Psychoanalyticus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Psychoanalyticus? Lees de functieomschrijving.

De Psychoanalyticus volgt van oorsprong de leer van Sigmund Freud, waarbij het onbewuste centraal staat. De Psychoanalyticus gaat er van uit dat psychische klachten verholpen kunnen worden door dit onbewuste bloot te leggen. Cliënten worden behandeld ‘op de bank’, waarbij door middel van vrije associaties en mentaliseren geprobeerd word het onbewuste met het bewuste in evenwicht te brengen. Aanvankelijk werd gedacht dat de mentale balans van een persoon verstoord werd door een interne strijd tussen de onbewuste en bewuste geest.  Tegenwoordig wordt er meer aandacht besteed aan de impact van het verleden en de ontwikkeling, waarbij de Psychoanalyticus gebruik maakt van onderzoek uit zowel de ontwikkelingspsychologie als de neuropsychologie. Het is dan ook cruciaal voor een successvolle Psychoanalyticus om de laatste ontwikkelingen zo goed mogelijk bij te houden en beroepsconferenties bij te wonen.

Psychoanalytische behandelingen duren doorgaans langere tijd (denk daarbij in jaren), waardoor er veel inzet nodig is van zowel de Psychoanalyticus als de cliënt. De Psychoanalyticus is een neutrale luisteraar, die de cliënt met adviezen en inzichten verder op weg helpt in zijn reis door het onbewuste en daarbij de relatie met de cliënt in de gaten houdt. Het einddoel van de therapie is een verandering in het gevoelsleven van de cliënt, een vernieuwd begrip over het onbewuste, waardoor de cliënt zonder de hulp van de Psychoanalyticus zelf evenwicht kan vinden in het leven. Het werk van een Psychoanalyticus kan hiermee het leven van mensen ingrijpend veranderen.

Wil je werken als Psychoanalyticus?

Werk je al als Psychoanalyticus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Psychoanalyticus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Psychoanalyticus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Psychoanalyticus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Psychoanalyticus
  • Psychoanalytische Instellingen
  • Onderzoekspsychologen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3600 tot €5600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Psychoanalyticus

Wat verdient een Psychoanalyticus?

Psychoanalytici bevinden zich in het algemeen in FWG salarisschaal 70 (CAO voor de zorg), en kunnen al aan de slag als ze nog in opleiding zijn. Daarbij werken ze meestal in een eigen praktijk en verschillen de arbeidsvoorwaarden voor diegenen die eigen baas zijn en voor die praktijken die bij een psychoanalytisch instituut ingeschreven staan.

Salarisschaal Psychoanalyticus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Psychoanalyticus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Psychoanalyticus

Hoe goed is de toekomst voor de Psychoanalyticus? 

Voor een Psychoanalyticus is een eigen praktijk het hoogste doel. Hier moet opgemerkt worden dat de psychoanalyse net uit de zorgwet is geschreven en de arbeidsmarktperspectieven daarmee niet goed te voorspellen zijn. Daarbij is er wel altijd de mogelijkheid voor psychoanalitici om cursussen te volgen en zo nieuwe behandelswijzen aan hun repertoire toe te voegen. Ook is er in het buitenland veel aandacht voor de psychoanalyse (denk daarbij aan Engeland en de Verenigde Staten) en zijn daar dus altijd nog kansen.

Er zijn dus altijd wel doorgroeimogelijkheden, ook al liggen die soms buiten de stricte psychoanalyse. Buiten de psychoanalyse kan men de route van cursist en daarna ook onderwijzer volgen, of in een psychoanalytische instelling doorgroeien tot hoofd van een bepaalde opleiding, waarbij men ook als leraar bij de Universiteit of in het buitenland terecht zou kunnen (dit ligt aan de specialisatie). Van Psychoanalyticus kan men ook naar manager overstappen en daarmee uiteindelijk afdelingshoofd of directeur worden. Dit ligt echter meer aan de persoonlijke instelling dan aan de achtergrond in psychoanalyse.

Baankans Psychoanalyticus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Psychoanalyticus worden: Opleidingen tot Psychoanalyticus

Hoe word je een Psychoanalyticus? 

Voordat men als Psychoanalyticus opgeleid kan worden, dient men ofwel het artsexamen afgelegd te hebben of vanuit de psychologie een GZ- of psychotherapieopleiding te hebben gevolgd. Klinische ervaring is hierbij essentieel. De titel van Psychoanalyticus is niet beschermd, maar het is toch noodzakelijk om de opleiding te volgen bij een erkend opleidingsinstituut om aan de slag te kunnen. Deze opleiding bestaat uit drie delen: het zelf ondergaan van psychoanalyse, het volgen van cursussen, en het onder begeleiding behandelen van clienten. Verschillende instituten hebben verschillende selectieprocessen en de opleiding kan in totaal wel meer dan vijf jaar in beslag nemen (NPG). Het is ook mogelijk om in het buitenland de opleiding tot Psychoanalyticus te volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Psychoanalyticus

Meer opleidingen Psychoanalyticus

Weet je nog niet of je Psychoanalyticus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Psychoanalyticus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Psychoanalyticus

Met wie werkt een Psychoanalyticus samen? 

Een Psychoanalyticus komt in aanmerking met medewerkers in de praktijk, heeft contacten met bepaalde psychoanalytische instituten (NPI, NPG, NVPA) en die psychologen die dezelfde conferenties en lezingen aandoen. Daarnaast is er voor de actualiteit altijd noodzaak om in contact te blijven met onderwijzers (vaak via de insituten) en zo nieuwe technieken aan te leren.


  • Psychoanalyticus
  • Psychoanalytische Instellingen
  • Onderzoekspsychologen
Psychoanalyticus


Organisaties waar een Psychoanalyticus werkzaam is

Waar werkt een Psychoanalyticus meestal? 

Een Psychoanalyticus kan zowel bij een praktijk als in de publieke sector aan het werk (alhoewel dit met de nieuwe zorgwet kan veranderen).

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Psychoanalyticus

Waar kun je het beste werken als Psychoanalyticus? Hieronder vindt je de best door de Psychoanalyticus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Psychoanalyticus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Psychoanalyticus:

Welke competenties heeft een een Psychoanalyticus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Psychoanalyticus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Psychoanalyticus nodig? 

De Psychoanalyticus moet ingesteld zijn om mensen te helpen, en daarbij de volledige aandacht aan een persoon kunnen geven (Gever). Verder moet de Psychoanalyticus goed opletten wat er gezegd wordt in therapie en de context waarin het gezegd wordt, om zo de verborgen betekenissen van de dialoog te kunnen waarnemen en blootleggen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Psychoanalyticus


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Psychoanalyticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Psychoanalyticus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Psychoanalyticus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Psychoanalyticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Psychoanalyticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Psychoanalyticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Psychoanalyticus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Psychoanalyticus iets voor je?

Zou je graag Psychoanalyticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Psychoanalyticus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Psychoanalyticus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar