Opvoedondersteuner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opvoedondersteuner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep opvoedondersteuner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je opvoedondersteuner wordt.

 

Wat is een Opvoedondersteuner?

De Opvoedondersteuner is een deskundige op het gebied van de opvoeding van kinderen. Ouders die problemen hebben met de opvoeding van hun kinderen of die hulp nodig hebben bij de opvoeding kunnen bij de Opvoedondersteuner terecht.

 

De Opvoedondersteuner beantwoordt vragen van de ouders, geeft advies en helpt bij problemen. De Opvoedondersteuner kan door de ouders ingeschakeld worden via bijvoorbeeld een school, peuterspeelzaal of consultatiebureau. De Opvoedondersteuner kan voor de juiste hulp bij de ouders op bezoek gaan en hen proberen te helpen bij hun problemen met de opvoeding. Ook geeft de Opvoedondersteuner vaak cursussen en kan zo meer ouders bereiken. Ouders nemen dan aan deze cursus deel om zo meer over opvoeding te leren en hun problemen zelf aan te kunnen pakken.

 

De Opvoedondersteuner moet waar nodig hulp kunnen verlenen en de ouders bij diverse opvoedproblemen kunnen helpen. De Opvoedondersteuner moet een goede kennis van opvoeding en kinderen hebben. Ook moet de Opvoedondersteuner problemen kunnen analyseren en een deskundig advies kunnen geven waar de ouders zelfstandig mee aan de slag kunnen. Ouders moeten met de tips en adviezen die zij krijgen zelf aan de slag kunnen en iets leren van de kennis van de Opvoedondersteuner. Het is dan ook belangrijk dat de  Opvoedondersteuner zijn of haar kennis goed kan doorgeven en de ouders kan coachen.Wil je werken als Opvoedondersteuner?

Werk je al als Opvoedondersteuner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opvoedondersteuner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Opvoedondersteuner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Opvoedondersteuner in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Huisarts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opvoedondersteuner

Wat verdient een Opvoedondersteuner?

Over het salaris van de Opvoedondersteuner is maar weinig bekend. Dit is ook sterk afhankelijk van de organisatie waar de Opvoedondersteuner werkt en of de Opvoedondersteuner als zelfstandige werkt.

Salarisschaal Opvoedondersteuner

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Opvoedondersteuner

Er zijn geen vacatures Opvoedondersteuner aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Opvoedondersteuner in werkt.

Meer weten over de sector waar een Opvoedondersteuner in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opvoedondersteuner

Wat is de toekomst van Opvoedondersteuner?

Er is vraag naar Opvoedondersteuners, maar deze vraag is niet erg groot. Door cursussen en extra opleidingen te volgen kan de Opvoedondersteuner doorleren en ook doorgroeien.

Baankans Opvoedondersteuner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Opvoedondersteuner worden: Opleidingen tot Opvoedondersteuner

Wil je opvoedondersteuner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Opvoedondersteuner? 

De Opvoedondersteuner heeft vaak een opleiding op het gebied van kinderen, onderwijs en/of pedagogiek gevolgd. Hierin zijn diverse opleidingen op verschillende niveaus mogelijk. Deze opleidingen duren vaak één tot vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Opvoedondersteuner

Er zijn geen opleidingen Opvoedondersteuner aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Opvoedondersteuner in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Opvoedondersteuner

Met wie werkt een Opvoedondersteuner samen? 

De Opvoedondersteuner heeft vaak contact met andere mensen die betrokken zijn bij het welzijn van de kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leraren, medewerkers van het consultatiebureau en de huisarts.


  • Leraar
  • Huisarts
Opvoedondersteuner


Organisaties waar een Opvoedondersteuner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Opvoedondersteuner meestal werkt.

Waar werkt een Opvoedondersteuner?

De Opvoedondersteuner werkt vaak als zelfstandig of als medewerker bij een groter opvoedkundig bureau. De Opvoedondersteuner kan in zowel de profit als de non-profit sector actief zijn.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Opvoedondersteuner

Waar kun je het beste werken als Opvoedondersteuner? Hieronder vind je de best door de Opvoedondersteuner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opvoedondersteuner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opvoedondersteuner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Opvoedondersteuner.

Welke competenties heeft een Opvoedondersteuner nodig?

Een Opvoedondersteuner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Opvoedondersteuner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Opvoedondersteuner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Opvoedondersteuner nodig? 

De Opvoedondersteuner moet betrokken zijn bij de mensen en gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever). De Opvoedondersteuner moet naar de verhalen van ouders kunnen luisteren en op basis hiervan een plan opstellen en advies geven. Waar nodig biedt de Opvoedondersteuner later ook nog ondersteuning aan de ouders (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Opvoedondersteuner


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Opvoedondersteuner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opvoedondersteuner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opvoedondersteuner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opvoedondersteuner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opvoedondersteuner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opvoedondersteuner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opvoedondersteuner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opvoedondersteuner iets voor je?

Zou je graag Opvoedondersteuner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opvoedondersteuner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Opvoedondersteuner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar