U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jazzzanger

Jazzzanger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jazzzanger? Lees de functieomschrijving.

De jazzzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van jazznummers.

De jazzzanger zingt op professioneel niveau jazznummers. De jazzzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De jazzzanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de jazzzanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés. Eventueel treedt de jazzzanger ook op tijdens jazzfestivals.

De jazzzanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de jazzzanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de jazzzanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de jazzzanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De jazzzanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de jazzzanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Mensen vonden ons op: Job Jazzzanger, Baan Jazzzanger, Jazzzanger Worden, Functie-eisen Jazzzanger, Verantwoordelijkheden Jazzzanger, Functieprofiel Jazzzanger, Wat doet een Jazzzanger, Werken als Jazzzanger.

Jazzzanger worden: Opleiding tot jazzzanger

Voor het beroep van jazzzanger is geen opleiding vereist. Wel kan de jazzzanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige jazzzangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jazzzanger, Jazzzanger Worden, Opleidingsniveau Jazzzanger, Scholing Jazzzanger, Studie Jazzzanger, Bijscholing Jazzzanger, Omscholing Jazzzanger.

Organisaties waar een jazzzanger doorgaans werkzaam is

De jazzzanger werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jazzzanger, Jazzzanger Worden, Opleidingsniveau Jazzzanger, Scholing Jazzzanger, Studie Jazzzanger, Bijscholing Jazzzanger, Omscholing Jazzzanger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jazzzanger

Voor het beroep van jazzzanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per jazzzanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Jazzzanger, Loon Jazzzanger, Wat verdien je als Jazzzanger, Salarisschaal Jazzzanger, Salarisindicatie Jazzzanger, Bonus Jazzzanger, CAO Jazzzanger, Brutoloon Jazzzanger, Nettoloon Jazzzanger, Vakantiedagen Jazzzanger, Pensioen Jazzzanger.

Competenties, skills & vaardigheden jazzzanger

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Zelfkennis
Mensen vonden ons op: Kennis Jazzzanger, Vaardigheden Jazzzanger, Attitude Jazzzanger, Kwalificaties Jazzzanger, Competentieprofiel Jazzzanger.

Boeken voor het beroep jazzzanger

Wil je meer weten over het beroep jazzzanger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jazzzanger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jazzzanger te komen.

Blue Burton | Anneke Muller

herinneringen aan een Nederlandse jazz-zangeres - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789054291299 | 153 pagina's

Herinneringen aan een Nederlandse Jazz-zangeres...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jazzzanger, Jazzzanger ebooks, boek Jazzzanger.

Persoonstypen jazzzanger

De jazzzanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de jazzzanger ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jazzzanger, Karakter Jazzzanger.

Netwerk jazzzanger

Het netwerk van de jazzzanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Jazzzanger, Medewerkers Jazzzanger.

Is het beroep jazzzanger iets voor jou?

Zou je graag jazzzanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jazzzanger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jazzzanger, beroepskeuzetest Jazzzanger, beroep Jazzzanger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jazzzanger

Het arbeidsmarktperspectief voor de jazzzanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De jazzzanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de jazzzanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score jazzzanger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jazzzanger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jazzzanger, Promotie mogelijkheden Jazzzanger, Carriere Jazzzanger.

Solliciteren op de functie jazzzanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jazzzanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jazzzanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jazzzanger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jazzzanger, CV Jazzzanger, sollicitatie Jazzzanger.

Interviews met jazzzanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jazzzanger

Vacatures jazzzanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Jazzzanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jazzzanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De jazzzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van jazznummers. De jazzzanger zingt op professioneel niveau jazznummers. De jazzzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden.

Beoordeling Jazzzanger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jazzzanger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jazzzanger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep