Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker centrale toegang (bureau jeugdzorg). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker centrale toegang (bureau jeugdzorg) wordt.

 

Wat is een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)?

De Medewerker Centrale Toegang is de eerste persoon met wie contact opgenomen wordt wanneer een ouder, huisarts of andere hulpverlener/belanghebbende belt (of mailt) met Bureau Jeugdzorg. Degene die contact opneemt met Bureau Jeugdzorg kan een vraag hebben of een kind aanmelden voor hulp. De Medewerker Centrale Toegang bekijkt of Bureau Jeugdzorg hulp kan bieden en als dit mogelijk is, wordt degene die contact opnam hierover per brief geïnformeerd. Voor het werk van een Medewerker Centrale Toegang zijn twee verschillende functies binnen Bureau Jeugdzorg. De inhoud van beide functies kent voor een groot deel overlap, maar er zijn ook enkele verschillen.

Beide functies concentreren zich op de aanmelding, screening en anayse van de hulpvraag, evenals het bepalen van de geschikte hulp en het ondersteunen en adviseren van de jongere of volwassene over mogelijke hulp. De Medewerker Centrale Toegang bepaalt of de aanmelding geschikt is om door Bureau Jeugdzorg in behandeling genomen te worden. Als dit zo is, wordt de hulpvraag geanalyseerd en wordt er bepaald wat de ernst van de situatie is. Hierna wordt er, samen met deskundigen, gekeken welk indicatietraject (behandeling) nodig is.  Van al deze processen wordt een verslag gemaakt. Een Medewerker Centrale Toegang zorgt er ook voor dat ouders en jeugdigen op de hoogte zijn van mogelijkheden voor aanvullend onderzoek, een second opinion of het indienen van bezwaren.

Het verschil zit hem er in dat Medewerkers Centrale Toegang in de tweede functie mogen werken aan pedagogisch moeilijkere cases, als kindermishandeling. Voor beide functies geldt dat een Medewerker Centrale Toegang veel kennis heeft over gezinssystemen, risico en beschermende factoren voor de ontwikkeling van kinderen, diagnostiek en verschillende problematiek en behandelingen, met inachtneming van wettelijke regels.Wil je werken als Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)?

Werk je al als Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Deskundige
 • Jongere
 • Ouders
 • Leidinggevende
 • Medewerkers Advies & Meldpunt Kindermishandeling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2241 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Wat verdient een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)?

Het startsalaris van een Medewerker Centrale Toegang in de eerste functie is €2241 bruto per maand, wat kan oplopen tot €3347 bruto per maand. Het start- en eindsalaris  van een Medewerker Centrale Toegang in de tweede functie is hoger en ligt tussen de €2438 en €3664 bruto per maand.

Bovenop de genoemde bedragen komt nog 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Er zijn geen vacatures Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Wat is de toekomst van Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)?

Een Medewerker Centrale Toegang zou door kunnen groeien naar andere functies binnen Bureau Jeugdzorg, waarvoor het volgen van bepaalde cursussen nodig kan zijn. Er is van tijd tot tijd vraag naar Medewerkers Centrale Toegang.

Baankans Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) worden: Opleidingen tot Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Wil je medewerker centrale toegang (bureau jeugdzorg) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)? 

Voor beide functies van Medewerker Centrale Toegang wordt een afgeronde HBO opleiding verwacht, zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Er zijn geen opleidingen Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Met wie werkt een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) samen? 

Een Medewerker Centrale Toegang heeft contact met deskundigen over de uit te voeren diagnostiek en behandeling. Hij ondersteunt jongeren en ouders bij het hulpverleningstraject dat zij doorlopen. Hiërarchisch gezien werkt een Medewerker Centrale Toegang onder een leidinggevende van de afdeling.

De Medewerker Centrale Toegang in de tweede functie heeft contact met medewerkers Advies & Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Hij neemt meldingen van en adviezen over kindermishandeling aan van een medewerker AMK.


 • Deskundige
 • Jongere
 • Ouders
 • Leidinggevende
 • Medewerkers Advies & Meldpunt Kindermishandeling
Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)


Organisaties waar een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)?

Een Medewerker Centrale Toegang werkt bij Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Waar kun je het beste werken als Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)? Hieronder vind je de best door de Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg).

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg).

Welke competenties heeft een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) nodig?

Een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) nodig? 

Een Medewerker Centrale Toegang beschikt over veel kennis en kan met diverse personen (jongeren, ouders, deskundigen) een positieve relatie onderhouden zodat de juiste hulp geboden kan worden. Hij heeft een begeleidende functie ten opzichte van de jongeren en ouders. Hij is iemand die vertrouwt op eigen kennis, is analytisch en betrouwbaar (Waarnemer).

Een Medewerker Centrale Toegang is ook vriendelijk en bemiddelt bij conflicten. Deze eigenschappen kunnen bijvoorbeeld tot uiting gebracht worden wanneer een ouder of jeugdige het niet eens is met de uitslag van een onderzoek (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) iets voor je?

Zou je graag Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar