Sociaal Raadsman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sociaal Raadsman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sociaal raadsman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sociaal raadsman wordt.

Wat is een Sociaal Raadsman?

De Sociaal Raadsman geeft advies op sociaal-juridisch gebied. De Sociaal Raadsman kan zijn cliënten adviseren en informeren over de mogelijkheden op het gebied van:

-         sociale zekerheid

-         gezondheidszorg

-         huisvesting

-         belastingen

-         consumentenzaken

 

De Sociaal Raadsman is meestal werkzaam bij een juridisch loket of sociale- of maatschappelijke dienstverlenende organisatie. De cliënten nemen telefonisch contact op met de Sociaal Raadsman of komen naar het spreekuur.

 

De cliënt schakelt de Sociaal Raadsman in als de cliënt vragen heeft of problemen op sociaal-juridisch terrein. De werkzaamheden van de Sociaal Raadsman zijn uiteenlopend:

-         op zoek gaan naar mogelijke oplossingen

-         informatie geven over regelingen waar de cliënt gebruik van kan maken

-         helpen met het eventueel invullen van formuleren

-         bemiddelen bij instanties

-         de cliënt doorverwijzen naar een andere instantie

 

Om de cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen, moet de Sociaal Raadsman goed op de hoogte zijn en blijven van de actuele wet- en regelgeving. Ook legt de Sociaal Raadsman de gesprekken vast in verslagen om zo altijd weer dingen terug te kunnen lezen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom een bepaalde cliënt.

 

De Sociaal Raadsman moet goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben. De Sociaal Raadsman moet aan de wensen en behoeftes van de cliënt kunnen voldoen, samen kunnen werken met collega’s en netwerken met andere instanties. Ook moet de Sociaal Raadsman een groot inlevingsvermogen hebben, maar ook niet te betrokken raken bij de situaties.

Wil je werken als Sociaal Raadsman?

Werk je al als Sociaal Raadsman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sociaal Raadsman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sociaal Raadsman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sociaal Raadsman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sociaal Raadsman

Wat verdient een Sociaal Raadsman?

Een beginnend Sociaal Raadsman heeft vaak een salaris van gemiddeld €2400,-. Naarmate de Sociaal Raadsman meer ervaring opdoet, kan dit oplopen tot gemiddeld €3800,-. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Sociaal Raadsman voor werkzaam is, maar bevatten vaak vrije dagen en een vakantietoeslag.

Salarisschaal Sociaal Raadsman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sociaal Raadsman

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sociaal Raadsman

Wat is de toekomst van Sociaal Raadsman?

Er is een gemiddelde vraag naar de functie van Sociaal Raadsman. Er zijn diverse vacatures te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er naar meer zelfstandigde functies of grotere instanties.

Baankans Sociaal Raadsman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sociaal Raadsman worden: Opleidingen tot Sociaal Raadsman

Wil je sociaal raadsman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sociaal Raadsman? 

Voor de functie van Sociaal Raadsman zijn diverse opleiden geschikt. Vaak zijn opleiding op jurididisch en/of sociaal gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de HBO opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening en de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Meestal wordt dit opleidingsniveau gevraagd. Deze opleidingen worden op diverse hogescholen in het land aangeboden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sociaal Raadsman

Meer opleidingen Sociaal Raadsman

Weet je nog niet of je Sociaal Raadsman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sociaal Raadsman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sociaal Raadsman

Met wie werkt een Sociaal Raadsman samen? 

De Sociaal Raadsman heeft in zijn dagelijkse werkzaamheden vooral veel te maken met de wensen en behoeften van de cliënt. De cliënt komt naar de Sociaal Raadsman toe met een probleem en is op zoek naar een oplossing of naar informatie. De Sociaal Raadsman moet ook goede samen kunnen werken met collega’s en kunnen netwerken met andere instanties.


Sociaal Raadsman


Organisaties waar een Sociaal Raadsman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sociaal Raadsman meestal werkt.

Waar werkt een Sociaal Raadsman?

De Sociaal Raadsman kan bij uiteenlopende organisaties werkzaam zijn. Meestal is de Sociaal Raadsman werkzaam bij een juridisch loket of sociale- en/of maatschappelijke dienstverleningsorganisatie. De Sociaal Raadsman kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Sociaal Raadsman

Waar kun je het beste werken als Sociaal Raadsman? Hieronder vind je de best door de Sociaal Raadsman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sociaal Raadsman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sociaal Raadsman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sociaal Raadsman.

Welke competenties heeft een Sociaal Raadsman nodig?

Een Sociaal Raadsman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sociaal Raadsman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sociaal Raadsman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sociaal Raadsman nodig? 

De De Sociaal Raadsman moet goed op de hoogte zijn en blijven van de geldende wet- en regelgeving. De Sociaal Raadsman moet over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikken. De Sociaal Raadsman moet aan de wensen en behoeftes van de cliënt kunnen voldoen (Gever), samen kunnen werken met collega’s en netwerken met andere instanties. Ook moet de Sociaal Raadsman een groot inlevingsvermogen hebben, maar ook niet te betrokken raken bij de situaties. De Sociaal Raadsman moet sterk in zijn schoenen staan en onafhankelijk te werk kunnen gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Sociaal Raadsman


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Sociaal Raadsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sociaal Raadsman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sociaal Raadsman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sociaal Raadsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sociaal Raadsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sociaal Raadsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sociaal Raadsman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sociaal Raadsman iets voor je?

Zou je graag Sociaal Raadsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sociaal Raadsman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sociaal Raadsman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar