Coördinator Kindertelefoon Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Coördinator Kindertelefoon? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep coördinator kindertelefoon. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je coördinator kindertelefoon wordt.

 

Wat is een Coördinator Kindertelefoon?

Een Coördinator Kindertelefoon begeleidt vrijwilligers die zich actief willen inzetten voor de Kindertelefoon. De Coördinator Kindertelefoon zorgt ervoor dat de vrijwilligers voldoende geïnstrueerd zijn om met kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar een telefonisch gesprek te kunnen voeren over de diverse problemen die deze kinderen ervaren. Vrijwilligers worden door een Coördinator Kindertelefoon beoordeeld op geschiktheid voor dit vrijwilligerswerk, o.a. aan de hand van de resultaten van een verplichte training.

Wanneer iemand tijdens de training of op een ander moment ongeschikt blijkt, wordt in overleg met een leidinggevende besloten om deze persoon niet toe te laten tot de selectie van vrijwilligers. Wanneer vrijwiligers te maken krijgen met moeilijke situaties, biedt de Coördinator Kindertelefoon ondersteuning. Hij beslist ook of kinderen doorverwezen moeten worden naar andere instanties en houdt contact met deze instanties.

Naast de begeleiding en opleiding van vrijwilligers heeft een Coördinator Kindertelefoon de taak om vrijwilligers te werven voor de functie 'vrijwilliger Kindertelefoon' en om geïnteresseerden te informeren. Ook maakt een Coördinator Kindertelefoon trainingen en cursussen voor vrijwilligers om op deze manier de deskundigheid van de medewerkers te bevorderen. Daarnaast monitort en evalueert hij de werkzaamheden van de vrijwilligers en voert in geval van problemen in het functioneren gesprekken met vrijwilliger en/of leidinggevende.

Vrijwilligers bij de Kindertelefoon voeren niet alleen telefonische gesprekken, maar zijn ook via internet te benaderen voor chatsessies.Wil je werken als Coördinator Kindertelefoon?

Werk je al als Coördinator Kindertelefoon en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Coördinator Kindertelefoon worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Coördinator Kindertelefoon, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Coördinator Kindertelefoon in één oogopslag

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Vrijwilligers
  • Hulpverlenende instanties

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2241 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Coördinator Kindertelefoon

Wat verdient een Coördinator Kindertelefoon?

Het startsalaris van een Coördinator Kindertelefoon bedraagt €2241 bruto per maand en kan oplopen tot €3347 bruto per maand. Hierbij komt not 8 % vakantietoeslag en een eindjaarsuitkering.

Salarisschaal Coördinator Kindertelefoon

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Coördinator Kindertelefoon

Er zijn geen vacatures Coördinator Kindertelefoon aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Coördinator Kindertelefoon in werkt.

Meer weten over de sector waar een Coördinator Kindertelefoon in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Coördinator Kindertelefoon

Wat is de toekomst van Coördinator Kindertelefoon?

Een Coördinator Kindertelefoon kan door middel van scholing en volgen van extra cursussen komen te werken in andere functies. Het aantal plekken voor deze functie is beperkt. Wel is er veel vraag naar vrijwilligers voor de Kindertelefoon.

Baankans Coördinator Kindertelefoon

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Coördinator Kindertelefoon worden: Opleidingen tot Coördinator Kindertelefoon

Wil je coördinator kindertelefoon worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Coördinator Kindertelefoon? 

Voor de uitoefening van het beroep Coördinator Kindertelefoon wordt een relevante afgeronde HBO opleiding gevraagd, zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Coördinator Kindertelefoon

Er zijn geen opleidingen Coördinator Kindertelefoon aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Coördinator Kindertelefoon in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Coördinator Kindertelefoon

Met wie werkt een Coördinator Kindertelefoon samen? 

Hiërarchisch gezien werkt een Coördinator Kindertelefoon onder de leidinggevende van de afdeling. Bij selectie van vrijwilligers wordt de leidinggevende benaderd.

Een Coördinator Kindertelefoon werft, selecteert en begeleidt  vrijwilligers en ondersteunt hen, indien nodig. Hij heeft bovendien kennis van de sociale kaart (instellingen en organisaties in de hulp- en dienstverlening) om eventueel kinderen door te verwijzen.


  • Leidinggevende
  • Vrijwilligers
  • Hulpverlenende instanties
Coördinator Kindertelefoon


Organisaties waar een Coördinator Kindertelefoon werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Coördinator Kindertelefoon meestal werkt.

Waar werkt een Coördinator Kindertelefoon?

Een Coördinator Kindertelefoon werkt binnen de stichting Kindertelefoon. De stichting Kindertelefoon valt onder bureau Jeugdzorg en is een non-profit instelling.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Coördinator Kindertelefoon

Waar kun je het beste werken als Coördinator Kindertelefoon? Hieronder vind je de best door de Coördinator Kindertelefoon beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Coördinator Kindertelefoon.

Competenties, Skills en Vaardigheden Coördinator Kindertelefoon:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Coördinator Kindertelefoon.

Welke competenties heeft een Coördinator Kindertelefoon nodig?

Een Coördinator Kindertelefoon heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Coördinator Kindertelefoon

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Coördinator Kindertelefoon passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Coördinator Kindertelefoon nodig? 

Een Coördinator Kindertelefoon kan goed organiseren en is in staat weloverwogen besluiten te nemen. Hij heeft een eerlijke, betrouwbare en realistische houding (Perfectionist).

Het werk van een Coördinator Kindertelefoon is veelzijdig: hij werft, selecteert en instrueert vrijwilligers. Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is een energieke, optimistische, zelfverzekerde en doelgerichte werkhouding nodig (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Coördinator Kindertelefoon


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Coördinator Kindertelefoon

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Coördinator Kindertelefoon

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Coördinator Kindertelefoon

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Coördinator Kindertelefoon

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Coördinator Kindertelefoon dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Coördinator Kindertelefoon belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Coördinator Kindertelefoon. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Coördinator Kindertelefoon iets voor je?

Zou je graag Coördinator Kindertelefoon willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Coördinator Kindertelefoon bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Coördinator Kindertelefoon

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar