Communicatiemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Communicatiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep communicatiemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je communicatiemedewerker wordt.

 

Wat is een Communicatiemedewerker?

De Communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor de verstandhouding (of relatie) tussen een bedrijf en de buitenwereld. Het is belangrijk dat het imago van een bedrijf naar de buitenwereld toe helder en positief is. Het is de taak van de Communicatiemedewerker  te zorgen dat het publiek een positief beeld van het bedrijf krijgt en houdt. In overleg met de directie stelt de Communicatiemedewerker een communicatiebeleid op en houdt hij de ontwikkelingen binnen het bedrijf in de gaten. Ook adviseert de Communicatiemedewerker het bestuur in hun communicatie naar pers of andere belangengroepen. Verder kan de Communicatiemedewerker gevraagd worden om als contactpersoon voor een bepaalde groep (bijv. bedrijfsafdeling) te functioneren, en daarmee binnen de vastgestelde beleidskaders, toespraken houden en vragen beantwoorden.

Bij grote bedrijven is de Communicatiemedewerker ook verantwoordelijk voor de informatieverstrekking aan (overige) medewerkers. Zo blijft men ook in het bedrijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen en de visie van het bestuur op het communicatie- en organisatiebeleid. Communicatie is essentieel, zowel direct als via persberichten of nieuwsbrieven. Tot het takenpakket van Communicatiemedewerkers hoort incidenteel ook voorbereiden van en deelnemen aan conferenties, waar zij als liaison voor het bedrijf het voortouw moeten nemen. Het is hierbij belangrijk dat de Communicatiemedewerker initiatief neemt om het voortbestaan van het positieve imago van zijn bedrijf te waarborgen.Wil je werken als Communicatiemedewerker?

Werk je al als Communicatiemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Communicatiemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Communicatiemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Communicatiemedewerker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Communicatiemedewerker

Wat verdient een Communicatiemedewerker?

Het salaris van een startende Communicatiemedewerker ligt rond de €2000 per maand. Dit kan voor een doorgewinterde Communicatiemedewerker oplopen tot een salaris van rond de €3500. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van waar men komt te werken. Dit kan tussen publieke sector en het bedrijfsleven veel uitmaken. Het Rijk biedt meestal goede voorwaarden rond pensioensopbouw, deeltijd werken, kinderopvang en verdere scholing. In het bedrijfsleven zijn zaken als mobile telefoons of laptops van het werk gebruikelijk.

Salarisschaal Communicatiemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Communicatiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Communicatiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Communicatiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Communicatiemedewerker vacatures

Vacature Communicatiemedewerker gemeente
Maandag Amsterdam
Functiebeschrijving Ben jij een rustige Communicatiemedewerker, maar weet je wel van aanpakken? Heb jij ervaring binnen een gemeente? Lees dan snel verder!Voor onze opdrachtgever, een gemeente in Limburg, zijn wij …
Vacature Communicatiemedewerker
Maandag Amsterdam
Functiebeschrijving Ben je op zoek naar afwisselende en leuke tijdelijke opdrachten? Lijkt het jou interessant om een kijkje te nemen in verschillende keukens waarbij je een maatschappelijke bijdrage kan leveren? …
Vacature Communicatiemedewerker Ruimtelijke Ordening
Maandag Amsterdam
Functiebeschrijving Ruimtelijke ordening of ruimtelijke planning is het proces waarbij met een groot aantal spelregels de leefruimte planmatig wordt benut en ingericht. Heb jij kennis en werkervaring als Communicatiemedewerker in …
Vacature Communicatiemedewerker Sociaal Domein
Maandag Amsterdam
Functiebeschrijving Onze gemeentelijke opdrachtgevers zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, zorg aan langdurig zieken en ouderen en werk en inkomen. Dit valt geheel onder het sociaal domein. Inwoners met ingewikkelde …
Vacature Communicatiemedewerker websitebeheer en creatieve contentontwikkeling
Maandag Amsterdam
Functiebeschrijving Wij zijn op zoek naar een creatieve communicatiemedewerker met ervaring op gebied van online communicatie. Jij hebt aantoonbare content ervaring en kennis van Photoshop en InDesign programma's. Daarnaast heb …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Communicatiemedewerker

Wat is de toekomst van Communicatiemedewerker?

Er zijn voldoende vacatures voor Communicatiemedewerkers te vinden. Daarnaast kan de Communicatiemedewerker door te netwerken, iets dat men sowieso moet beheersen, ook goed werk vinden of van baan wisselen. Door ervaring op te doen en trainingen te volgen is het verder mogeljk om door te groeien naar meer gespecialiseerde of leidinggevende posities.

Baankans Communicatiemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

19


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Communicatiemedewerker worden: Opleidingen tot Communicatiemedewerker

Wil je Communicatiemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Communicatiemedewerker.

Hoe word je een Communicatiemedewerker? 

Om Communicatiemedewerker te worden zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Zo kan men een opleiding (HBO/WO) in Communicatie, Psychologie, of Journalistiek volgen. Andere opleidingen zijn mogelijk, ook op MBO niveau, zolang men maar ervaring weet op te bouwen in communicatie.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Communicatiemedewerker

SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) - Avond
De SRM-opleiding tot communicatiemedewerker A (BNP2) is uitermate geschikt voor jou wanneer je aan het begin van je carrière staat of al in een assisterende functie full- of parttime in …
SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) - Avond
Schrijven voor de communicatiemedewerker (ook online virtual classroom)
Je wil jouw boodschap of verhaal optimaal afstemmen op jouw doelgroep. Je bent op zoek naar vaardigheden en technieken om jouw teksten te verbeteren. Als communicatiemedewerker schrijf je teksten die …
Schrijven voor de communicatiemedewerker (ook online virtual classroom)
Communicatiemedewerker-A
Opleiding Communicatiemedewerker-A De opleiding Communicatiemedewerker-A is een praktijkgerichte en functiegerichte communicatie-opleiding die erop gericht is om helder en duidelijk de meest essentiële basis kennis en vaardigheden voor de communicatiemedewerker aan …
Communicatiemedewerker-A
Google Analytics Training [Beginner]
Voel je je als marketeer, communicatiemedewerker of ondernemer soms overweldigd als je in Google Analytics inlogt? Wil je beter begrijpen wat de statistieken in Google Analytics over jouw site vertellen? …
Google Analytics Training [Beginner]
Google Ads / AdWords Training
Leer in één dag hoe je zelf meer omzet, winst en leads scoort met Google Ads. Google Ads is voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijk kanaal voor het genereren van …
Google Ads / AdWords Training

Omscholen of doorgroeien tot Communicatiemedewerker

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Communicatiemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Communicatiemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Communicatiemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Communicatiemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Communicatiemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Communicatiemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Communicatiemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Communicatiemedewerker

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Communicatiemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Communicatiemedewerker. Als Communicatiemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Communicatiemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Communicatiemedewerker

Vakkennis voor een Communicatiemedewerker

Het is voor een Communicatiemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Communicatiemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Communicatiemedewerker

SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) - E-learning
De SRM-opleiding tot communicatiemedewerker A (BNP2) is uitermate geschikt voor jou wanneer je aan het begin van je carrière staat of al in een assisterende functie full- of parttime in …
SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) - E-learning
MBO Marketing en Communicatie
Algemeen De vakgebieden marketing en communicatie hebben veel met elkaar te maken. De afdeling marketing dient met de juiste marketingmiddelen effectief te communiceren met de (potentiële) klanten. Werken binnen de …
MBO Marketing en Communicatie
MBO Marketing en Communicatie (1 jaar)
Algemeen De vakgebieden marketing en communicatie hebben veel met elkaar te maken. De afdeling marketing dient met de juiste marketingmiddelen effectief te communiceren met de (potentiële) klanten. Werken binnen de …
MBO Marketing en Communicatie (1 jaar)
Social Media Marketing - E-learning
Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online marketing. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketeer of communicatiemedewerker. Daarbij heb je de ambiti... …
Social Media Marketing - E-learning
Google Ads Online Masterclass (AdWords / SEA) - Lifetime toegang & incl. coaching
Scoor meer leads en sales met Google Ads en laat je omzet groeien! Ben je (online) marketeer, communicatiemedewerker of ondernemer en wil je zelf aan de slag met Google Ads?
Google Ads Online Masterclass (AdWords / SEA) - Lifetime toegang & incl. coaching

Werkervaring Communicatiemedewerker

Het is voor een startend Communicatiemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Communicatiemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Communicatiemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Communicatiemedewerker

Met wie werkt een Communicatiemedewerker samen? 

Naar buiten toe moet er veel gecommuniceerd en genetwerkt worden met leden van het publiek en de pers. Intern is het vaak nodig om te overleggen met de directie over het communicatiebeleid en staan Communicatiemedewerkers in contact met medewerkers die antwoorden en advies nodig hebben of feedback kunnen geven.


Communicatiemedewerker


Organisaties waar een Communicatiemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Communicatiemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Communicatiemedewerker?

Een Communicatiemedewerker kan zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid terecht. Als het bedrijf maar groot of controversieel genoeg is, is er een Communicatiemedewerker nodig.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Communicatiemedewerker

Waar kun je het beste werken als Communicatiemedewerker? Hieronder vind je de best door de Communicatiemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Communicatiemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Communicatiemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Communicatiemedewerker.

Welke competenties heeft een Communicatiemedewerker nodig?

Een Communicatiemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Communicatiemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Communicatiemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Communicatiemedewerker nodig? 

De Communicatiemedewerker moet een goede verstandhouding met het bestuur van het bedrijf hebben en daar ook loyaal aan blijven, wil hij als een goede spreekbuis te kunnen functioneren (Loyalist). Daarnaast is het belangrijk om resultaatgericht te werken en er op creatieve, efficiënte manieren steeds voor te zorgen dat het doel, het behoud van het goede imago van het bedrijf, onder alle omstandigheden in zicht blijft (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Communicatiemedewerker


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Communicatiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Communicatiemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Communicatiemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Communicatiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Communicatiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Communicatiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Communicatiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Communicatiemedewerker iets voor je?

Zou je graag Communicatiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Communicatiemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Communicatiemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Communicatiemedewerker

Vacature Communicatiemedewerker overheid
Maandag Amsterdam
Functiebeschrijving Heb jij als Communicatiemedewerker een passie voor het maken van aansprekende en heldere communicatie? Heb jij affiniteit met en ervaring binnen de overheid? Lees dan snel verder!Voor onze opdrachtgevers …
Vacature Communicatiemedewerker Ruimtelijke Ordening
Maandag
Ruimtelijke ordening of ruimtelijke planning is het proces waarbij met een groot aantal spelregels de leefruimte planmatig wordt benut en ingericht. Heb jij kennis en werkervaring als Communicatiemedewerker in één van de volgende …
Vacature Communicatiemedewerker Sociaal Domein
Maandag
Onze gemeentelijke opdrachtgevers zijn sinds verantwoordelijk voor jeugdzorg, zorg aan langdurig zieken en ouderen en werk en inkomen. Dit valt geheel onder het sociaal domein. Inwoners met ingewikkelde problemen kunnen …
Vacature Communicatiemedewerker websitebeheer en creatieve contentontwikkeling
Maandag
Wij zijn op zoek naar een creatieve communicatiemedewerker met ervaring op gebied van online communicatie. Jij hebt aantoonbare content ervaring en kennis van Photoshop en InDesign programma's. Daarnaast heb je …
Vacature Communicatiemedewerker overheid
Maandag
Heb jij als Communicatiemedewerker een passie voor het maken van aansprekende en heldere communicatie? Heb jij affiniteit met en ervaring binnen de overheid? Lees dan snel verder!Voor onze opdrachtgevers zijn …

Actuele blogposts


reacties op Communicatiemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar