U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Marketing Medewerker

Marketing Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een marketing Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Marketing Medewerker is werkzaam op de marketin- en/of verkoopafdeling van een bedrijf. Daar probeert de Marketing Medewerker de producten of diensten van het bedrijf te promoten en onder de aandachtig te brengen van (potentële) klanten. Kernwerkzaamheden zijn het uitbreiden van het klantenbestand en het behouden van bestaande klanten.

De Marketing Medewerker ondersteunt het marketingteamdoor het uitvoeren van marktverkenningen en marktonderzoek. Dit alles heeft natuurlijk tot doel de omzet en winst van een bedrijf te vergroten. Verder onderhoudt de Marketing Medewerker contact met de klantenrelaties, levert een bijdrage aan reclame, promotie, organisaties van evenementen, bewaakt hij de kosten en het budget en werkt tevens mee aan het marketing -en communicatieplan. Ook is het belangrijk dat de huisstijl in alle communicatievormen wordt bewaakt en naamsbekendheid wordt uitgebouwd.

Mensen vonden ons op: Job Marketing Medewerker, Baan Marketing Medewerker, Marketing Medewerker Worden, Functie-eisen Marketing Medewerker, Verantwoordelijkheden Marketing Medewerker, Functieprofiel Marketing Medewerker, Wat doet een Marketing Medewerker, Werken als Marketing Medewerker.

Marketing Medewerker worden: Opleiding tot marketing Medewerker

Voor een beroep als Marketing Medewerker is MBO denkniveau vereist. Er kan dan het beste gekozen worden voor de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie op MBO niveau-4. Vervolgens kan er gekozen worden voor de richting:

- Marketing Medewerker
- Assistent Communicatiemedewerker
- Medewerker Evenementenorganisatie

Tevens zijn er functies voor Marketing Medewerkers op HBO niveau. Hierbij kan het het beste gekozen voor voor een studie Communicatie en/of Marketing.

Bij sommige functies is circa drie jaar ervaring in een soortgelijke functie een vereiste en een goede beheersing in woord en geschrift van het Nederlands, Engels en Duits.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketing Medewerker, Marketing Medewerker Worden, Opleidingsniveau Marketing Medewerker, Scholing Marketing Medewerker, Studie Marketing Medewerker, Bijscholing Marketing Medewerker, Omscholing Marketing Medewerker.

Organisaties waar een marketing Medewerker doorgaans werkzaam is

De Marketing Medewerker zal voornamelijk bij commerciële organisaties werkzaam zijn zoals een adviesbureau of evenementenorganisatie. Er zijn echter ook non-profit organisaties die zichzelf in de markt willen positioneren zoals hulporganisaties.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketing Medewerker, Marketing Medewerker Worden, Opleidingsniveau Marketing Medewerker, Scholing Marketing Medewerker, Studie Marketing Medewerker, Bijscholing Marketing Medewerker, Omscholing Marketing Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden marketing Medewerker

Het salaris hangt af van de ervaring, de functie en het type organisatie. Gemiddeld ligt het slaris van een Marketing Medewerker tussen de €1525 en €3780. Daarnaast zijn er (meestal) prima secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een mobiele telefoon, een vaste onkostenvergoeding en een goede pensioenregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Marketing Medewerker, Loon Marketing Medewerker, Wat verdien je als Marketing Medewerker, Salarisschaal Marketing Medewerker, Salarisindicatie Marketing Medewerker, Bonus Marketing Medewerker, CAO Marketing Medewerker, Brutoloon Marketing Medewerker, Nettoloon Marketing Medewerker, Vakantiedagen Marketing Medewerker, Pensioen Marketing Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden marketing medewerker

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Marketing Medewerker, Vaardigheden Marketing Medewerker, Attitude Marketing Medewerker, Kwalificaties Marketing Medewerker, Competentieprofiel Marketing Medewerker.

Boeken voor het beroep marketing medewerker

Wil je meer weten over het beroep marketing medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je marketing medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken marketing medewerker te komen.

Storytelling in drie bedrijven | Erik Mathlener

Klanten en medewerkers binden met verhalen - Nederlandstalig | Hardcover | 9789082135909 | 101

Dit boek is bedoeld voor managers en ondernemers die op een natuurlijke manier meer succes willen hebben. Lees hoe je op een eenvoudige manier corporate storytelling in je organisatie, bedrijf of winkel kunt toepassen. Je vertelt je hele leven al verhalen...

Uit liefde voor de klant | Els Dhaeze

Maak al je medewerkers klantbewust - Nederlandstalig | Paperback | 2014 | 9789401421706 | 136

Ken je klant Op basis van interviews met meer dan 50 bedrijven en meer dan 200 klantenervaringen biedt Uit liefde voor de klant aan beide partijen nieuwe ideeën om het beste uit de ander te halen. Om praktijkervaringen te verduidelijken, na te bootsen en ...

De loyaliteitslink | Dennis MacCarthy

hoe loyale medewerkers loyale klanten creëren - Nederlandstalig | Paperback | 1997 | 9789070512736 | 168

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Marketing Medewerker, Marketing Medewerker ebooks, boek Marketing Medewerker.

Persoonstypen marketing Medewerker

De Marketing Medewerker is qua persoonlijkheid eerlijk, productief, gedisciplineerd en betrouwbaar. Hij heeft een hoge standaard (Perfectionist). Hij heeft een sterke behoefte om productief te zijn en wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Marketing Medewerker, Karakter Marketing Medewerker.

Netwerk marketing Medewerker

De Marketing Medewerker fungeert als spil in de gehele Marketing en Communicatie afdeling binnen een bedrijf. Extern heeft de Marketing Medewerker contact met onder andere de reclamebureaus, het online marketing bureau en de klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Marketing Medewerker, Medewerkers Marketing Medewerker.

Is het beroep marketing Medewerker iets voor jou?

Zou je graag marketing Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als marketing Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Marketing Medewerker, beroepskeuzetest Marketing Medewerker, beroep Marketing Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden marketing Medewerker

Een Marketing Medewerker vormt een vast onderdeel binnen een bedrijf en daarom zal er immer vraag naar zijn. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden aangezien het een wat lagere functie betreft. Er kan bijvoorbeeld gestreefd worden naar een functie als Brand Manager of Marketing Manager. Verder is er veel ruimte is voor eigen inzicht, initiatief en persoonlijke groei.

Arbeidsmarktperspectief score marketing Medewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep marketing Medewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Marketing Medewerker, Promotie mogelijkheden Marketing Medewerker, Carriere Marketing Medewerker.

Solliciteren op de functie marketing Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als marketing Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor marketing Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als marketing Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Marketing Medewerker, CV Marketing Medewerker, sollicitatie Marketing Medewerker.

Interviews met marketing Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen marketing Medewerker

Vacatures marketing medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketing Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Marketing Medewerker is werkzaam op de marketin- en/of verkoopafdeling van een bedrijf. Daar probeert de Marketing Medewerker de producten of diensten van het bedrijf te promoten en onder de aandachtig te brengen van (potentële) klanten. Kernwerkzaamheden zijn het uitbreiden van het klantenbestand en het behouden van bestaande klanten.

Beoordeling Marketing Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Marketing Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Marketing Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het stukje over vooruitzichten van de marketing medewerker gaat niet meer op voor deze tijd. De vooruitzichten op een baan zijn niet groot. Als starter dien je meestal minimaal 2 jaar ervaring te hebben. Wat op zich al onmogelijk is als starter. De meesten die ik ken in dit vak doen wat anders of kunnen jammer genoeg geen baan vinden. Dit schrijf ik niet om de nationale beroepengids omlaag te halen, maar een beter beeld van de realiteit te scheppen. Hier boven wordt het iets mooier geschets dan het is. 

Door: Sabrina

Waardevolle reactie Sabrina!

Door: Lisanne

Als ik op de NationaleVacaturebank kijkt,zijn er voldoende vacatures.H.Gr.

Door: Linda

Als ik op deze site rechts boven kijkt,staat ook vol met vacatures.Gr.

Door: Eduard

Reageer op dit beroep