U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Andragoog

Andragoog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een andragoog? Lees de functieomschrijving.

De Andragoog houdt zich bezig met de leer van de andragogie. De wetenschap van de andragogie wordt de andragologie genoemd. De andragologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de wetenschap van het menselijk handelen. De andragogie richt zich op een verbetering van een bestaande toestand bij volwassenen. Het doel van de andragogie is de volwassene bij te staan bij de ontwikkeling van autonomie, mondigheid, verantwoordelijkheid en humaniteit.

Andragogie is een specialisme binnen de sociale wetenschappen. Voorheen werden zelfstandige andragologieopleidingen aangeboden door diverse universiteiten. Deze zelfstandige studies zijn helaas verdwenen en zijn opgegaan in verwante sociaal wetenschappelijke opleidingen.

De Andragoog doet meer dan een bestaande toestand bij volwassenen verbeteren. De Andragoog doet ook vaak onderzoek naar de wetenschap van het menselijk handelen. Door onderzoek te doen, kan het menselijk handelen beter verklaard worden. Hierdoor kan de Andragoog de volwassenen beter bijstaan in hun ontwikkeling.

Mensen vonden ons op: Job Andragoog, Baan Andragoog, Andragoog Worden, Functie-eisen Andragoog, Verantwoordelijkheden Andragoog, Functieprofiel Andragoog, Wat doet een Andragoog, Werken als Andragoog.

Andragoog worden: Opleiding tot andragoog

Andragologie werd voorheen wel als zelfstandige opleiding aangeboden, maar is nu enkel een onderdeel binnen sociaal wetenschappelijke opleidingen. Om Andragoog te kunnen worden, moet dus een sociaal wetenschappelijk opleiding gevolgd worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een opleiding als Algemene Sociale Wetenschappen. Deze opleiding wordt op universitair niveau aangeboden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Andragoog, Andragoog Worden, Opleidingsniveau Andragoog, Scholing Andragoog, Studie Andragoog, Bijscholing Andragoog, Omscholing Andragoog.

Organisaties waar een andragoog doorgaans werkzaam is

De Andragoog kan voor een praktijk werken waar volwassenen geholpen worden bij hun ontwikkeling van autonomie, mondigheid, verantwoordelijkheid en humaniteit. Maar vaak gaat de Andragoog ook werken bij een onderzoeksinstituut om onderzoek naar het menselijk handelen te doen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Andragoog, Andragoog Worden, Opleidingsniveau Andragoog, Scholing Andragoog, Studie Andragoog, Bijscholing Andragoog, Omscholing Andragoog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden andragoog

Het salaris van de Andragoog is lastig in te schatten. Het is onder meer sterk afhankelijk van het soort werk dat de Andragoog verricht en hoe succesvol de Andragoog hierin is.

Mensen vonden ons op: Salaris Andragoog, Loon Andragoog, Wat verdien je als Andragoog, Salarisschaal Andragoog, Salarisindicatie Andragoog, Bonus Andragoog, CAO Andragoog, Brutoloon Andragoog, Nettoloon Andragoog, Vakantiedagen Andragoog, Pensioen Andragoog.

Competenties, skills & vaardigheden andragoog

 • Analytisch
 • Ambitie
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Andragoog, Vaardigheden Andragoog, Attitude Andragoog, Kwalificaties Andragoog, Competentieprofiel Andragoog.

Boeken voor het beroep andragoog

Wil je meer weten over het beroep andragoog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je andragoog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken andragoog te komen.

Overdracht en tegenoverdracht | Fee van Delft

een therapeutisch fenomeen vertaald naar alledaagse psychosociale begeleiding - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789462364578

Overdracht en tegenoverdracht 6e druk is een boek van Fee van Delft uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462364578 In dit boek worden de begrippen overdracht en tegenoverdracht, oorspronkelijk ontwikkeld door Freud, vertaald naar het alledaagse l...

Snaredrum Studies A | T. Lamers

systematische voorbereiding op het examen A compleet met programmavoorbeelden. - Nederlands | Bladmuziek | 9789043127585 | 56 pagina's

Snaredrum Studies A is een boek van T. Lamers uitgegeven bij Hal Leonard Music Books. ISBN 9789043127585 Het begrijpen en uitvoeren van geschreven muziek voor kleine trom is het beste aan te leren door het geregeld oefenen van notenmateriaal dat stap voor...

Alledaags racisme | Philomena Essed

herziene editie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461644336 | 320 pagina's

Alledaags racisme 1e druk is een boek van Philomena Essed uitgegeven bij Gennep B.V., Uitgeverij van. ISBN 9789461644336 Alledaags racisme is een boek van Philomena Essed...

Mensen vonden ons op: boeken voor Andragoog, Andragoog ebooks, boek Andragoog.

Persoonstypen andragoog

De Andragoog moet een goede mensenkennis hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Daarnaast moet de Andragoog ook gevoelig zijn voor de behoeften van anderen en andere mensen willen helpen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Andragoog, Karakter Andragoog.

Netwerk andragoog

De Andragoog heeft vaak ook kennis van andere specialismen binnen de sociale wetenschappen. Hierdoor is er ook geregeld contact met andere wetenschappers binnen de sociale wetenschappen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Andragoog, Medewerkers Andragoog.

Is het beroep andragoog iets voor jou?

Zou je graag andragoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als andragoog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Andragoog, beroepskeuzetest Andragoog, beroep Andragoog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden andragoog

Vaak is de Andragoog werkzaam bij een onderzoeksinstituut. Er zijn weinig vacatures te vinden voor de Andragoog. Binnen de wetenschap wordt vaak na de studie gekozen voor onderzoek en zo doorgestroomd. Hierin zijn verschillende mogelijkheden om door te groeien.

Arbeidsmarktperspectief score andragoog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep andragoog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Andragoog, Promotie mogelijkheden Andragoog, Carriere Andragoog.

Solliciteren op de functie andragoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als andragoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor andragoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als andragoog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Andragoog, CV Andragoog, sollicitatie Andragoog.

Interviews met andragoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen andragoog

Vacatures andragoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Andragoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Andragoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Andragoog houdt zich bezig met de leer van de andragogie. De wetenschap van de andragogie wordt de andragologie genoemd. De andragologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de wetenschap van het menselijk handelen.

Beoordeling Andragoog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Andragoog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Andragoog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De wetenschap Andragologie is een mooie wetenschap. Door de Andragologie op de juiste manier te bedrijven kun je een belangrijke ondersteunende bijdrage leveren aan de veranderende processen in onze maatschappij. Andragologen leveren al decennia een belangrijke ondersteunende bijdrage in buurten, op scholen, op universiteiten, in ziekenhuizen, in de politiek en op diverse wereldfora. Andragologen leveren op diverse organisatieniveaus constructieve bijdragen. De wetenschap Andragologie verdient echter meer erkenning in de diverse beroepen. De Andragologische beïnvloeding van processen zou meer benoemd moeten worden als Andragologisch; in de beroepen, in de functies, in de vacatures. Zonder die expliciete benoeming zetten andragologen hun ervaringen en know how in voor diverse beroepen, maar krijgen niet de erkenning als Andragoloog.Om te kunnen praten over doorgroeimogelijkheden, salariëring en dergelijke, is die erkenning belangrijk. Het mooie van de Andragologie als wetenschap vind ik, dat hij ook zonder die erkenning blijft voortbestaan en dat andragologen met en zonder erkenning zich blijven inzetten voor een betere maatschappij.   Polly M. Levens 

Door: Pauline Maria Levens [roepnaam Polly ]

Hartstikke mooi vakgebied.Heb rond 70 et jaren zelf andragoog gestudeerd.later kwam een mede student aan de deur.afgestudeerd hij werkte voor de honden belasting!

Door: Jan harks

Reageer op dit beroep