professional Organizer in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Professional Organizer

Wat is de toekomst van Professional Organizer?

Naast particulieren kan de Professional Organizer ook bij bedrijven advies en begeleiding geven over hoe hun werknemers de werkzaamheden beter en efficiënter kunnen inrichten. De vraag naar de Personal Organizer neemt langzaam toe en deze komt in verschillende vormen terug, dus dit beroep biedt perspectief.

 

Baankans Professional Organizer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Professional Organizer worden: Opleidingen tot Professional Organizer

Wil je Professional Organizer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Professional Organizer.

Hoe word je een Professional Organizer? 

Om aan de slag te kunnen als Professional Organizer wordt geen specifieke opleiding gevraagd. Wel worden er trainingen en cursussen aangeboden die je de benodigde vaardigheden aanleren en je specifieke kennis voor de Professional Organizer uitbreiden, zoals de basistraining professional organizer van het NBPO

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Professional Organizer

Resultaatgericht Organiseren & Managen
In het huidige tijdperk moeten organisaties zich snel aan kunnen passen aan veranderende omstandigheden. Wendbaarheid en innovatie zijn een voorwaarde geworden om de continuïteit te waarborgen. Goed management is de
Resultaatgericht Organiseren & Managen
Resultaatgericht Organiseren & Managen Kweekel
Resultaatgericht Organiseren en Managen In het huidige tijdperk moeten organisaties zich snel aan kunnen passen aan veranderende omstandigheden. Wendbaarheid en innovatie zijn een voorwaarde geworden om de continuïteit te waarborgen. …
Resultaatgericht Organiseren & Managen Kweekel
Time Management/ Efficiënt en effectief benutten van (werk-)tijd/ Plannen en organiseren
balans in werk/privéleven, prioriteiten stellen, plan van aanpak opstellen, 'nee' zeggen, efficiënt en effectief plannen en organiseren, mailbox als timemanagement tool. Wat is het doel van deze training? Efficiënter en …
Time Management/ Efficiënt en effectief benutten van (werk-)tijd/ Plannen en organiseren
Motion graphics met After Effects
In deze online cursus leer je in 8 uur tijd alles wat je moet weten over motion graphics met After Effects. Je leert de basisprincipes van animaties maken, werken met …
Motion graphics met After Effects
Online cursus Premiere Pro CC
MAAK JE EIGEN VIDEO´S OP PROFESSIONEEL NIVEAU MET PREMIERE PRO In deze online cursus leer je in bijna 6 uur tijd alles wat je moet weten over video´s monteren, bewerken …
Online cursus Premiere Pro CC

Omscholen of doorgroeien tot Professional Organizer

Als je Professional Organizer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Professional Organizer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Professional Organizer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Professional Organizer?

Competenties en Vaardigheden Professional Organizer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Professional Organizer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Professional Organizer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Professional Organizer

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Zelfkennis
Zelfkennis

Persoonlijkheid van een Professional Organizer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Professional Organizer. Als Professional Organizer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Professional Organizer:


zie volledige beschrijving persoonstype Professional Organizer

Vakkennis voor een Professional Organizer

Het is voor een Professional Organizer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Professional Organizer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Professional Organizer

Motion graphics met After Effects
In deze online cursus leer je in 8 uur tijd alles wat je moet weten over motion graphics met After Effects. Je leert de basisprincipes van animaties maken, werken met …
Motion graphics met After Effects
Online cursus Premiere Pro CC
MAAK JE EIGEN VIDEO´S OP PROFESSIONEEL NIVEAU MET PREMIERE PRO In deze online cursus leer je in bijna 6 uur tijd alles wat je moet weten over video´s monteren, bewerken …
Online cursus Premiere Pro CC
Virtuele Microsoft OneNote training (met live trainer)
Onze Microsoft OneNote trainingen zijn praktijkgericht op maat voor u gemaakt en afgestemd op uw situatie. Wij organiseren deze OneNote cursus klassikaal op 4 locaties in Nederland namelijk Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam …
Virtuele Microsoft OneNote training (met live trainer)
Virtuele Excel Gevorderde training - Tabellen & Databases (Open rooster) met live trainer
Microsoft Excel Gevorderde training –1 dag Al onze Microsoft trainingen worden uitgevoerd door gecertificeerde Microsoft docenten. Wij organiseren deze Excel Gevorderde cursussen op 9 locaties in Nederland namelijk Amsterdam, Eindhoven, …
Virtuele Excel Gevorderde training - Tabellen & Databases (Open rooster) met live trainer
Virtuele MS Project Basis training (met live trainer)
MS Project Basis training - 2 dagen In het programma MS Project ervaart u de eenvoud van projectmatig en planmatig te werk gaan. Binnen organisaties is dit programma zeer geschikt …
Virtuele MS Project Basis training (met live trainer)

Werkervaring Professional Organizer

Het is voor een startend Professional Organizer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Professional Organizer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Professional Organizer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Professional Organizer

Met wie werkt een Professional Organizer samen? 


Professional Organizer


Organisaties waar een Professional Organizer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Professional Organizer meestal werkt.

Waar werkt een Professional Organizer?

De Personal Organizer werkt vaak als zelfstandig ondernemer. De coach kan ook voor een organisatie werken, maar hier is minder naar. De organizer is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Professional Organizer

Waar kun je het beste werken als Professional Organizer? Hieronder vind je de best door de Professional Organizer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Professional Organizer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Professional Organizer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Professional Organizer.

Welke competenties heeft een Professional Organizer nodig?

Een Professional Organizer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Professional Organizer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Professional Organizer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Professional Organizer nodig? 

De Professional Organizer moet voldoende vakkennis hebben een daarnaast beschikken over een groot inlevingsvermogen, mensenkennis, organisatietalent en psychologisch inzicht (Gever). Zelfkennis, levenservaring, flexibiliteit en integriteit zijn daarnaast ook belangrijke eigenschappen voor de coach. De organizer moet betrokken zijn bij zijn of haar klanten en het beste in hen naar boven weten te halen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Professional Organizer


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Beroepsvereniging Professional Organizer

De Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers ( NBPO) is opgericht op 1 januari 2004. De NBPO is ontstaan uit een samengaan van de NPO ( Nederlandse Professional Organizers ) , opgericht in 1998 en de EPO ( European Professional Organizers ) , opgericht in 1997. De NBPO is een groeiende en dynamische vereniging met leden die ieder hun eigen specialisaties hebben.


De NBPO heeft als doel om kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden te bewerkstelligen. Dit komt tot uiting in onder andere: 

  1. Regelmatige ( bij ) scholing van de leden op het gebied van vakkennis en ondernemerschap.
  2. Het delen van kennis en ervaring tussen de leden.
  3. Eenmaal per 2 weken een digitale nieuwsbrief met actuele vakinformatie.
  4. Permanent beschikbare informatie voor en door leden op het besloten deel van de website.
  5. Samenwerken in een sfeer van openheid en collegialiteit.
  6. Ontwikkelen en uitvoeren van een kwaliteitsbeleid.


De NBPO ontplooit activiteiten om het beroep Professional Organizer onder de aandacht te brengen door middel van publiciteit in de media en deelname aan activiteiten. De NBPO bouwt in zowel binnen- als buitenland aan een netwerk met verschillende branche-organisaties en instellingen in de zakelijke dienstverlening.

Wij zijn lid van de IFPOA, waarin 7 organisaties aan zijn verbonden:

1. NL: NBPO

2. US: ICD = Institute for Challenging Disorganization

3. US: NAPO = National Association of Professional Organizers

4. UK: APDO-uk = Associationof Professional Declutterers & Organisers

5. Australie: AAPO = Australian Association of Professsional Organizers

6. Japan: JALO = Japanese Association of Life Organizers

7. Canada: POC = Professional Organizers in Canada
 
Verder hebben we contacten met de Italiaanse vereniging van PO’-ers, de APOI= Associazione Professional Organizers Italia en de Finse organizers, via Anne Louma, een Nederlands lid van Finse afkomst.

 
 

Interview met een Professional Organizer

Anke Algera is professional organizer.

Ben je benieuwd wat een professional organizer allemaal doet op een dag? Anke Algera is professional organizer en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Professional Organizer

Beoordeling van het beroep Professional Organizer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Professional Organizer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Professional Organizer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Professional Organizer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Professional Organizer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Professional Organizer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Professional Organizer iets voor je?

Zou je graag Professional Organizer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Professional Organizer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Professional Organizer

Martine Vecht

Ik mis in dit overzicht een verwijzing naar de School voor Organizing, de verschillende opleidingen die wij voor de beroepsgroep verzorgen, en de publicatie Goed bezig! Praktijkgids voor de professional organizer.

Sandra

Benieuwd naar de school,geen adres,even opgezocht,www.schoolvoororganizing.nl,zeer interressant.GR.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar