U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Product Controller

Product Controller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een product Controller? Lees de functieomschrijving.

Product Controllers controleren de winst en het verlies van hun producten. Deze producten zijn bijvoorbeeld: bezit en afgeleiden van het bezit, de interestrating in de geldmarkt, de inkomsten van een investering, markten die zich samenvoegen en investeringen in goederen. Hierbij zal hij betrokken zijn bij het waarde bepalen en beprijzen van nieuwe producten.

Product Controllers zijn onmisbaar in de bankensector. De winst en verlies van de handel wordt dagelijks doorgegeven door de Product Controllers. Daarbij analyseren ze ook de gegevens voor risico’s, trends in de markt en de prestaties van het product. Zo komen ze erachter hoe de handelaar reageert in reactie op en ten opzichte van de markt. Een goede relatie tussen handelaar en de Product Controller is belangrijk. Want daardoor weet de handelaar wat hij precies verdiend heeft aan zijn acties, terwijl de Product Controller hem helpt door het geven van extra informatie en analyses.

Mensen vonden ons op: Job Product Controller, Baan Product Controller, Product Controller Worden, Functie-eisen Product Controller, Verantwoordelijkheden Product Controller, Functieprofiel Product Controller, Wat doet een Product Controller, Werken als Product Controller.

Product Controller worden: Opleiding tot product Controller

Een HBO diploma in de richting van Finance of Business Administration wordt minstens gevraagd van de Product Controller. Daarnaast moet men minstens vij jaar ervaring hebben in de financiële sector. Ook wordt er verwacht dat een Product Controller een aardige achtergrond heeft in de accountancy en moet hij kennis hebben van de International Accounting Standards. Ook  kennis van de financiële markten en zijn producten is noodzakelijk. Hiernaast is kennis van enkele software, zoals de programma's van Office, en wordt het begrijpen van Visual Basic for Applications (VBA) een pré. Tot slot moet men de Engelse taal beheersen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Product Controller, Product Controller Worden, Opleidingsniveau Product Controller, Scholing Product Controller, Studie Product Controller, Bijscholing Product Controller, Omscholing Product Controller.

Organisaties waar een product Controller doorgaans werkzaam is

Een Product Controller werkt vrijwel altijd bij een bank of in ieder geval een financiële instelling. Deze bedrijven zijn op winst gericht en gelden daarom als een profitinstelling. Bij bedrijven in andere sectoren zie je geen Product Controllers, omdat deze bedrijven niet handelen op bijvoorbeeld de geldmarkt, zoals de bank en de Product Controller wel doen. Daarom werkt hij vrijwel altijd bij een bank.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Product Controller, Product Controller Worden, Opleidingsniveau Product Controller, Scholing Product Controller, Studie Product Controller, Bijscholing Product Controller, Omscholing Product Controller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden product Controller

Het salarisniveau hangt af van de grootte van het bedrijf waar men werkt en de ervaring. Salarissen kunnen daarom aardig oplopen tot soms meer dan €10,000 per maand. Bij de baan van Product Controller zijn bonussen zeker niet ongebruikelijk, net zoals leasecontracten met betrekking tot auto, telefoon en laptop. Ook andere voordelen en uitkeringen komen vaak voor.

Mensen vonden ons op: Salaris Product Controller, Loon Product Controller, Wat verdien je als Product Controller, Salarisschaal Product Controller, Salarisindicatie Product Controller, Bonus Product Controller, CAO Product Controller, Brutoloon Product Controller, Nettoloon Product Controller, Vakantiedagen Product Controller, Pensioen Product Controller.

Competenties, skills & vaardigheden product controller

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Analytisch vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Product Controller, Vaardigheden Product Controller, Attitude Product Controller, Kwalificaties Product Controller, Competentieprofiel Product Controller.

Boeken voor het beroep product controller

Wil je meer weten over het beroep product controller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je product controller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken product controller te komen.

PID Controllers for Time-Delay Systems | Guillermo J. Silva

Engels | Druk: 2005 ed. | Hardcover | 9780817642662 | 330 pagina's

Filling a gap in the literature, this book is a presentation of recent results in the field of PID controllers, including their design, analysis, and synthesis. Emphasis is placed on the efficient computation of the entire set of PID controllers achieving...

Self-Oscillations in Dynamic Systems | Luis T. Aguilar

A New Methodology via Two-Relay Controllers - Engels | Druk: 1st ed. 2015 | Hardcover | 9783319233024 | 158 pagina's

This monograph presents a simple and efficient two-relay control algorithm for generation of self-excited oscillations of a desired amplitude and frequency in dynamic systems. Developed by the authors, the two-relay controller consists of two relays switc...

Self-Oscillations in Dynamic Systems | Luis T. Aguilar

A New Methodology via Two-Relay Controllers - Engels | E-book | 9783319233031

This monograph presents a simple and efficient two-relay control algorithm for generation of self-excited oscillations of a desired amplitude and frequency in dynamic systems. Developed by the authors, the two-relay controller consists of two relays switc...

Mensen vonden ons op: boeken voor Product Controller, Product Controller ebooks, boek Product Controller.

Persoonstypen product Controller

Een Product Controller heeft een zeer sterk analytisch vermogen, waardoor hij ontwikkelingen in de markt goed kan doorzien en er op kan inspelen. Hij is kalm, in stressvolle situaties houdt hij zijn hoofd koel en komt hij met oplossingen (Waarnemer). Met de handelaar ontwikkelt hij een goede banddoor de informatie die hij heeft te gebruiken en na analyse een goed advies te geven. Hij is communicatief sterk en duidelijk (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Product Controller, Karakter Product Controller.

Netwerk product Controller

Een Product Controller komt voornamelijk in contact met zijn klant, de handelaar. Samen proberen ze het resultaat te optimaliseren, waarbij de Product Controller de klant helpt met behulp van analyses en adviezen. Zijn dagelijkse rapportages komen bij de andere Product Controllers terecht of bij de manager, met wie hij voor de rest in contact komt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Product Controller, Medewerkers Product Controller.

Is het beroep product Controller iets voor jou?

Zou je graag product Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als product Controller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Product Controller, beroepskeuzetest Product Controller, beroep Product Controller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden product Controller

Product Controllers hebben een redelijk arbeidsmarktperspectief. Er zijn een aantal aanbiedingen en de concurrentie is niet heel groot, vanwege de strenge eisen en ervaring die het beroep met zich meebrengt. Vraag en aanbod lijken ongeveer gelijk. Qua doorgroeimogelijkheden is het beroep redelijk interessant. In het bedrijf zijn er genoeg hogere functies waarnaartoe gepromoveerd kan worden. Daarnaast zijn er vaak veel mogelijkheden tot groeien naar grote financiële steden, als New York, Singapore en Londen.

Arbeidsmarktperspectief score product Controller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep product Controller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Product Controller, Promotie mogelijkheden Product Controller, Carriere Product Controller.

Solliciteren op de functie product Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als product Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor product Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als product Controller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Product Controller, CV Product Controller, sollicitatie Product Controller.

Interviews met product Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen product Controller

Vacatures product controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Product Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Product Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Product Controllers controleren de winst en het verlies van hun producten. Deze producten zijn bijvoorbeeld: bezit en afgeleiden van het bezit, de interestrating in de geldmarkt, de inkomsten van een investering, markten die zich samenvoegen en investeringen in goederen. Hierbij zal hij betrokken zijn bij het waarde bepalen en beprijzen van nieuwe producten.

Beoordeling Product Controller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Product Controller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Product Controller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep