Counselor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Counselor? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Counselor wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Counselor, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Counselor


Vacatures Counselor

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Counselor?

Wat een counselor doet is op een manier vergelijkbaar met wat een psychotherapeut doet, enkel is counseling als het ware wat meer “laagdrempelig”: de counselor werkt niet met psychische stoornissen en dergelijke, deze houdt zich meer met pragmatische, productiviteit of zingeving betreffende zaken bezig: dingen die een belemmering kunnen vormen voor een goede werkhouding en opgelost kunnen worden zonder langdurig hersteltraject (zoals vaak met psychische stoornissen).

Vaak geeft een counselor dan ook praktische adviezen. Hij of zij kan bijvoorbeeld de patiënt helpen een doel te formuleren en een stappenplan om dit doel te bereiken, de patiënt helpen met het uitoefenen van zelfreflectie om tot een bepaald inzicht te komen of de patiënt adviezen geven om een bepaalde vaardigheid (sneller) te ontwikkelen. Voor middelgrote tot grote bedrijven waarvan het personeel veel stressvol werk doet kan een counselor een ideale uitkomst zijn: de kennis van een beroepspsycholoog is vaak niet nodig, maar iemand die mensen begeleidt, adviseert en anderszins helpt op meer praktische terreinen kan van een enorm nut zijn.

Counseling gebruikt veel inzichten en theorieën uit de psychologie en aanverwante wetenschappen. Hoewel iedereen zich in Nederland in principe counselor mag noemen zijn er wel zekere normen en gedragscodes, de meeste waarvan overgenomen uit de VS, waar counselor wel een beschermd beroep is (zodat men er dus eerst een opleiding voor moet volgen). In Nederland wordt de term counselor soms ook gebruikt voor adviseurs (bijvoorbeeld op het gebied van financiën, reizen). Hier gaat al het bovenstaande niet voor op.


Past het beroep Counselor bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Counselor per stad

Vacatures Counselor Alkmaar

Vacatures Counselor Almelo

Vacatures Counselor Almere

Vacatures Counselor Alphen aan den Rijn

Vacatures Counselor Amersfoort

Vacatures Counselor Amstelveen

Vacatures Counselor Amsterdam

Vacatures Counselor Apeldoorn

Vacatures Counselor Arnhem

Vacatures Counselor Assen

Vacatures Counselor Bergen op Zoom

Vacatures Counselor Breda

Vacatures Counselor Capelle aan den IJssel

Vacatures Counselor Delft

Vacatures Counselor Den Bosch

Vacatures Counselor Den Haag

Vacatures Counselor Den Helder

Vacatures Counselor Deventer

Vacatures Counselor Doetinchem

Vacatures Counselor Dordrecht

Vacatures Counselor Ede

Vacatures Counselor Eindhoven

Vacatures Counselor Emmen

Vacatures Counselor Enschede

Vacatures Counselor Gouda

Vacatures Counselor Groningen

Vacatures Counselor Haarlem

Vacatures Counselor Haarlemmermeer

Vacatures Counselor Heerlen

Vacatures Counselor Helmond

Vacatures Counselor Hengelo

Vacatures Counselor Hilversum

Vacatures Counselor Hoogeveen

Vacatures Counselor Hoorn

Vacatures Counselor Katwijk

Vacatures Counselor Leeuwarden

Vacatures Counselor Leiden

Vacatures Counselor Lelystad

Vacatures Counselor Maastricht

Vacatures Counselor Middelburg

Vacatures Counselor Nieuwegein

Vacatures Counselor Nijmegen

Vacatures Counselor Oss

Vacatures Counselor Purmerend

Vacatures Counselor Roermond

Vacatures Counselor Roosendaal

Vacatures Counselor Rotterdam

Vacatures Counselor Schiedam

Vacatures Counselor Spijkenisse

Vacatures Counselor Terneuzen

Vacatures Counselor Tilburg

Vacatures Counselor Utrecht

Vacatures Counselor Veenendaal

Vacatures Counselor Venlo

Vacatures Counselor Vlaardingen

Vacatures Counselor Westland

Vacatures Counselor Zaanstad

Vacatures Counselor Zeist

Vacatures Counselor Zoetermeer

Vacatures Counselor Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Counselor

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Counselor?

Counselors werken vaak in het bedrijfsleven of worden ingehuurd door het bedrijfsleven. Is dit het geval, dan is een hoger salaris te verwachten dan bij een baan bij bijvoorbeeld een gemeente. 


Meer weten over het salaris Counselor

Salaris aankomend Counselor Salaris junior Counselor Wat is het salaris van een medior Counselor? Welk salaris krijgt een senior Counselor?


Hoe word je een Counselor? 

Om counselor te worden hoef je in Nederland geen opleiding te volgen. Desondanks bestaan er opleidingen voor. Een goede counselor zal namelijk toch enig verstand moeten hebben van de psychologische ideeën achter counseling. Hbo- of wo-opleidingen in het maatschappelijk werk, de psychologie, de sociologie en aanverwante vakgebieden zijn hier vaak ook toereikend voor.

Opleidingen Counselor

Allround counselor
Leer alles over counseling en het bieden van professionele begeleiding bij stress en rouw. Met het studiepakket Allround counselor leer je alles over counseling én over de gerichte aanpak van …
Allround counselor
Vertrouwenspersoon Engelstalig - Confidential counselor
As a starting confidential counselor, you’re dealing with a lot of questions. What exactly is your task? What are do’s and don’ts? In these Essentials, you’ll get all information you need …
Vertrouwenspersoon Engelstalig - Confidential counselor
Masterpractitioner Counseling en Coaching
Masteropleiding Counseling & Coaching | Enneagram en Transactionele Analyse Heb je al het een en ander gedaan in je persoonlijke ontwikkeling en zoek je een coachopleiding die jou op een …
Masterpractitioner Counseling en Coaching
Emotiemanagement
Los emotionele problemen snel en doeltreffend op. De cursus Emotiemanagement biedt je als therapeut, coach of counselor een unieke methode om emotionele problemen snel en doeltreffend op te lossen. Veel …
Emotiemanagement
BNS Verdieping Integriteit
BNS Verdieping Integriteit BNS Integrity in-depth LIVP offers several refresher courses in addition to the Confidential Counselor training, for example: Integrity in-depth. In this refresher course (BNS) you will learn …
BNS Verdieping IntegriteitOmscholen tot Counselor

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Counselor. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Counselor

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Counselor

Als je Counselor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Counselor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Counselor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Counselor?

Ga naar de omschoolwijzer


Interview met een Counselor

Jolande Rommens-Musquetier is counselor.

Ben je benieuwd wat een counselor allemaal doet op een dag? Jolande Rommens-Musquetier vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Counselor

Competenties Counselor

Een Counselor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Sensitiviteit
Sensitiviteit

Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect

Omschrijving

Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.

Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.

Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Counselor

 • Luistervaardigheid
 • Inlevingsvermogen
 • Stimuleren
 • Feedback geven
 • Belangstelling hebben
 • Vragen stellen
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit
 • Analytisch vermogen
 • Logisch redeneren
 • Respectvol
 • Gevoeligheid
 • Spontaniteit
 • Sociaal gevoel
 • Helder communiceren
 • Taalkennis
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Buiten kaders denken
 • Durf
 • Doorzettingsvermogen
 • Incasseringsvermogen
 • Rust bewaren
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Counselor nodig? 

De counselor is constant bezig met het geven van raad, en is dus in het ideale geval een Gever. Ook moet de counselor, om deze raad te kunnen geven, goed inzicht hebben in de gevoelens van anderen. Dit maakt de counselor eveneens een Romanticus.


Eigenschappen Counselor

 • Empathie
 • Behulpzaamheid
 • Vriendelijkheid
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • PassieWat zijn de baankansen voor een Counselor?

Counselor is een groeiend beroep, en er zijn zeker vacatures voor te vinden maar in overvloed zijn deze er nog niet. “In het beroep groeien” is dus de beste optie, bijvoorbeeld vanuit een andere functie of een onbetaalde stageplaats. Het is de kunst het bedrijf te overtuigen van het nut van een counselor (veel bedrijven hebben er ook géén in dienst). Doorgroeimogelijkheden zijn er eveneens niet in overvloed. Wat de counselor verder nog kan doen hangt sterk van de voltooide opleiding af: met een opleiding tot counselor liggen er minder paden open dan met een wo-diploma psychologie. Met het laatste is bedrijfspsycholoog een logische optie (kan ook met sommige hbo’s), met de relevante kennis en ervaring is een managers- of bestuursfunctie ook een mogelijkheid.

De actuele kans op werk voor een Counselor

Het beroep Counselor is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Counselor

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Counselor

Het beroep Counselor is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers.

Mogelijke specialisaties voor een Counselor

manager telefonische hulpdiensten

manager sos-telefonische hulpdienst

teamleider telefonische hulpdiensten

zorgmanager telefonische hulpdiensten

Coördinator Kindertelefoon

hoofd diensten maatschappelijk werk

teamleider asielzoekerscentrum

teamleider bureau slachtofferhulp

teamleider fiom bureau

teamleider opvang thuislozen

hoofd diensten asielzoekerscentrum

hoofd wonen asielzoekerscentrum

teamleider antidiscriminatie-bureau

kliniekcoördinator hulpverlening delinquenten

psychiatrisch-maatschappelijk werker

zorgconsulent verstandelijk gehandicapten

maatschappelijk werker psychiatrische kliniek

maatschappelijk werker alcohol-, drugs-, gokverslaafden

maatschappelijk werker consultatiebureau alcoholisten

psychiatrisch-sociaal werker

jeugdbeschermer

schoolmaatschappelijk werker

begeleider pleegzorg

jeugdvoogd

gespecialiseerd ambulant jeugdhulpverlener

pleegzorgwerker

ambulant jeugdhulpverlener

maatschappelijk werker jeugdbescherming jeugdhulpverlening

maatschappelijk werker opvangcentrum voor jeugdigen

maatschappelijk werker schoolpsychologische dienst

maatschappelijk consulent jeugdhulpverlening

maatschappelijk werker kinderpolitie

maatschappelijk werker raad voor de kinderbescherming

maatschappelijk werker voogdijvereniging

orthopedagogisch sociaal-maatschappelijk werker

maatschappelijk werker adviesbureau voor jongeren

maatschappelijk werker crisisopvangcentrum voor jeugdigen

maatschappelijk werker kinderbescherming

maatschappelijk werker kindertehuis

casemanager jeugdzorg

Gezinsvoogd

Bemiddelaar Pleegzorg

Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Medewerker Bureau Halt

Opvoedondersteuner

Gezinsbegeleider

Gezinsmanager

maatschappelijk werker opvang ongehuwde moeders

woningmaatschappelijk werker

maatschappelijk werker sociaal-pedagogisch (huwelijks-, levens-, gezinsmoeilijkheden)

algemeen maatschappelijk werker

gezinsmaatschappelijk werker gezinsverzorgende instelling

maatschappelijk werker begeleiding buitenlandse gastarbeiders

maatschappelijk werker bureau huwelijks-, gezinsmoeilijkheden

maatschappelijk werker opbouwwerk

maatschappelijk werker opvang alleenstaande ouders

maatschappelijk werker opvanghuis

maatschappelijk werker sociaal-cultureel opbouwwerk

agogisch-maatschappelijk werker

bedrijfsmaatschappelijk werker

gezinsmaatschappelijk werker algemeen maatschappelijk werk

maatschappelijk werker begeleiding allochtonen

maatschappelijk werker blijf-van-mijn-lijf huis

maatschappelijk werker gezinnen

maatschappelijk werker woonwagenwerk

supervisor maatschappelijk werk

mantelzorgmakelaar

lifecoach

Motivatiecoach

Diversiteitstrainer

ambtenaar individuele tbs-zaken

jeugdreclasseerder

jeugdreclasseringswerker

jeugdreclasseringsmedewerker

coördinator alternatieve straffen reclassering

maatschappelijk werker gevangenis

coördinator dienstverlening reclassering

penitentiair reclasseringswerker

medisch maatschappelijk werker ziekenhuis

medisch maatschappelijk werker revalidatiecentrum

medisch maatschappelijk werker sanatorium

maatschappelijk werker werkplaats mindervaliden

medisch maatschappelijk werker gemeentelijke geneeskundige dienst

hoarding-organizer

verhuis-organizer

huishoudcoach

opruimcoach


Waar werkt een Counselor?

Een counselor werkt vaak voor een middelgroot tot groot commercieel bedrijf (of overheidsorganisatie, bijvoorbeeld een gemeente), of wordt door een organisatie ingehuurd als zelfstandige.


Met wie werkt een Counselor samen? 

Het netwerk van de counselor wordt ingevuld door zijn werkplek. Soms zullen er meerdere counselors bij een bedrijf werken (met name bij grote bedrijven) en zullen die veel onderling contact hebben, maar het grootste deel van de dag werkt de counselor met zijn patiënten.


 • Counselor
 • Bedrijfspsycholoog
 • Human Resource Manager
 • Change manager
Counselor

Verwante beroepen Counselor:

Psycholoog
Salaris: €3026 tot €8101
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Arbo Psycholoog
Salaris: €2562 tot €4720
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Counselor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Counselor
 • Bedrijfspsycholoog
 • Human Resource Manager
 • Change manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2600 tot €4700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar