Bemiddelaar Pleegzorg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bemiddelaar Pleegzorg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bemiddelaar pleegzorg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bemiddelaar pleegzorg wordt.

Wat is een Bemiddelaar Pleegzorg?

Een Bemiddelaar Pleegzorg is op zoek naar een gezin voor een kind of jongere die door problemen niet langer thuis thuis kan wonen. Van deze jongere wordt door een Bemiddelaar Pleegzorg een profielschets gemaakt, zodat in een ander bestand profielschetsen gezocht kan worden naar passende pleegouders. Een Bemiddelaar Pleegzorg zorgt ervoor dat het matchen van jongere met pleegouder goed verloopt en meldt eventuele problemen hierbij aan de leidinggevende. Het doel van dit proces is om geschikte pleegouders te vinden die passen bij het kind. De Bemiddelaar houdt contact met zowel de plaatsers als de mogelijke pleegouders van het kind. Pleegouders kunnen benaderd worden om hun profielschets aan te passen, zodat het eenvoudiger wordt om (op korte termijn) kinderen te plaatsen. De kinderen worden pas geplaatst in een pleeggezin als hiervoor een indicatie is afgegeven door Bureau Jeugdzorg. Bij plaatsing wordt een hulpverleningsplan opgesteld.

Een Bemiddelaar Pleegzorg houdt het aantal aanvragen en plaatsingen bij en moet over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden beschikken. Van elk kind of jongere wordt een dossier gemaakt, waarin de situatie en besluiten rondom een kind vermeld staan. Een Bemiddelaar Pleegzorg beoordeelt niet of ouders geschikt zijn om pleegouders te worden. Dit werk wordt gedaan door een medewerker voorlichting, werving en selectie pleegouders.

Wil je werken als Bemiddelaar Pleegzorg?

Werk je al als Bemiddelaar Pleegzorg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bemiddelaar Pleegzorg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bemiddelaar Pleegzorg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bemiddelaar Pleegzorg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Medewerker Voorlichting, Werving en Selectie Pleegouders.

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2069 tot €3072

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bemiddelaar Pleegzorg

Wat verdient een Bemiddelaar Pleegzorg?

Het startsalaris van een Bemiddelaar Pleegzorg is €2069 bruto per maand. Dit kan oplopen tot €3072 bruto per maand. Hier bovenop wordt nog 8 % vakantietoeslag uitgekeerd en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Bemiddelaar Pleegzorg

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bemiddelaar Pleegzorg

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bemiddelaar Pleegzorg

Wat is de toekomst van Bemiddelaar Pleegzorg?

Er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie, al dan niet met een aanvullende opleiding of cursus. Er is vraag naar het werk van Bemiddelaar Pleegzorg, omdat er steeds meer aanmeldingen bijkomen.

Baankans Bemiddelaar Pleegzorg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bemiddelaar Pleegzorg worden: Opleidingen tot Bemiddelaar Pleegzorg

Wil je bemiddelaar pleegzorg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bemiddelaar Pleegzorg? 

Het beroep Bemiddelaar Pleegzorg is uit te oefenen met de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bemiddelaar Pleegzorg

Meer opleidingen Bemiddelaar Pleegzorg

Weet je nog niet of je Bemiddelaar Pleegzorg wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bemiddelaar Pleegzorg of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bemiddelaar Pleegzorg

Met wie werkt een Bemiddelaar Pleegzorg samen? 

Een Bemiddelaar Pleegzorg werkt onder de leidinggevende van zijn afdeling. Hij ontvangt van een medewerker voorlichting, werving en selectie pleegouders een profielschets van ouders die geschikt zijn om pleegouder te zijn.


  • Leidinggevende
  • Medewerker Voorlichting, Werving en Selectie Pleegouders.
Bemiddelaar Pleegzorg


Organisaties waar een Bemiddelaar Pleegzorg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bemiddelaar Pleegzorg meestal werkt.

Waar werkt een Bemiddelaar Pleegzorg?

Een Bemiddelaar Pleegzorg werkt binnen een jeugdzorginstelling, zoals Bureau Jeugdzorg en is dus werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Bemiddelaar Pleegzorg

Waar kun je het beste werken als Bemiddelaar Pleegzorg? Hieronder vind je de best door de Bemiddelaar Pleegzorg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bemiddelaar Pleegzorg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bemiddelaar Pleegzorg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bemiddelaar Pleegzorg.

Welke competenties heeft een Bemiddelaar Pleegzorg nodig?

Een Bemiddelaar Pleegzorg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bemiddelaar Pleegzorg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bemiddelaar Pleegzorg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bemiddelaar Pleegzorg nodig? 

Een Bemiddelaar Pleegzorg bekijkt op basis van profielschetsen of er geschikte pleegouders gevonden kunnen worden voor kinderen. Bij dit werk hoort een nauwkeurige werkhouding en zal ook bekeken moeten worden of de normen en waarden van het pleeggezin aansluiten bij de normen en waarden van het gezin van het kind. De Bemiddelaar is iemand die realistisch, precies en principieel is en de wereld graag wil verbeteren (Perfectionist). 

De Bemiddelaar is iemand die de vrede wil bewaren en is vriendelijk en empathisch van karakter (Bemiddelaar). Deze eigenschappen komen terug in het beroep wanneer de BEmiddelaar op zoek gaat naar een passend pleeggezin. Uit gesprekken met de plaatsers, kind en pleegouders weet de Bemiddelaar duidelijk op te maken of de geschikte pleegouders gevonden zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Bemiddelaar Pleegzorg


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Bemiddelaar Pleegzorg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bemiddelaar Pleegzorg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bemiddelaar Pleegzorg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bemiddelaar Pleegzorg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bemiddelaar Pleegzorg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bemiddelaar Pleegzorg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bemiddelaar Pleegzorg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bemiddelaar Pleegzorg iets voor je?

Zou je graag Bemiddelaar Pleegzorg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bemiddelaar Pleegzorg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bemiddelaar Pleegzorg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar