U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Basgitarist

Basgitarist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een basgitarist? Lees de functieomschrijving.

De basgitarist speelt op professioneel niveau op de basgitaar.

De basgitarist kan als zelfstandig basgitarist werken (en solo optreden), kan basgitarist zijn bij een band of kan met zijn basgitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters of cabaretiers muzikaal ondersteunen. Naast het spelen op de basgitaar zijn veel basgitaristen ook zangers en zullen zij naast het spelen op de basgitaar ook zingen.

De basgitarist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de basgitarist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De basgitarist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de basgitarist nummers opnemen in de studio.

De basgitarist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook anderen de spotlight.

Naast goed basgitaar kunnen spelen moet de basgitarist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Basgitarist, Baan Basgitarist, Basgitarist Worden, Functie-eisen Basgitarist, Verantwoordelijkheden Basgitarist, Functieprofiel Basgitarist, Wat doet een Basgitarist, Werken als Basgitarist.

Basgitarist worden: Opleiding tot basgitarist

Voor het beroep van basgitarist is geen opleiding vereist. Wel kan de basgitarist een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training basgitaarspelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Basgitarist, Basgitarist Worden, Opleidingsniveau Basgitarist, Scholing Basgitarist, Studie Basgitarist, Bijscholing Basgitarist, Omscholing Basgitarist.

Organisaties waar een basgitarist doorgaans werkzaam is

De basgitarist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Basgitarist, Basgitarist Worden, Opleidingsniveau Basgitarist, Scholing Basgitarist, Studie Basgitarist, Bijscholing Basgitarist, Omscholing Basgitarist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden basgitarist

Voor het beroep van basgitarist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per basgitarist verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Basgitarist, Loon Basgitarist, Wat verdien je als Basgitarist, Salarisschaal Basgitarist, Salarisindicatie Basgitarist, Bonus Basgitarist, CAO Basgitarist, Brutoloon Basgitarist, Nettoloon Basgitarist, Vakantiedagen Basgitarist, Pensioen Basgitarist.

Competenties, skills & vaardigheden basgitarist

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Innovatief
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Basgitarist, Vaardigheden Basgitarist, Attitude Basgitarist, Kwalificaties Basgitarist, Competentieprofiel Basgitarist.

Boeken voor het beroep basgitarist

Wil je meer weten over het beroep basgitarist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je basgitarist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken basgitarist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Basgitarist, Basgitarist ebooks, boek Basgitarist.

Persoonstypen basgitarist

De basgitarist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de basgitarist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Basgitarist, Karakter Basgitarist.

Netwerk basgitarist

Het netwerk van de basgitarist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Basgitarist, Medewerkers Basgitarist.

Is het beroep basgitarist iets voor jou?

Zou je graag basgitarist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als basgitarist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Basgitarist, beroepskeuzetest Basgitarist, beroep Basgitarist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden basgitarist

Het arbeidsmarktperspectief voor de basgitarist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De basgitarist die er echt hard voor werkt om van zijn basgitaarspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de basgitarist extra geld verdienen door ook les in basgitaarspel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score basgitarist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep basgitarist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Basgitarist, Promotie mogelijkheden Basgitarist, Carriere Basgitarist.

Solliciteren op de functie basgitarist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als basgitarist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor basgitarist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als basgitarist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Basgitarist, CV Basgitarist, sollicitatie Basgitarist.

Interviews met basgitarist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen basgitarist

Vacatures basgitarist

Op zoek naar een nieuwe baan als Basgitarist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Basgitarist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De basgitarist speelt op professioneel niveau op de basgitaar. De basgitarist kan als zelfstandig basgitarist werken (en solo optreden), kan basgitarist zijn bij een band of kan met zijn basgitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters of cabaretiers muzikaal ondersteunen. Naast het spelen op de basgitaar zijn veel basgitaristen ook zangers en zullen zij naast het spelen op de basgitaar ook zingen.

Beoordeling Basgitarist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Basgitarist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Basgitarist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep