Medewerker Bureau Halt Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Bureau Halt? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker bureau halt. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker bureau halt wordt.

Wat is een Medewerker Bureau Halt?

Een Medewerker Bureau Halt werkt met jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Deze jongeren hebben een strafbaar feit gepleegd, zoals te vroeg vuurwerk afsteken of vandalisme. Het betreft vaak kleine overtredingen. Een Medewerker Bureau Halt zorgt ervoor dat de jongere een passende straf uitvoert voor de overtreding die gepleegd is. Hierbij wordt er ook contact gelegd met de ouders van het kind en moet het kind verplicht zijn verontschuldigingen aanbieden. Wanneer er schade toegebracht is aan iets, zal een Medewerker Bureau Halt de jongere helpen om de juiste maatregelen te treffen om dit af te handelen.

Een Medewerker Bureau Halt maakt naast deze werkzaamheden ook preventieprogramma's, zodat jongeren op tijd gewaarschuwd worden om bepaalde veelvoorkomende vormen van criminaliteit niet te plegen. Hierbij is er nauw contact met scholen en besturen van scholen, zodat voor een Medewerker Bureau Halt goed in te schatten is welk preventieprogramma het beste aansluit bij de leefwereld van de jongere. Ook de politie wordt op de hoogte gebracht van het preventieprogramma. Het interventieprogramma wordt door een Medewerker Bureau Halt uitgevoerd.

Van alle preventieprogramma's wordt een verslag gemaakt en een Medewerker Bureau Halt zorgt ervoor dat contacten met scholen, politie en andere hulpverleningsinstanties in stand worden gehouden. Hij zoekt ook verklaringen voor waarom jongeren criminele handelingen gaan verrichten.Hij bekijkt deze factoren en denkt mee over het te ontwikkelen beleid om veelvoorkomende criminaliteit aan te pakken.

Wil je werken als Medewerker Bureau Halt?

Werk je al als Medewerker Bureau Halt en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Bureau Halt worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Bureau Halt, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Bureau Halt in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Jeugdige
 • Medewerkers Hulpverleningsinstanties
 • Politie
 • Scholen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2069 tot €3072

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Bureau Halt

Wat verdient een Medewerker Bureau Halt?

Het startsalaris van een Medewerker Bureau Halt is €2069 bruto per maand en kan oplopen tot €3072 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Medewerker Bureau Halt

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Bureau Halt

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Bureau Halt

Wat is de toekomst van Medewerker Bureau Halt?

Een Medewerker Bureau Halt kan door middel van bijscholing doorgroeien naar andere organisaties. Er is niet veel vraag naar Medewerkers Bureau Halt.

Baankans Medewerker Bureau Halt

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Bureau Halt worden: Opleidingen tot Medewerker Bureau Halt

Wil je medewerker bureau halt worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Bureau Halt? 

Voor de functie van Medewerker Bureau Halt wordt een afgeronde HBO opleiding gevraagd, zoals Sociaal Juridische Dienstverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Er wrodt ook verwacht dat een Medewerker Bureau Halt op de hoogte is van de werkwijze van Bureau Halt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Bureau Halt

Meer opleidingen Medewerker Bureau Halt

Weet je nog niet of je Medewerker Bureau Halt wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Bureau Halt of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Bureau Halt

Met wie werkt een Medewerker Bureau Halt samen? 

Een Medewerker Bureau Halt werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende en heeft contact met medewerkers van andere hulpverleningsinstanties. Deze instanties kunnen ingeschakeld worden als dit nodig blijkt te zijn. De jongeren worden geholpen en aangepakt om de overtreding die zij hebben begaan. Daarnaast houdt een Medewerker Bureau Halt contact met politie en scholen, zodat preventieprogramma's gemaakt en uitgevoerd kunnen worden.


 • Leidinggevende
 • Jeugdige
 • Medewerkers Hulpverleningsinstanties
 • Politie
 • Scholen
Medewerker Bureau Halt


Organisaties waar een Medewerker Bureau Halt werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Bureau Halt meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Bureau Halt?

Een medewerker werkt binnen de instelling Bureau Halt.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Bureau Halt

Waar kun je het beste werken als Medewerker Bureau Halt? Hieronder vind je de best door de Medewerker Bureau Halt beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Bureau Halt.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Bureau Halt:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Bureau Halt.

Welke competenties heeft een Medewerker Bureau Halt nodig?

Een Medewerker Bureau Halt heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Bureau Halt

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Bureau Halt passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Bureau Halt nodig? 

Een Medewerker Bureau Halt werkt doelgericht met een jongere aan de aanpak/oplossing van de gepleegde overtreding. Hij is optimistisch over het te behalen resultaat (Succesvolle werker). Verder wil hij de vrede wil bewaren en tracht hij conflicten te vermijden en is hij vriendelijk, geduldig en diplomatiek. Een Medewerker Bureau Halt zorgt ervoor dat de relatie of contact tussen een jeugdige die een overtreding begaan heeft en het slachtoffer hersteld wordt en kunnen dit proces op een goede manier begeleiden (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Bureau Halt


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Bureau Halt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Bureau Halt

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Bureau Halt

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Bureau Halt

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Bureau Halt dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Bureau Halt belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Bureau Halt. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Bureau Halt iets voor je?

Zou je graag Medewerker Bureau Halt willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Bureau Halt bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Bureau Halt

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar