Pedagogisch Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Adviseur? Lees de functieomschrijving.

De Pedagogisch Adviseur geeft advies over opvoedkundige kwesties. Ouders die opvoedkundige problemen ondervinden, kunnen voor advies terecht bij de Pedagogisch Adviseur. De Pedagogisch Adviseur stelt hun hulpvraag centraal en gaat op zoek naar een passende oplossing. De Pedagogisch Adviseur geeft de ouders individuele, toegankelijke en kortdurende ondersteuning.

 

Hulpvraag ouders centraal

De Pedagogisch Adviseur gaat er vanuit dat de ouder deskundig is op het gebied van de opvoeding van zijn of haar kinderen. De Pedagogisch Adviseur beschikt over de juist kennis, vaardigheden en houding om de ouders te ondersteunen en samen naar een passende oplossing te zoeken. De Pedagogisch Adviseur stelt de hulpvraag van de ouders centraal. Ook moet de Pedagogisch Adviseur het gevoel van het kunnen opvoeden van de ouders versterken. De Pedagogisch Adviseur merkt de punten op die de ouders goed doen in hun opvoeding. Hierdoor worden de ouders zelfverzekerder. Samenwerking is belangrijk. De Pedagogisch Adviseur en ouders stellen samen een plan op en zorgen samen voor de gewenste uitvoering hiervan.

 

Doel hulp Pedagogisch Adviseur

Het doel van de Pedagogisch Adviseur is om de ouders vertrouwen in zichzelf als opvoeder te geven en hen antwoord te geven op hun opvoedingsvragen. De Pedagogisch Adviseur moet ervoor zorgen dat de ouders na de kortdurende begeleiding weer zelfstandig verder kunnen met de opvoeding.

Wil je werken als Pedagogisch Adviseur?

Werk je al als Pedagogisch Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Pedagogisch Adviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1790 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Adviseur

Wat verdient een Pedagogisch Adviseur?

Het gemiddelde salaris van de Pedagogisch Adviseur ligt tussen de €1790,- en €3000,-. Dit is wel sterk afhankelijk van het type organisatie waar de Pedagogisch Adviseur werkzaam is. 

Salarisschaal Pedagogisch Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Pedagogisch Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedagogisch Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pedagogisch Adviseur vacatures

Pedagogisch Beleidsadviseur bij Bambino in Dordrecht (circa 20 uur)
Bambino Kinderopvang
Bambino is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een betrokken team van inmiddels circa 90 medewerkers. Bij Bambino staat kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom zijn wij voor onze organisatie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Adviseur

Hoe goed is de toekomst voor de Pedagogisch Adviseur? 

Er is een gemiddelde vraag naar deskundige Pedagogisch Adviseur. De Pedagogisch Adviseur kan doorgroeien naar een zelfstandige onderneming of voor een grotere organisatie gaan werken.

Baankans Pedagogisch Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pedagogisch Adviseur worden: Opleidingen tot Pedagogisch Adviseur

Hoe word je een Pedagogisch Adviseur? 

Om aan de slag te kunnen als Pedagogisch Adviseur is een opleiding op het gebied van pedagogiek noodzakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen (WO) of Pedagogiek (HBO). Naast deze opleidingen zijn er ook nog diverse andere opleiding die geschikt zijn om de juiste kennis te vergaren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pedagogisch Adviseur

Meer opleidingen Pedagogisch Adviseur

Weet je nog niet of je Pedagogisch Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pedagogisch Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Pedagogisch Adviseur

Met wie werkt een Pedagogisch Adviseur samen? 

De Pedagogisch Adviseur heeft veel contact met ouders en hun kinderen. Daarnaast kan de Pedagogisch Adviseur ook contact hebben met leerkrachten, therapeuten, artsen en andere collega’s binnen het werkveld.


Pedagogisch Adviseur


Organisaties waar een Pedagogisch Adviseur werkzaam is

Waar werkt een Pedagogisch Adviseur meestal? 

De Pedagogisch Adviseur kan als zelfstandige werkzaam zijn, maar ook voor een pedagogisch adviesbureau werken of als onderdeel van een gezondheidscentrum. De Pedagogisch Adviseur is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Adviseur

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Adviseur? Hieronder vindt je de best door de Pedagogisch Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedagogisch Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Adviseur:

Welke competenties heeft een een Pedagogisch Adviseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Pedagogisch Adviseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Pedagogisch Adviseur nodig? 

De Pedagogisch Adviseur moet situaties in kunnen schatten, problemen snel kunnen analyseren en de juiste oplossing voor handen hebben (Waarnemer). Daarnaast moet de Pedagogisch Adviseur de wensen en behoeften van de ouders in kunnen schatten en hen zo goed mogelijk willen helpen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Adviseur


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Adviseur iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar