Communicatiemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Communicatiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep communicatiemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je communicatiemedewerker wordt.

 

Wat is een Communicatiemedewerker?

De Communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor de verstandhouding (of relatie) tussen een bedrijf en de buitenwereld. Het is belangrijk dat het imago van een bedrijf naar de buitenwereld toe helder en positief is. Het is de taak van de Communicatiemedewerker  te zorgen dat het publiek een positief beeld van het bedrijf krijgt en houdt. In overleg met de directie stelt de Communicatiemedewerker een communicatiebeleid op en houdt hij de ontwikkelingen binnen het bedrijf in de gaten. Ook adviseert de Communicatiemedewerker het bestuur in hun communicatie naar pers of andere belangengroepen. Verder kan de Communicatiemedewerker gevraagd worden om als contactpersoon voor een bepaalde groep (bijv. bedrijfsafdeling) te functioneren, en daarmee binnen de vastgestelde beleidskaders, toespraken houden en vragen beantwoorden.

Bij grote bedrijven is de Communicatiemedewerker ook verantwoordelijk voor de informatieverstrekking aan (overige) medewerkers. Zo blijft men ook in het bedrijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen en de visie van het bestuur op het communicatie- en organisatiebeleid. Communicatie is essentieel, zowel direct als via persberichten of nieuwsbrieven. Tot het takenpakket van Communicatiemedewerkers hoort incidenteel ook voorbereiden van en deelnemen aan conferenties, waar zij als liaison voor het bedrijf het voortouw moeten nemen. Het is hierbij belangrijk dat de Communicatiemedewerker initiatief neemt om het voortbestaan van het positieve imago van zijn bedrijf te waarborgen.Wil je werken als Communicatiemedewerker?

Werk je al als Communicatiemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Communicatiemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Communicatiemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Communicatiemedewerker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Communicatiemedewerker

Wat verdient een Communicatiemedewerker?

Het salaris van een startende Communicatiemedewerker ligt rond de €2000 per maand. Dit kan voor een doorgewinterde Communicatiemedewerker oplopen tot een salaris van rond de €3500. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van waar men komt te werken. Dit kan tussen publieke sector en het bedrijfsleven veel uitmaken. Het Rijk biedt meestal goede voorwaarden rond pensioensopbouw, deeltijd werken, kinderopvang en verdere scholing. In het bedrijfsleven zijn zaken als mobile telefoons of laptops van het werk gebruikelijk.

Salarisschaal Communicatiemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Communicatiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Communicatiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Communicatiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Communicatiemedewerker vacatures

Marketing- & Communicatiemedewerker
Twente
Dit is Speakup. Een technische club, met een open cultuur en een laagdrempelige benadering richting de klanten, partners en relaties. Je vindt bij hen ook weinig stropdassen, maar wel heel …
Marketing en Communicatie Officer
Dag1
Dag van je nieuwe functieAls Marketing en Communicatie Officer speel jij een belangrijke rol in de merkbeleving van de organisatie. Voor de Duitse entiteit die volop in beweging is, …
Communicatiemedewerker
Jobbird
De fractie van 100% Groningen zoekt een secretarieel ondersteunende communicatiemedewerker. Het betreft een leuke, flexibele en dynamische functie voor 16 uur in de week.  De functie  De communicatiemedewerker is essentieel …
Webshop - Uitdagende online marketing stage (sept. )
Den Brok Bouwmaterialen
Op dit moment zijn we bezig om onze webshop voor bouwbenodigdheden opnieuw vorm te geven. We zijn inmiddels al bijna tien jaar online actief, maar onze webshop is toe aan …
Online Marketeer
Fumico Fumigations B.V.
Fumico is op zoek naar een parttime medewerker (M/V) voor circa uur per week om de online marketing van het producten- en dienstenpakket van Fumico verder vorm te geven en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Communicatiemedewerker

Wat is de toekomst van Communicatiemedewerker?

Er zijn voldoende vacatures voor Communicatiemedewerkers te vinden. Daarnaast kan de Communicatiemedewerker door te netwerken, iets dat men sowieso moet beheersen, ook goed werk vinden of van baan wisselen. Door ervaring op te doen en trainingen te volgen is het verder mogeljk om door te groeien naar meer gespecialiseerde of leidinggevende posities.

Baankans Communicatiemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Communicatiemedewerker worden: Opleidingen tot Communicatiemedewerker

Wil je communicatiemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Communicatiemedewerker? 

Om Communicatiemedewerker te worden zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Zo kan men een opleiding (HBO/WO) in Communicatie, Psychologie, of Journalistiek volgen. Andere opleidingen zijn mogelijk, ook op MBO niveau, zolang men maar ervaring weet op te bouwen in communicatie.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Communicatiemedewerker

Communicatie Medewerker
De thuisstudie Communicatiemedewerker helpt je een heldere boodschap te brengen die wordt begrepen door collega’s en klanten. Durf jij het woord te voeren namens anderen? Weet je raad met kritische …
SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) - Dag
De SRM-opleiding tot communicatiemedewerker A (BNP2) is uitermate geschikt voor jou wanneer je aan het begin van je carrière staat of al in een assisterende functie full- of parttime in …
E-mailmarketing Advanced - Dag
Deze training is geschikt voor iedere marketing- en communicatiemedewerker die het effect van e-mailmarketingcampagnes wil versterken. Tijdens deze training krijg je handvatten aangereikt om met e-... Tijdelijk via virtual classroom. …
MBO Leergang Marketing en Communicatie (privé-les)
De vakgebieden marketing en communicatie hebben veel met elkaar te maken. De afdeling marketing dient met de juiste marketingmiddelen effectief te communiceren met de (potentiële) klanten. Werken binnen de vakgebieden …
MBO Marketing en Communicatie (met coaching)
De vakgebieden marketing en communicatie hebben veel met elkaar te maken. De afdeling marketing dient met de juiste marketingmiddelen effectief te communiceren met de (potentiële) klanten. Werken binnen de vakgebieden …
Meer opleidingen Communicatiemedewerker

Weet je nog niet of je Communicatiemedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Communicatiemedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Communicatiemedewerker

Met wie werkt een Communicatiemedewerker samen? 

Naar buiten toe moet er veel gecommuniceerd en genetwerkt worden met leden van het publiek en de pers. Intern is het vaak nodig om te overleggen met de directie over het communicatiebeleid en staan Communicatiemedewerkers in contact met medewerkers die antwoorden en advies nodig hebben of feedback kunnen geven.


Communicatiemedewerker


Organisaties waar een Communicatiemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Communicatiemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Communicatiemedewerker?

Een Communicatiemedewerker kan zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid terecht. Als het bedrijf maar groot of controversieel genoeg is, is er een Communicatiemedewerker nodig.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Communicatiemedewerker

Waar kun je het beste werken als Communicatiemedewerker? Hieronder vind je de best door de Communicatiemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Communicatiemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Communicatiemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Communicatiemedewerker.

Welke competenties heeft een Communicatiemedewerker nodig?

Een Communicatiemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Communicatiemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Communicatiemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Communicatiemedewerker nodig? 

De Communicatiemedewerker moet een goede verstandhouding met het bestuur van het bedrijf hebben en daar ook loyaal aan blijven, wil hij als een goede spreekbuis te kunnen functioneren (Loyalist). Daarnaast is het belangrijk om resultaatgericht te werken en er op creatieve, efficiënte manieren steeds voor te zorgen dat het doel, het behoud van het goede imago van het bedrijf, onder alle omstandigheden in zicht blijft (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Communicatiemedewerker


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Communicatiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Communicatiemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Communicatiemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Communicatiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Communicatiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Communicatiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Communicatiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Communicatiemedewerker iets voor je?

Zou je graag Communicatiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Communicatiemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Communicatiemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar