Bedrijfsmaatschappelijk Werker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfsmaatschappelijk Werker? Lees de functieomschrijving.

Een Bedrijfsmaatschappelijk Werker is iemand die werknemers van een bedrijf helpt bij emotionele, psychologische of materiële problemen.

De Bedrijfsmaatschappelijk Werker voert gesprekken met werknemers die niet lekker in hun vel zitten. Hij probeert er zo achter te komen waardoor dit veroorzaakt wordt en biedt vervolgens begeleiding bij het anders aanpakken van de situatie. Eventueel kan een Bedrijfsmaatschappelijk Werker de werknemer doorverwijzen naar andere deskundigen, zoals bedrijfsartsen en psychologen. Problemen waar werknemers tegenaan kunnen lopen zijn bijvoorbeeld pesten op de werkvloer, veel stress en intimidatie.

De Bedrijfsmaatschappelijk Werker probeert bijvoorbeeld conflicten tussen werknemers op te lossen, biedt ondersteuning bij echtscheidingen, helpt bij het vinden van passend werk na langdurig ziekteverzuim en biedt steun bij reorganisaties en ontslag. Ook kan hij bijvoorbeeld helpen bij het aanvragen van zorgverlof of financiële steun.

De Bedrijfsmaatschappelijk Werker kan individuele werknemers helpen, maar ook groepssessies organiseren. Denk aan sessies over stresshantering, assertiviteit, omgaan met veranderingen, burn-outs, intimidatie en ontslag. Tevens kan de Bedrijfsmaatschappelijk Werker trainingen aanbieden voor de werkgever. Denk aan trainingen over succesvol leiderschap, ziekteverzuimbeheersing en effectief communiceren. 

Wil je werken als Bedrijfsmaatschappelijk Werker?

Werk je al als Bedrijfsmaatschappelijk Werker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfsmaatschappelijk Werker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfsmaatschappelijk Werker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfsmaatschappelijk Werker in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers bedrijf
 • P&O
 • Leidinggevenden
 • Bedrijfsartsen
 • Psycholoog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Wat verdient een Bedrijfsmaatschappelijk Werker?

Een Bedrijfsmaatschappelijk Werker kan rekenen op zo’n €1700,- tot €3600,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bedrijfsmaatschappelijk Werker.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de Bedrijfsmaatschappelijk Werker werkt en de sector waartoe deze behoort.

Salarisschaal Bedrijfsmaatschappelijk Werker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsmaatschappelijk Werker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsmaatschappelijk Werker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bedrijfsmaatschappelijk Werker vacatures

Bedrijfsmaatschappelijk werker
ArboNed
Ter uitbreiding van het team, verwelkomen wij graag een bedrijfsmaatschappelijk werker in regio West (Den Haag/Gouda en Leiden) Functie-inhoud Als bedrijfsmaatschappelijk werker begeleid je werknemers bij psychosociale problematiek ter preventie …
Bedrijfsmaatschappelijk werker
ArboNed
Ter uitbreiding van het team, verwelkomen wij graag een bedrijfsmaatschappelijk werker regio Rijnmond/Breda Functie-inhoud Als bedrijfsmaatschappelijk werker begeleid je werknemers bij psychosociale problematiek ter preventie van het verzuim of in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Hoe goed is de toekomst voor de Bedrijfsmaatschappelijk Werker? 

Het welzijn van medewerkers staat bij veel bedrijven steeds hoger op de agenda. Gezonde medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren vele malen beter dan medewerkers die niet lekker in hun vel zitten. Er zijn dus redelijk veel banen als Bedrijfsmaatschappelijk Werker te vinden.

Bij goed functioneren kan een Bedrijfsmaatschappelijk Werker eventueel leidinggevende taken krijgen. Hij werkt vaak echter alleen, dus de Bedrijfsmaatschappelijk Werker kan niet altijd doorgroeien naar een functie als leidinggevende.

Baankans Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bedrijfsmaatschappelijk Werker worden: Opleidingen tot Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Hoe word je een Bedrijfsmaatschappelijk Werker? 

Om Bedrijfsmaatschappelijk Werker te worden, moet je de MBO- of HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) doen. Vaak ligt de nadruk eerst op Sociaal Werk en daarna volgt de specialisatie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Daarna kunnen nog keuzevakken gevolgd worden, zodat de student zich kan specialiseren in bijvoorbeeld Bedrijfsmaatschappelijk Werker of Schoolmaatschappelijk Werker.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Meer opleidingen Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Weet je nog niet of je Bedrijfsmaatschappelijk Werker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Met wie werkt een Bedrijfsmaatschappelijk Werker samen? 

Een Bedrijfsmaatschappelijk Werker komt uiteraard veel in contact met werknemers van het bedrijf/de bedrijven waarvoor hij werkt. Verder werkt een Bedrijfsmaatschappelijk Werker geregeld samen met P&O, leidinggevenden, bedrijfsartsen en psychologen.


 • Werknemers bedrijf
 • P&O
 • Leidinggevenden
 • Bedrijfsartsen
 • Psycholoog
Bedrijfsmaatschappelijk Werker


Organisaties waar een Bedrijfsmaatschappelijk Werker werkzaam is

Waar werkt een Bedrijfsmaatschappelijk Werker meestal? 

Een Bedrijfsmaatschappelijk Werker is werkzaam in de profitsector. Hij werkt bij een (middel- tot groot) bedrijf of hij werkt bij een organisatie die Bedrijfsmaatschappelijk Werkers bij verschillende bedrijven inzet.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Waar kun je het beste werken als Bedrijfsmaatschappelijk Werker? Hieronder vindt je de best door de Bedrijfsmaatschappelijk Werker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfsmaatschappelijk Werker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfsmaatschappelijk Werker:

Welke competenties heeft een een Bedrijfsmaatschappelijk Werker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bedrijfsmaatschappelijk Werker nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Bedrijfsmaatschappelijk Werker zijn Gever en Loyalist.

Een Bedrijfsmaatschappelijk Werker moet de behoeften van werknemers zien te achterhalen en hierop inspelen. De Bedrijfsmaatschappelijk Werker is dus verzorgend en betrokken (Gever).

Bovendien passen de eigenschappen verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal bij een goede Bedrijfsmaatschappelijk Werker. De Bedrijfsmaatschappelijk Werker heeft bijvoorbeeld een geheimhoudplicht (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsmaatschappelijk Werker


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfsmaatschappelijk Werker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfsmaatschappelijk Werker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfsmaatschappelijk Werker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfsmaatschappelijk Werker iets voor je?

Zou je graag Bedrijfsmaatschappelijk Werker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfsmaatschappelijk Werker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfsmaatschappelijk Werker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar