Jeugdreclasseerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugdreclasseerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jeugdreclasseerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jeugdreclasseerder wordt.

 

Wat is een Jeugdreclasseerder?

Een Jeugdreclasseerder helpt jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie. Via de kinderrechter of de Raad voor de Kinderbescherming komt een jongere bij de jeugdreclassering terecht. De jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en plegen diverse delicten, zoals stelen of iets vernielen. Het doel van een Jeugdreclasseerder is om de jongere een zelfstandige levenstijl aan te leren, zonder daarbij te maken te krijgen met politie of justitie.

Wanneer de jongere een straf opgelegd krijgt, wordt aan de jongere uitgelegd wat de straf inhoudt. Hierbij worden ook de ouders betrokken. Een Jeugdreclasseerder maakt een hulpverleningsplan en organiseert taakstraffen. Aan de hand van het protocol Jeugdreclassering wordt het hulpverleningsplan opgesteld. In conflictsituaties treedt de Jeugdreclasseerder bemiddelend op. Na de uitvoering van het hulpverleningsplan wordt de hulp geevalueerd. Een Jeugdreclasseerder rapporteert vervolgens de ontwikkelingen aan een kinderrechter en/of de Raad voor de Kinderbescherming en maakt hiervan een dossier.

Dit dossier wordt besproken met een team van collega's en wanneer er bij de jongere sprake is van een stoornis of handicap wordt er ook contact opgenomen met instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Een Jeugdreclasseerder kan goed met jongeren omgaan en kan ook flexibel reageren op de verschillende reacties van jongeren op het krijgen van straf.Wil je werken als Jeugdreclasseerder?

Werk je al als Jeugdreclasseerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugdreclasseerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jeugdreclasseerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jeugdreclasseerder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Kinderrechter
  • Raad voor de Kinderbescherming

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2438 tot €3664

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdreclasseerder

Wat verdient een Jeugdreclasseerder?

Het startsalaris van een Jeugdreclasseerder is €2438 bruto per maand en kan oplopen tot €3664 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een vergoeding voor onregelmatige diensten.

Salarisschaal Jeugdreclasseerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jeugdreclasseerder

Er zijn geen vacatures Jeugdreclasseerder aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jeugdreclasseerder in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jeugdreclasseerder in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugdreclasseerder

Wat is de toekomst van Jeugdreclasseerder?

Wanneer een Jeugdreclasseerder een aanvullende cursus of opleiding volgt, kan hij doorgroeien naar een functie in management of andere leidinggevende functie. De komende tijd zijn er veel Jeugdreclaseerders nodig, dus het arbeidsperspectief is gunstig.

.

Baankans Jeugdreclasseerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Jeugdreclasseerder worden: Opleidingen tot Jeugdreclasseerder

Wil je Jeugdreclasseerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jeugdreclasseerder.

Hoe word je een Jeugdreclasseerder? 

Dit beroep is uit te voeren met een van de onderstaande opleidingen:

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)

Master Jeugdzorg (HBO)

Pedagogiek (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdreclasseerder

Er zijn geen opleidingen Jeugdreclasseerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdreclasseerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Jeugdreclasseerder

Als je Jeugdreclasseerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jeugdreclasseerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jeugdreclasseerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jeugdreclasseerder?

Competenties en Vaardigheden Jeugdreclasseerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jeugdreclasseerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jeugdreclasseerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jeugdreclasseerder

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Jeugdreclasseerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jeugdreclasseerder. Als Jeugdreclasseerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jeugdreclasseerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Jeugdreclasseerder

Vakkennis voor een Jeugdreclasseerder

Het is voor een Jeugdreclasseerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jeugdreclasseerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jeugdreclasseerder


Werkervaring Jeugdreclasseerder

Het is voor een startend Jeugdreclasseerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jeugdreclasseerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Gezinsvoogd, Jeugd-jongerenwerker .

Iets anders leren?

Is Jeugdreclasseerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Jeugdreclasseerder

Met wie werkt een Jeugdreclasseerder samen? 

Een Jeugdreclasseerder werkt onder een leidinggevende van zijn afdeling en heeft contact met de kinderrechter en Raad voor de Kinderbescherming als kinderen aangemeld worden bij de jeugdreclassering. Dit contact wordt voortgezet zolang de jongere te maken heeft met een Jeugdreclasseerder.


  • Leidinggevende
  • Kinderrechter
  • Raad voor de Kinderbescherming
Jeugdreclasseerder


Organisaties waar een Jeugdreclasseerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugdreclasseerder meestal werkt.

Waar werkt een Jeugdreclasseerder?

Een Jeugdreclasseerder kan aan de slag bij Bureau Jeugdzorg, reclassering, Raad voor de Kinderbescherming of Halt.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugdreclasseerder

Waar kun je het beste werken als Jeugdreclasseerder? Hieronder vind je de best door de Jeugdreclasseerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugdreclasseerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugdreclasseerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugdreclasseerder.

Welke competenties heeft een Jeugdreclasseerder nodig?

Een Jeugdreclasseerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jeugdreclasseerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugdreclasseerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdreclasseerder nodig? 

Een Jeugdreclasseerder is er op gericht om de relatie tussen ouders en kinderen te vebeteren en wil graag dat de jongere op een gezonde, zelfstandige manier in het leven staat. Hij is goedaardig, ondersteunend, wil de de vrede bewaren en conflicten vermijden.(Bemiddelaar).

Een Jeugdreclasseerder is ook iemand die zich richt op het behalen van succes en handelt overeenkomstig bepaalde maastschappelijke normen. Hij is gedreven en energiek in het werk om jongeren tot een zelfstandig leven te leiden, zonder botsingen met politie of justitie. Een energieke instelling is hierbij gewenst, vanwege de moeilijke situaties die zich kunnen voordoen op het werk (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdreclasseerder


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Jeugdreclasseerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugdreclasseerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugdreclasseerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugdreclasseerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugdreclasseerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugdreclasseerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugdreclasseerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugdreclasseerder iets voor je?

Zou je graag Jeugdreclasseerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugdreclasseerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jeugdreclasseerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar