Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vertrouwenspersoon (jeugdzorg). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vertrouwenspersoon (jeugdzorg) wordt.

Wat is een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)?

Een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) is iemand die benaderd kan worden wanneer jeugdigen, ouders of anderen klachten of vragen hebben over hun rechtspositie binnen Jeugdzorg. Een Vertrouwenspersoon handelt klachten of knelpunten af die ervaren worden binnen Jeugdzorg en voert hiervoor gesprekken met ouders, jeugdigen, hulpverleners of andere betrokkenen. Het doel van een Vertrouwenspersoon is het bevorderen van het hulpverleningsproces door klachten zo goed en snel mogelijk af te handelen. 

Een Vertrouwenspersoon werkt met de klachten waarmee ouders of jeugdigen of anderen komen en ondersteunt hen in het formuleren en indienen van de klacht. De indiener van de klacht wordt vervolgens ondersteund bij zijn gang naar de klachtencommissie. Er wordt bovendien gekeken naar de oplossingen voor het probleem achter de klacht, zoals het voeren van gesprekken met de betrokken partijen, het zoeken naar compromissen en indien nodig het bieden van juridische oplossingen.

Een Vertrouwenspersoon is onafhankelijk en neemt pas besluiten na overleg met ouders of jeugdigen. Alle klachten die ingediend worden, worden in dossiers vastgelegd. Een Vertrouwenspersoon kan melding doen van knelpunten binnen een organisatie, zodat de organisatie hier goed op in kan springen.

Naast deze werkzaamheden geeft een Vertrouwenspersoon ook voorlichting over de eigen positie en zijn werk en wordt er informatie gegeven over de rechtspositie van ouders, jeugdigen en hulpverleners. De functie van Vertrouwenspersoon is bij de wet erkend en een Vertrouwenspersoon heeft een eigen professionele verantwoordelijkheid.

Wil je werken als Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)?

Werk je al als Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Ouders
 • Jeugdigen
 • Hulpverleners

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2241 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Wat verdient een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)?

Een Vertrouwenspersoon verdient tussen de €2241 en €3347 bruto per maand. Hier komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.

Salarisschaal Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Wat is de toekomst van Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)?

Binnen Bureau Jeugdzorg wordt er de ruimte geboden om door te groeien naar andere functies. Je kan wel gevraagd worden om een extra opleiding te volgen. Er is op dit moment niet al te veel vraag naar Vertrouwenspersonen.

Baankans Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) worden: Opleidingen tot Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Wil je vertrouwenspersoon (jeugdzorg) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)? 

Om Vertrouwenspersoon te kunnen worden is een afgeronde HBO opleiding Sociaal Juridische Hulpverlening nodig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Meer opleidingen Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Weet je nog niet of je Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Met wie werkt een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) samen? 

Een Vertrouwenspersoon werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende van de afdeling. Een leidinggevende kan een Vertrouwenspersoon supervisie geven, maar de Vertrouwenspersoon heeft een eigen professionele verantwoordelijkheid.

Ouders en jeugdigen worden geholpen met het indienen van de klacht en samen met de betrokken partijen wordt er gezocht naar een oplossing. Hulpverleners kunnen een van deze partijen zijn als de klacht bijvoorbeeld te maken heeft met de communicatie tussen de hulpverlener en het gezin, kind of ouder. 


 • Leidinggevende
 • Ouders
 • Jeugdigen
 • Hulpverleners
Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)


Organisaties waar een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) meestal werkt.

Waar werkt een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)?

Een Vertrouwenspersoon kan werkzaam zijn binnen verschillende jeugdzorginstellingen, zoals Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Waar kun je het beste werken als Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)? Hieronder vind je de best door de Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg).

Competenties, Skills en Vaardigheden Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg).

Welke competenties heeft een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) nodig?

Een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) nodig? 

Een Vertrouwensperson bemiddelt tussen meerdere partijen en is steeds op zoek naar de beste oplossing. Conflicten nemen een groot deel van het werk in. Hij is vriendelijk, geduldig, diplomatiek en empathisch.  Met deze houding kunnen conflicten of klachten snel mogelijk opgelost worden (Bemiddelaar)

Ook heeft een Vertrouwenspersoon eigenschappen als verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en medeleven. Deze eigenschappen heeft een vertrouwenspersoon nodig in het omgaan met vertrouwelijke informatie en de bereidheid om de indiener van een klacht het vertrouwen en zekerheid te geven dat de klacht op een goede manier behandeld wordt (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) iets voor je?

Zou je graag Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)

anoniem

Hallo, dit beroep lijkt me echt leuk. Maar mag ik alleen nog weten hoe ik een vertrouwenspersoon kan worden? Het is me niet echt duidelijk. En of er wel werk te vinden is als vertrouwenspersoon? Met groetjes

wijnand

Hierboven,is het volgens mij goed weergegeven wat de mogelijkheden zijn enwelke opleidingen je minimaal moet hebben ook als je bij Springest kijkt zijn er cursussen genoeg.Om werk te vinden als vertrouwenspersoon is niet makkelijk.Grote bedrijven,Gemeenten en sociale instellingen maken vaak gebruik van vertrouwenspersonen.e

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar