U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Scrummaster

Scrummaster worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een scrummaster? Lees de functieomschrijving.

Een Scrummaster is iemand die optreedt als ‘facilitator’ bij het ontwikkelen van software.
 
Scrum is een methode om in teamverband op een snelle, effectieve manier software te ontwikkelen. Deze methode wordt ingezet als de klant nog niet goed weet wat hij precies wil. Aan de hand van een prototype geeft de klant aan wat hij goed vindt en wat niet. Zo komen de gebruiker en de softwareontwikkelaars erachter wat de eisen zijn aan het product.
 
De Scrummaster begeleidt het team, de klant en de stakeholders tijdens verschillende meetings over de te ontwikkelen software. Hij zorgt ervoor dat het team niets in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten. Eventuele facilitaire problemen lost de Scrummaster op. Hij of zij beschermt het team tegen externe invloeden en zorgt ervoor dat iedereen zich aan de regels houdt. Uiteindelijk zorgt hij ervoor dat de software correct wordt geïmplementeerd.
 
Aan het einde evalueren het team en de Scrummaster het project. Hoe is alles verlopen en welke verbeteringen kunnen worden doorgevoerd? 
 
Mensen vonden ons op: Job Scrummaster, Baan Scrummaster, Scrummaster Worden, Functie-eisen Scrummaster, Verantwoordelijkheden Scrummaster, Functieprofiel Scrummaster, Wat doet een Scrummaster, Werken als Scrummaster.

Scrummaster worden: Opleiding tot scrummaster

Als je Scrummaster wil worden, kun je Projectmanagement studeren. Dit is een HBO-studie. Er bestaan tevens specifieke Scrum-trainingen van een aantal dagen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Scrummaster, Scrummaster Worden, Opleidingsniveau Scrummaster, Scholing Scrummaster, Studie Scrummaster, Bijscholing Scrummaster, Omscholing Scrummaster.

Organisaties waar een scrummaster doorgaans werkzaam is

Over het algemeen werkt een Scrummaster bij een bedrijf dat geld wil verdienen. Het doel is om softwareprogramma’s te verkopen. Hij is dus werkzaam in de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Scrummaster, Scrummaster Worden, Opleidingsniveau Scrummaster, Scholing Scrummaster, Studie Scrummaster, Bijscholing Scrummaster, Omscholing Scrummaster.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden scrummaster

Een Scrummaster kan een salaris van €3500,- tot €6500,- bruto per maand verwachten. Natuurlijk is het bedrag afhankelijk van de functie (junior of senior), zijn precieze verantwoordelijkheden en zijn ervaring en leeftijd.
 
Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen o.a. scholingsmogelijkheden, een dertiende maand en een bedrijfsauto behoren.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Scrummaster, Loon Scrummaster, Wat verdien je als Scrummaster, Salarisschaal Scrummaster, Salarisindicatie Scrummaster, Bonus Scrummaster, CAO Scrummaster, Brutoloon Scrummaster, Nettoloon Scrummaster, Vakantiedagen Scrummaster, Pensioen Scrummaster.

Competenties, skills & vaardigheden scrummaster

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Leiderschap
 • Delegeren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Scrummaster, Vaardigheden Scrummaster, Attitude Scrummaster, Kwalificaties Scrummaster, Competentieprofiel Scrummaster.

Boeken voor het beroep scrummaster

Wil je meer weten over het beroep scrummaster? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je scrummaster bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken scrummaster te komen.

COACHING AGILE TEAMS | Lyssa Adkins

A Companion for ScrumMasters, Agile Coaches, and Project Managers in Transition - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780321637703 | 352 pagina's

The Provocative and Practical Guide to Coaching Agile Teams As an agile coach, you can help project teams become outstanding at agile, creating products that make them proud and helping organizations reap the powerful benefits of teams that deliver both i...

Coaching Agile Teams | Lyssa Adkins

A Companion for ScrumMasters, Agile Coaches, and Project Managers in Transition - Engels | Druk: 1 | E-book | 9780321660350 | 341 pagina's

The Provocative and Practical Guide to Coaching Agile Teams As an agile coach, you can help project teams become outstanding at agile, creating products that make them proud and helping organizations reap the powerful benefits of teams that deliver both i...

The Great ScrumMaster | Zuzana Sochova

#ScrumMasterWay - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780134657110 | 176 pagina's

The Fast, Focused, Practical Guide to Excellence with Scrum The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay is your complete guide to becoming an exceptionally effective ScrumMaster and using Scrum to dramatically improve team and organizational performance. Easy ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Scrummaster, Scrummaster ebooks, boek Scrummaster.

Persoonstypen scrummaster

Persoonstypen die passen bij een Scrummaster zijn Baas en Waarnemer.
 
De Scrummaster staat stevig in zijn schoenen. Hij heeft zijn mening paraat en durft mensen ergens op aan te spreken. Hij is loyaal aan de mensen onder hem en is resultaatgericht. Ook is hij vriendelijk (Baas).
 
Bovendien observeert hij goed. Hij ziet wat er goed gaat en wat niet. Vervolgens draagt hij oplossingen aan (Waarnemer).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Scrummaster, Karakter Scrummaster.

Netwerk scrummaster

De Scrummaster werkt samen met een team software-ontwikkelaars. Ook voert hij gesprekken met klanten en eventuele stakeholders.

Mensen vonden ons op: Collega’s Scrummaster, Medewerkers Scrummaster.

Is het beroep scrummaster iets voor jou?

Zou je graag scrummaster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als scrummaster bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Scrummaster, beroepskeuzetest Scrummaster, beroep Scrummaster kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden scrummaster

Het arbeidsmarktperspectief voor een Scrummaster is gemiddeld. Er staan niet erg veel vacatures online. Echter, voor nieuwe software is veel belangstelling, met name bij grote bedrijven.
 
Bij goed functioneren en voldoende ervaring kan de Scrummaster steeds uitdagendere projecten krijgen. Ook zal hij voor steeds meer dingen verantwoordelijk zijn.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Scrummaster, Promotie mogelijkheden Scrummaster, Carriere Scrummaster.

Solliciteren op de functie scrummaster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als scrummaster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor scrummaster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als scrummaster. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Scrummaster, CV Scrummaster, sollicitatie Scrummaster.

Interviews met scrummaster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen scrummaster

Vacatures scrummaster

Op zoek naar een nieuwe baan als Scrummaster? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Scrummaster. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Scrummaster is iemand die optreedt als ‘facilitator’ bij het ontwikkelen van software.   Scrum is een methode om in teamverband op een snelle, effectieve manier software te ontwikkelen. Deze methode wordt ingezet als de klant nog niet goed weet wat hij precies wil.

Beoordeling Scrummaster

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Scrummaster' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Scrummaster

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep