Motivatiecoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Motivatiecoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep motivatiecoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je motivatiecoach wordt.

Wat is een Motivatiecoach?

Een Motivatiecoach begeleidt of geeft trainingen aan individuen en groepen om zo hun functioneren (in een bedrijf of op school) te verbeteren. Een Motivatiecoach besteedt hierbij aandacht aan persoonlijke motivatie en motivatie van buitenaf. Wanneer een cliënt zijn persoonlijke doelen duidelijk heeft kan de Motivatiecoach helpen bij het aanleren van competenties om deze doelen te bereiken. Hoe gemotiveerder iemand is, des te beter zal hij functioneren, is de gedachte. De Motivatiecoach optimaliseert het zicht op eigen kunnen, wensen en kwaliteiten. Deelnemers zullen verschillende opdrachten moeten uitvoeren (in groepen).

Motivatiecoaches werken op verschillende manieren. Zij verzorgen massabijeenkomsten voor professionals, geven kleinschalige workshops bij bedrijven of coachen individuen tijdens een leertraject of op (weg naar) de werkvloer. Ze kunnen in dienst zijn van een bedrijf of instelling, maar ook werken voor een bureau dat cursussen aanbiedt of als zelfstandig ondernemer. De één spreekt eenmalig managers een uur toe over eigen motivatie en hoe het beste uit personeel te halen. De ander begeleidt iemand gedurende een heel inburgeringstraject, zorgt dat de inburgeraar niet uitvalt en biedt ondersteuning bij het aanleren en gebruiken van nieuwe vaardigheden.

Motivatiecoaches werken met verschillende theorieën en/of specifieke doelgroepen.

Wil je werken als Motivatiecoach?

Werk je al als Motivatiecoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Motivatiecoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Motivatiecoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Motivatiecoach in één oogopslag

Netwerk:

  • Manager
  • Leraar
  • Motivatiecoach

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Motivatiecoach

Wat verdient een Motivatiecoach?

Het inkomen van een Motivatiecoach is divers en afhankelijk van de organisatie waarvoor hij werkt en/of de omvang van en het soort publiek dat hij toespreekt, de duur en intensiteit van de begeleiding en zijn eigen opleiding of ervaring. Nederlands beroemdste Motievatiecoach, Emile Ratelband, zorgt dat hij voor het toespreken van 2500 mensen €25000,- krijgt.

Salarisschaal Motivatiecoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Motivatiecoach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Motivatiecoach

Wat is de toekomst van Motivatiecoach?

Er is vraag naar Motivatiecoaches, maar vaste banen bij bedrijven of overheid zijn er nauwelijks. Motivatiecoaches verenigen zich in kleine organisaties die cursussen en begeleiding aanbieden. Dit is de gunstigste positie. Een andere mogelijkheid is als zelfstandige te werk gaan. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet; de functie staat los van andere functies.

Baankans Motivatiecoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Motivatiecoach worden: Opleidingen tot Motivatiecoach

Wil je motivatiecoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Motivatiecoach? 

In Nederland bestaat de mogelijkheid tot het volgen van de post-HBO Registeropleiding tot Professioneel Trainer/Coach. Evenals de opleiding tot Professional Coach is deze bedoeld voor HBO'ers en academici met willekeurig welke achtergrond die zich willen toeleggen op training of coaching. Een andere mogelijkheid is de Opleiding tot Coach met Specialisatie, eveneens op HBO niveau.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Motivatiecoach

Meer opleidingen Motivatiecoach

Weet je nog niet of je Motivatiecoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Motivatiecoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Motivatiecoach

Met wie werkt een Motivatiecoach samen? 

Het netwerk van de Motivatiecoach is afhankelijk van zijn werkgever. Hij zal vermoedelijk samenwerken met andere Motivatiecoaches. Verder komt hij door zijn werk een diversiteit aan mensen tegen, namelijk iedereen die baat zou kunnen hebben bij een motivatietraining. Mogelijke doelgroepen zijn leerlingen, managers, winkeleigenaars, etc. De Motivatiecoach moet dan ook goed met verschillende mensen om kunnen gaan.


  • Manager
  • Leraar
  • Motivatiecoach
Motivatiecoach


Organisaties waar een Motivatiecoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Motivatiecoach meestal werkt.

Waar werkt een Motivatiecoach?

Een Motivatiecoach kan door alle soorten bedrijven en organisaties worden ingehuurd of er een aanstelling hebben. Dit zijn dus organisaties in de non-profit en profit sector, variërend van banken en winkelketens tot overheidsinstanties en onderwijsinstellingen.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Motivatiecoach

Waar kun je het beste werken als Motivatiecoach? Hieronder vind je de best door de Motivatiecoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Motivatiecoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Motivatiecoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Motivatiecoach.

Welke competenties heeft een Motivatiecoach nodig?

Een Motivatiecoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Motivatiecoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Motivatiecoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Motivatiecoach nodig? 

Een Motivatiecoach komt overtuigend en zelfverzekerd over. Hij functioneert goed en straalt dit uit, wat aanstekelijk werkt voor zijn cursisten. Succes is belangrijk voor hem en hij zal altijd zijn best doen om te presteren. Hij werkt dan ook doel- en resultaatgericht (Succesvolle werker). Streven naar verbetering is altijd een van deze doelen. De Motivatiecoach leeft naar bepaalde (eigen) regels die hij zoveel mogelijk wil implementeren in zijn zijn omgeving. Alleen perfectie is goed genoeg (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Motivatiecoach


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Motivatiecoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Motivatiecoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Motivatiecoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Motivatiecoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Motivatiecoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Motivatiecoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Motivatiecoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Motivatiecoach iets voor je?

Zou je graag Motivatiecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Motivatiecoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Motivatiecoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar