U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mediaplanner

Mediaplanner worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mediaplanner? Lees de functieomschrijving.

Een Mediaplanner bepaalt de strategie voor een reclamecampagne. Hij inventariseert de wensen van de opdrachtgever, bijvoorbeeld welke boodschap er over gebracht moet worden en naar welke doelgroep. De Mediaplanner adviseert welk medium het meest geschikt is voor de reclameboodschap om de beoogde doelgroep te bereiken. Hij adviseert ook over de lanceringsdatum van de campagne en de frequentie van de berichten. Naast het uitwerken van de strategie zorgt de Mediaplanner ook voor de planning, waarin staat welke acties wanneer en door wie worden uitgevoerd. Als de opdrachtgever akkoord gaat met het mediaplan kan de Mediaplanner zendtijd of advertentieruimte in gaan kopen, of hier opdracht toe geven. Hij bewaakt ook het budget en het rendement van het mediaplan. Samengevat is de taak van de Mediaplanner het uitwerken en uitvoeren van een een compleet mediaplan dat de grootste rendabiliteit oplevert. Ten slotte controleert de Mediaplanner de verschijning en het verloop van de campagne. Soms zijn de taken van een Mediaplanner gespecificeerd en houdt hij zich alleen bezig met printmedia of juist alleen met audiovisuele media.

Mensen vonden ons op: Job Mediaplanner, Baan Mediaplanner, Mediaplanner Worden, Functie-eisen Mediaplanner, Verantwoordelijkheden Mediaplanner, Functieprofiel Mediaplanner, Wat doet een Mediaplanner, Werken als Mediaplanner.

Mediaplanner worden: Opleiding tot mediaplanner

Een Mediaplanner heeft een MBO, HBO of WO opleiding gevolgd in de richting Marketing, Communicatie, Media of Commerciële Economie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mediaplanner, Mediaplanner Worden, Opleidingsniveau Mediaplanner, Scholing Mediaplanner, Studie Mediaplanner, Bijscholing Mediaplanner, Omscholing Mediaplanner.

Organisaties waar een mediaplanner doorgaans werkzaam is

Een Mediaplanner is werkzaam bij een media- of reclamebureau. Dergelijke bureaus zijn winst-georiënteerd.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mediaplanner, Mediaplanner Worden, Opleidingsniveau Mediaplanner, Scholing Mediaplanner, Studie Mediaplanner, Bijscholing Mediaplanner, Omscholing Mediaplanner.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mediaplanner

De primaire arbeidsvoorwaarden van een Mediaplanner worden bepaald door zijn opleiding en ervaring. Een beginnende Mediaplanner verdient zo'n €2200 bruto per maand. Door middel van doorgroeien en het opdoen van ervaring kan het salaris op zo'n €3000 uitkomen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Mediaplanner werkzaam is en de gehanteerde CAO. Als de Mediaplanner vaak naar de klant toe moet, zal een auto van de zaak tot de voorwaarden behoren.

Mensen vonden ons op: Salaris Mediaplanner, Loon Mediaplanner, Wat verdien je als Mediaplanner, Salarisschaal Mediaplanner, Salarisindicatie Mediaplanner, Bonus Mediaplanner, CAO Mediaplanner, Brutoloon Mediaplanner, Nettoloon Mediaplanner, Vakantiedagen Mediaplanner, Pensioen Mediaplanner.

Competenties, skills & vaardigheden mediaplanner

 • Klantgerichtheid
 • Innovatief
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Mediaplanner, Vaardigheden Mediaplanner, Attitude Mediaplanner, Kwalificaties Mediaplanner, Competentieprofiel Mediaplanner.

Boeken voor het beroep mediaplanner

Wil je meer weten over het beroep mediaplanner? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mediaplanner bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mediaplanner te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Mediaplanner, Mediaplanner ebooks, boek Mediaplanner.

Persoonstypen mediaplanner

Een Mediaplanner luistert goed naar de wensen en eisen van de opdrachtgever en probeert een samenwerking te realiseren (Bemiddelaar). Een Mediaplanner probeert ook de opdrachtgever te overtuigen van de voorgestelde strategie. Het behalen van resultaat, het ontwikkelen van een succesvolle mediastrategie is belangrijk voor een Mediaplanner. Dit succes wordt behaald door zijn optimisme en gedrevenheid (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mediaplanner, Karakter Mediaplanner.

Netwerk mediaplanner

In grotere reclamebureaus werkt de Mediaplanner samen met een Media Buyer. De laatste is verantwoordelijk voor de inkoop van zendtijd of advertentieruimte. In kleinere mediabureaus wordt deze functie gecombineerd. De Mediaplanner werkt vooral nauw samen met de opdrachtgever, meestal een Marketing of Communicatie medewerker. Met hem moeten de wensen en eisen die aan de reclamecampagne worden gesteld geïnventariseerd worden. De Mediaplanner zet het creatieve deel van de reclamecampagne uit bij de ontwerper van de advertentie of de producent van de reclame.

Mensen vonden ons op: Collega’s Mediaplanner, Medewerkers Mediaplanner.

Is het beroep mediaplanner iets voor jou?

Zou je graag mediaplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mediaplanner bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mediaplanner, beroepskeuzetest Mediaplanner, beroep Mediaplanner kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mediaplanner

Het arbeidsmarktperspectief van een Mediaplanner is niet zo goed. Er is weinig vraag naar Mediaplanners en ver ontwikkelde software neemt veel taken van de Mediaplanner over. Doorgroeimogelijkheden zitten vooral in het doorgroeien naar een groter of prestigieuzer reclamebureau, naar een leidinggevende functie over Mediaplanners of naar een functie als Traffic Manager.

Arbeidsmarktperspectief score mediaplanner

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep mediaplanner. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mediaplanner, Promotie mogelijkheden Mediaplanner, Carriere Mediaplanner.

Solliciteren op de functie mediaplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mediaplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mediaplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mediaplanner. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mediaplanner, CV Mediaplanner, sollicitatie Mediaplanner.

Interviews met mediaplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mediaplanner

Vacatures mediaplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Mediaplanner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mediaplanner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Mediaplanner bepaalt de strategie voor een reclamecampagne. Hij inventariseert de wensen van de opdrachtgever, bijvoorbeeld welke boodschap er over gebracht moet worden en naar welke doelgroep. De Mediaplanner adviseert welk medium het meest geschikt is voor de reclameboodschap om de beoogde doelgroep te bereiken.

Beoordeling Mediaplanner

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mediaplanner' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mediaplanner

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep