U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gezinsmanager

Gezinsmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gezinsmanager? Lees de functieomschrijving.

Een Gezinsmanager is iemand die hulp op maat biedt voor gezinnen met problemen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om financiële problemen, of opvoedproblemen. Het doel van de Gezinsmanager is om een leefbaar klimaat voor iedereen te creëren. 
 
De Gezinsmanager verdiept zich in de personen en de situatie. Hij of zij observeert en komt tot een ‘diagnose’. Vervolgens stelt hij/zij, samen met onder andere een Gedragstherapeut, een hulpverleningsplan op. Hij/zij organiseert en coördineert de hulp en zorg in bijvoorbeeld thuissituaties en bij uithuisplaatsingen. Het kind staat hierbij altijd centraal.
 
Gezinsmanagers ondersteunen de ouders bijvoorbeeld bij het contact met instanties. Bij financiële problemen helpt hij/zij bij het treffen van betalingsregelingen en dergelijke. Ook evalueert de Gezinsmanager samen met het gezin hoe het gaat. Hij of zij heeft ook wekelijks overleg met een basisteam (Teammanager, Gedragsdeskundige, …). Zij bespreken de ontwikkelingen binnen een gezin. De Gezinsmanager neemt belangrijke besluiten in samenspraak met het team.  
 
Mensen vonden ons op: Job Gezinsmanager, Baan Gezinsmanager, Gezinsmanager Worden, Functie-eisen Gezinsmanager, Verantwoordelijkheden Gezinsmanager, Functieprofiel Gezinsmanager, Wat doet een Gezinsmanager, Werken als Gezinsmanager.

Gezinsmanager worden: Opleiding tot gezinsmanager

Om Gezinsmanager te worden, kun je verschillende studies volgen. Denk aan MBO Maatschappelijk Werk en Gezinsbegeleiding, HBO Pedagogiek (en Gezinsbegeleiding) of WO Pedagogische Wetenschappen.
 
Het is belangrijk dat je iets weet over ouderschapsbemiddeling, systeeminterventies en werken met specialistische doelgroepen zoals ‘multiproblem’-gezinnen. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gezinsmanager, Gezinsmanager Worden, Opleidingsniveau Gezinsmanager, Scholing Gezinsmanager, Studie Gezinsmanager, Bijscholing Gezinsmanager, Omscholing Gezinsmanager.

Organisaties waar een gezinsmanager doorgaans werkzaam is

Een Gezinsmanager werkt bij een hulpverlenende instantie zoals Bureau Jeugdzorg of de GGD. Niet zelden werkt hij echter als zzp’er. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gezinsmanager, Gezinsmanager Worden, Opleidingsniveau Gezinsmanager, Scholing Gezinsmanager, Studie Gezinsmanager, Bijscholing Gezinsmanager, Omscholing Gezinsmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gezinsmanager

Het salaris van een Gezinsmanager is ongeveer €2400,- tot €3500,- bruto per maand. Dit bedrag is met name afhankelijk van de ervaring van de persoon.
 
Vaak bieden werkgevers scholingsmogelijkheden aan. Het is van belang dat de kennis van de Gezinsmanager up-to-date blijft. Ook bieden ze je een groot professioneel netwerk. Ook doorbetaalde vakantiedagen en een werktelefoon zijn vrij gebruikelijk.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Gezinsmanager, Loon Gezinsmanager, Wat verdien je als Gezinsmanager, Salarisschaal Gezinsmanager, Salarisindicatie Gezinsmanager, Bonus Gezinsmanager, CAO Gezinsmanager, Brutoloon Gezinsmanager, Nettoloon Gezinsmanager, Vakantiedagen Gezinsmanager, Pensioen Gezinsmanager.

Competenties, skills & vaardigheden gezinsmanager

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Coachen
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Gezinsmanager, Vaardigheden Gezinsmanager, Attitude Gezinsmanager, Kwalificaties Gezinsmanager, Competentieprofiel Gezinsmanager.

Boeken voor het beroep gezinsmanager

Wil je meer weten over het beroep gezinsmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gezinsmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gezinsmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gezinsmanager, Gezinsmanager ebooks, boek Gezinsmanager.

Persoonstypen gezinsmanager

Persoonstypen die passen bij een Gezinsmanager zijn Gever en Baas.
 
De Gezinsmanager is sociaal en wil anderen graag helpen. Hij is gevoelig voor de behoeftes van de gezinnen. Hij doet er alles aan om een leefbare situatie te creëren. Ook is hij communicatief vaardig. Niet alleen naar de ouders en kinderen, maar ook naar de opdrachtgevers en zijn team (Gever).
 
Tevens kan hij goed luisteren naar zijn teamleden en samen tot een plan komen. En hij kan beslissingen nemen en staat stevig in zijn schoenen (Baas).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gezinsmanager, Karakter Gezinsmanager.

Netwerk gezinsmanager

Een Gezinsmanager werkt met ouders en kinderen met problemen. Ook werkt hij met andere specialisten, zoals een Gedragsdeskundige en een Teammanager. Samen stellen zij een plan op en bespreken de vooruitgang. Daarnaast is er contact met zogenoemde ‘verwijzers’ en opdrachtgevers zoals gemeenten, Bureau Jeugdzorg en de GGD.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gezinsmanager, Medewerkers Gezinsmanager.

Is het beroep gezinsmanager iets voor jou?

Zou je graag gezinsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gezinsmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gezinsmanager, beroepskeuzetest Gezinsmanager, beroep Gezinsmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gezinsmanager

Het arbeidsmarktperspectief voor Gezinsmanagers is redelijk. In de ene regio is meer werk dan in de andere. 
 
Soms kan hij of zij een (interne) cursus volgen. Hij of zij wordt zo een steeds betere leider en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Wellicht kan hij ook stagiaires begeleiden en presentaties geven.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gezinsmanager, Promotie mogelijkheden Gezinsmanager, Carriere Gezinsmanager.

Solliciteren op de functie gezinsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gezinsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gezinsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gezinsmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gezinsmanager, CV Gezinsmanager, sollicitatie Gezinsmanager.

Interviews met gezinsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures gezinsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Gezinsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gezinsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Gezinsmanager is iemand die hulp op maat biedt voor gezinnen met problemen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om financiële problemen, of opvoedproblemen. Het doel van de Gezinsmanager is om een leefbaar klimaat voor iedereen te creëren.

Beoordeling Gezinsmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gezinsmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gezinsmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Als extreem ervaren gezinsmanager ben ik momenteel beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Ook nu na mijn afscheid van de georganiseerde arbeidsmarkt met al zijn beperkingen ben ik nog steeds in staat om in deze problematiek een grote rol te kunnen spelen. Ik heb een breed arbeidsverleden in diverse disciplines. Een CV zal ik nimmer verstrekken. Dit als bescherming van mijn gepleegde inspanningen. De relaties zijn te complex om hier een zinnig antwoord te kunnen geven. Bovendien hebben mijn relaties een volstrekte anonimiteit. Mijn terrein bevindt zich in het Noorden van ons land. Mijn leeftijd zal u afschrikken; ik werk al 10 jaar in toegekende tijd.  

Door: Dico

UItsluitend bereikbaar via dcdc@planet.nl op telefoontjes zal niet worden gereageerd.

Het is geen solliciitatie het is een roeping.

Dico.

Door: Dico

Reageer op dit beroep