Begeleider Pleegzorg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Begeleider Pleegzorg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep begeleider pleegzorg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je begeleider pleegzorg wordt.

 

Wat is een Begeleider Pleegzorg?

Een Begeleider Pleegzorg heeft als doel het pleegkind, de ouders van het kind en de pleegouders zo goed mogelijk te ondersteunen en de terugkeer van het kind naar zijn biologische ouders mogelijk te maken. Een Begeleider Pleegzorg voert gesprekken met het pleegkind, ouders en pleegouders, waarin een behandelplan wordt besproken en opgesteld. Het behandelplan wordt geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.

De Begeleider Pleegzorg zorgt ervoor dat de ouders de benodigde steun ontvangen om het kind na lang- of kortdurige pleegzorg weer op te kunnen nemen in hun eigen gezin. Ook worden de pleegouders ondersteund door de Begeleider Pleegzorg als het pleegkind geplaatst of teruggeplaatst wordt. Verder informeert hij pleegouders over regelgeving, juridische- en financiële zaken. Aan degene die hebben besloten over plaatsing van het kind worden de ontwikkelingen ten aanzien van de behandeling gerapporteerd en de voortgang van het hulpverleningsproces. Hiervoor  wordt een dossier aangemaakt. Om deskundig te blijven wordt van een Begeleider Pleegzorg verwacht dat deze verbeteringen kan benoemen in de hulp aan pleegkinderen. Hij houdt hiernaast contacten met instanties die de kinderen plaatsen voor jeugdzorg en scholen.

Een Begeleider Pleegzorg moet dus beschikken over informatie betreffende de wet-en regelgeving van pleegzorg. Bovendien moet hij op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in zowel de situatie van de biologische ouders van het kind als die  van het kind bij de pleegouders, zodat het mogelijk is om een goede inschatting te maken over terugplaatsing van het kind. Goede communicatieve vaardigheden zijn onontbeerlijk.Wil je werken als Begeleider Pleegzorg?

Werk je al als Begeleider Pleegzorg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Begeleider Pleegzorg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Begeleider Pleegzorg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Begeleider Pleegzorg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Ouders
 • Kind
 • Pleegouders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2241 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Begeleider Pleegzorg

Wat verdient een Begeleider Pleegzorg?

Een Begeleider Pleegzorg verdient volgens de CAO Jeugdzorg €2241 bruto per maand. Dit kan oplopen tot €3347 euro bruto per maand. Hierbij wordt er nog 8 % vakantietoeslag uitgekeerd en is er een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Begeleider Pleegzorg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Begeleider Pleegzorg

Er zijn geen vacatures Begeleider Pleegzorg aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Begeleider Pleegzorg in werkt.

Meer weten over de sector waar een Begeleider Pleegzorg in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Begeleider Pleegzorg

Wat is de toekomst van Begeleider Pleegzorg?

Binnen bureau Jeugdzorg zijn er volop mogelijkheden om door te groeien, al kan extra scholing of een aanvullende cursus vereist zijn. Er komen steeds meer aanvragen en plaatsingen bij, zodat er ook meer  vraag is naar Begeleiders Pleegzorg.

Baankans Begeleider Pleegzorg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Begeleider Pleegzorg worden: Opleidingen tot Begeleider Pleegzorg

Wil je begeleider pleegzorg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Begeleider Pleegzorg? 

Het beroep Begeleider Pleegzorg is uit te oefenen met een afgeronde HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hierbij kan er nog gevraagd worden naar een aanvullende opleiding die speciaal op dit beroep gericht is. Ook relevante werkervaring wordt vaak gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Begeleider Pleegzorg

Er zijn geen opleidingen Begeleider Pleegzorg aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Begeleider Pleegzorg in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Begeleider Pleegzorg

Met wie werkt een Begeleider Pleegzorg samen? 

Een Begeleider Pleegzorg staat onder een leidinggevende van de afdeling en begeleidt ouders, het pleegkind en de pleegouders naar een zo goed mogelijk resultaat.


 • Leidinggevende
 • Ouders
 • Kind
 • Pleegouders
Begeleider Pleegzorg


Organisaties waar een Begeleider Pleegzorg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Begeleider Pleegzorg meestal werkt.

Waar werkt een Begeleider Pleegzorg?

Een Begeleider Pleegzorg kan bij verschillende instanties voor zorg aan de slag, zoals bureau Jeugdzorg, die maken deel uit van de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Begeleider Pleegzorg

Waar kun je het beste werken als Begeleider Pleegzorg? Hieronder vind je de best door de Begeleider Pleegzorg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Begeleider Pleegzorg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Begeleider Pleegzorg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Begeleider Pleegzorg.

Welke competenties heeft een Begeleider Pleegzorg nodig?

Een Begeleider Pleegzorg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Begeleider Pleegzorg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Begeleider Pleegzorg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Begeleider Pleegzorg nodig? 

Een Begeleider Pleegzorg is iemand die warmte en betrokkenheid toont naar andere mensen en weet wat de behoeftes van anderen zijn. Deze eigenschappen zal hij moeten hebben in het contact met pleegkind, ouders en pleegouders, omdat het hierdoor mogelijk is een goede relatie op te bouwen, die de hulpverlening naar een hoger niveau kan tillen (Gever).

De Begeleider Pleegzorg wil graag alles weten en begrijpen en is gevoelig, objectief en volhardend. Hij moet op de hoogte moet zijn van de ontwikkelingen en vertrouwt op pedagogische en ontwikkelingspsychologische kennis in de begeleiding van het pleegkind, ouders of pleegouders. Hierbij kan een objectief beeld gegeven worden van de situatie van het pleegkind. Een Begeleider Pleegzorg is volhardend in het bereiken van zijn doel: het kind na een periode van opvang terugplaatsten in het oorspronkelijke gezin (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Begeleider Pleegzorg


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Begeleider Pleegzorg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Begeleider Pleegzorg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Begeleider Pleegzorg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Begeleider Pleegzorg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Begeleider Pleegzorg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Begeleider Pleegzorg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Begeleider Pleegzorg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Begeleider Pleegzorg iets voor je?

Zou je graag Begeleider Pleegzorg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Begeleider Pleegzorg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Begeleider Pleegzorg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar