Handelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Handelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep handelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je handelaar wordt.

Wat is een Handelaar?

Één van de oudste beroepen ter wereld is die van de Handelaar. De Handelaar koopt waren op om ze vervolgens weer te koop aan te bieden. Het doel van de Handelaar is om hiermee winst te behalen. De Handelaar koopt de waren tegen een zo laag mogelijke prijs op en probeert deze vervolgens voor een hogere prijs weer te verkopen. De Handelaar is hierbij niet gericht op het actief verkopen van de waren zoals een winkelier.

Voor veel Handelaren is het handelen hun dagelijkse beroep. Maar sommige mensen doen dit ook in hun vrije tijd naast hun dagelijkse werkzaamheden. De te verhandelen waren zijn zeer uiteenlopend. De waren variëren van meubilair tot etenswaar, maar bijvoorbeeld ook dieren komen vaak voor. Vaak heeft de Handelaar wel een specifiek werkgebied en een specifiek waren waarin de Handelaar werkt en waar de Handelaar kennis van en ervaring mee heeft.

De Handelaar moet beschikken over een goede ondernemersgeest en moet durven ondernemen. De Handelaar moet soms risicovolle keuzes maken om tot een goede winstgevende handel te kunnen komen. Daarnaast moet de Handelaar beschikken over doorzettingsvermogen, creativiteit en klantgerichtheid. De Handelaar moet weten wat de klant wil en aan de behoeften van de klant willen voldoen om de waren zo goed mogelijk te kunnen verkopen.

Wil je werken als Handelaar?

Werk je al als Handelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Handelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Handelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Handelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

92


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Handelaar

Wat verdient een Handelaar?

Het salaris van de Handelaar is sterk afhankelijk van de branche waar de Handelaar in werkt. Een indicatie van het Handelaar is daarom lastig te geven. De overige arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de branche en het type organisatie.

Salarisschaal Handelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Handelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Handelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Handelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Handelaar vacatures

Schadebehandelaar Multibranche
Misschien ben je doormiddel van een stage in aanraking gekomen met het schade-vak? Of ben je via een uitzendbaan begonnen in een schade-meldingsfunctie? Deze vacature is perfect voor jou als …
Schadebehandelaar
Status Pro B.V.
Onze opdrachtgever Als Schadebehandelaar kom jij te werken voor een ambitieuze, zelfstandige en coöperatieve verzekeringsmaatschappij. Naast een uitgebreid aanbod van brand- en woonverzekeringen biedt onze opdrachtgever zowel de particuliere als …
Uitgelicht: Fulltime Schadebehandelaar
Walters People
Fulltime Schadebehandelaar Voor mijn opdrachtgever, een verzekeraar in Amsterdam, ben ik op zoek naar een Schadebehandelaar. Als Schadebehandelaar ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van standaard aangelegenheden op het gebied …
Nieuw: Schadebehandelaar
Walters People
Het is donker buiten, je let even niet op en daar ga Je struikelt over die ene tegel die alweer los in de straat ligt. Je jas en telefoon stuk, …
Schadebehandelaar
Havelaar & Van Stolk
Jouw werkomgeving Havelaar & van Stolk is een verzekeringsmakelaar in de top 60 van Nederland. We werken landelijk en zijn gevestigd op de Coolsingel in het hart van Rotterdam. Havelaar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Handelaar

Wat is de toekomst van Handelaar?

De Handelaar is één van de oudste beroepen te wereld en nog altijd is er voldoende handel. De invulling van handelen verandert weliswaar, maar handelen zal waarschijnlijk nog lang blijven bestaan. Als Handelaar is er dan ook altijd wel werk te vinden. Door een goede naam op te bouwen kan de Handelaar zijn klantenkring en daarmee ook zijn werkzaamheden uitbreiden.

Huidige aantal vacatures

92


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Handelaar worden: Opleidingen tot Handelaar

Wil je handelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Handelaar? 

Om Handelaar te kunnen worden, hoeft er niet per se een specifieke opleiding gevolgd te worden. Het is vooral belangrijk dat de Handelaar een goede ondernemersmentaliteit heeft en beschikt over kennis van de te verhandelen waar.

Toch zijn er wel opleidingen gericht op de handel. Er zijn meerdere handelsopleidingen die gericht zijn op een bepaald werkgebied, denk bijvoorbeeld aan de detailhandel of de groothandel. Handel wordt hierbij in de breedste zin van het woord gebruikt. Deze opleidingen worden op diverse niveaus aangeboden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Handelaar

DSI Integriteitsprogramma Treasury Handelaar
DSI Integriteitsprogramma Treasury Handelaar bestaat uit de volgende modules: * E-learning DSI Integriteitsmodule Algemeen * Workshop ‘Integriteit en kritische oordeelsvorming Welkom bij de DSI Integriteitsprogramma’s. Met de DSI Integriteitsprogramma’s willen …
Authentieke Groeps Communicatie met de V.O.C. Handels Challenge
De gegeven prijs betreft een totale groepsprijs inculsief locatie. Doelgroep: Bedrijfs team/afdeling. Groepen die de samenwerking willen verbeteren, resultaten willen boeken en effectiever willen worden. De V.O.C. Handels Challenge is mogelijk als …
Authentieke Groeps Sales met de V.O.C. Handels Challenge
De gegeven prijs betreft een totale groepsprijs. Doelgroep: Bedrijfs team/afdeling. Groepen die de samenwerking willen verbeteren, resultaten willen boeken en effectiever willen worden. De V.O.C. Handels Challenge is mogelijk als totaalprogramma en …
Authentieke Groeps Teambuilding met de V.O.C. Handels Challenge
De gegeven prijs betreft een totale groepsprijs. Doelgroep: Bedrijfs team/afdeling. Groepen die de samenwerking willen verbeteren, resultaten willen boeken en effectiever willen worden. De V.O.C. Handels Challenge is mogelijk als totaalprogramma en …
Authentieke Groeps Time Management met de V.O.C. Handels Challenge
De gegeven prijs betreft een totale groepsprijs. Doelgroep: Bedrijfs team/afdeling. Groepen die de samenwerking willen verbeteren, resultaten willen boeken en effectiever willen worden. De V.O.C. Handels Challenge is mogelijk als totaalprogramma en …
Meer opleidingen Handelaar

Weet je nog niet of je Handelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Handelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Handelaar

Met wie werkt een Handelaar samen? 

De Handelaar heeft veel en vaak intensief contact met de klant. De Handelaar heeft de klant ook nodig om zijn waar te kunnen verkopen. De relatie met de klant is daarom van groot belang en de Handelaar moet deze goed onderhouden. Daarnaast heeft de Handelaar soms ook contact met andere professionals in zijn branche om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Handelaar


Organisaties waar een Handelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Handelaar meestal werkt.

Waar werkt een Handelaar?

De Handelaar werkt vaak zelfstandig. De Handelaar koopt zijn eigen waar in en verkoopt deze voor een hogere prijs. Ook kan de Handelaar werkzaam zijn voor iemand anders of voor een organisatie. De Handelaar werkt wel altijd voor een profit organisatie. Het doel van de Handelaar is namelijk altijd het behalen van winst.


Best beoordeelde werkgevers Handelaar

Waar kun je het beste werken als Handelaar? Hieronder vind je de best door de Handelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Handelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Handelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Handelaar.

Welke competenties heeft een Handelaar nodig?

Een Handelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Handelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Handelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Handelaar nodig? 

De Handelaar moet weten wat de klant wil en aan deze behoeften voldoen. Hiervoor moet de Handelaar zelfverzekerd zijn en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Handelaar moet de klant kunnen overtuigen van de koop en de klant aan zich weten te binden.

Daarnaast moet de Handelaar ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Hierdoor blijft de Handelaar op de hoogte van wat de klant wil en waar de meeste winst te behalen is (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Handelaar


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Handelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Handelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Handelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Handelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Handelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Handelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Handelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Handelaar iets voor je?

Zou je graag Handelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Handelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Handelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar