Kindercoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kindercoach? Lees de functieomschrijving.

Een Kindercoach is iemand die kinderen en ouders op een vakkundige manier helpt bij de ontwikkeling en opvoeding.

Het kind staat bij de Kindercoach centraal. Het kind heeft bijvoorbeeld last van de volgende problemen: leerproblemen zoals dyslexie of concentratieproblemen, druk gedrag door ADHD of PDD-NOS, emotionele problemen als gevolg van bijvoorbeeld een echtscheiding of het verlies van een dierbare, faalangst, slaapproblemen, eetproblemen of angsten. Na het bestuderen van het gedrag van het kind, het stellen van de juiste vragen en met behulp van mensenkennis en intuïtie, stelt de Kindercoach een behandelplan op. Een Kindercoach klampt zich nooit vast aan wetenschappelijke theoretische protocollen, maar stelt bij elk kind een actieplan op maat op.

Een verschil met een Kindertherapeut is dat een Kindercoach niet zozeer kijkt naar de oorzaak van het probleem, maar naar hoe het kind het probleem zelf kan aanpakken. De Kindercoach zoekt de oplossing van het probleem in het kind zelf. Wel worden er ook gesprekken met de ouders gevoerd.

Vaak zijn een paar afspraken met een Kindercoach genoeg. De Kindercoach wijst ouders de goede richting en geeft hen advies, waarna de ouders zelf in staat zijn hun kind op een ‘betere’ manier op te voeden. 

Wil je werken als Kindercoach?

Werk je al als Kindercoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kindercoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kindercoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kindercoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Kinderen
  • Ouders
  • Hulpverleners en specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kindercoach

Wat verdient een Kindercoach?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een Kindercoach verdient. Vaak heeft de Kindercoach een eigen bedrijfje en hangen de inkomsten bijvoorbeeld af van het aantal klanten en de behandelingen. Ook geldt meestal dat een eigen bedrijf pas na een aantal jaar winst maakt. Werkt een Kindercoach in loondienst, dan zal zijn salaris grofweg tussen de €2000,- en €4000,- bruto per maand liggen bij een fulltime dienstaanstelling.

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Kindercoach in loondienst zijn bijvoorbeeld 8% vakantietoeslag, een onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding. De exacte secundaire arbeidsvoorwaarden staan meestal in de CAO GZ.

Salarisschaal Kindercoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kindercoach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kindercoach

Hoe goed is de toekomst voor de Kindercoach? 

Er is een groeiende vraag naar professionele Kindercoaches, dus de verwachting is dat er steeds meer banen voor Kindercoaches komen.

Vaak is een Kindercoach al doorgegroeid, bijvoorbeeld van Basisonderwijzer of Logopedist naar Kindercoach. Eventueel kan een Kindercoach meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken op zich nemen.

Baankans Kindercoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kindercoach worden: Opleidingen tot Kindercoach

Hoe word je een Kindercoach? 

Er bestaan korte cursussen en opleidingen tot Kindercoach. Vaak zijn dit post-HBO opleidingen van niet langer dan een jaar. Een relevante vooropleiding is bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie (met als master Kinder- en Jeugdpsychologie).

Bij de opleiding tot Kindercoach wordt onder meer aandacht besteed aan effectieve communicatie, coachingsvaardigheden, methodieken, de ontwikkeling van kinderen en oplossingsgericht werken.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kindercoach

Kindercoach
Wat leer ik in de opleiding Kindercoach? Centraal in de opleiding Kindercoach staat het leren luisteren en kijken naar kinderen zonder te oordelen. Je leert adviezen te geven over opvoeden in …
Kindercoach
Tegenwoordig verwachten we veel van onze kinderen. Ze moeten het goed doen op school, sportief zijn, veel vrienden hebben en zich in snel tempo ontwikkelen tot verantwoordelijke volwassenen met een …
Kindercoach opleiding
Kindercoaching is een relatief jong vakgebied binnen de hulpverlening aan kinderen. Kinderen die thuis of op school vastlopen, gedrag vertonen waar ouders of omgeving geen raad mee weten, gepest worden …
Kindercoach opleiding
Volg de Kindercoach opleiding en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling. 15% van de ouders zoekt professionele hulp bij problemen met de opvoeding van …
Opleiding tot Kindercoach
Al vanaf de geboorte heeft ieder mens een natuurlijke behoefte om zichzelf te ontplooien. Hiervoor is wel een veilige en stimulerende leeromgeving nodig. Kinderen kunnen pas tot werkelijke ontwikkeling van …
Meer opleidingen Kindercoach

Weet je nog niet of je Kindercoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kindercoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kindercoach

Met wie werkt een Kindercoach samen? 

Een Kindercoach komt natuurlijk heel veel in contact met kinderen en diens ouders. Tevens komt een Kindercoach in aanraking met andere hulpverleners en specialisten, die de kinderen bijvoorbeeld doorverwijzen en met wie overleg wordt gepleegd.


  • Kinderen
  • Ouders
  • Hulpverleners en specialisten
Kindercoach


Organisaties waar een Kindercoach werkzaam is

Waar werkt een Kindercoach meestal? 

Veel Kindercoaches gaan na hun opleiding als zelfstandige aan de slag. Zij beginnen dan een eigen praktijk. Zij zijn dan werkzaam in de profitsector. Verder kan een Kindercoach aan de slag bij bijvoorbeeld (basis)scholen, kinderdagverblijven, jeugdzorgcentra of jeugdzorginstellingen. De Kindercoach is dan werkzaam in de non-profitsector. Vaak oefenden Kindercoaches al een beroep met kinderen uit, zoals Basisschoolonderwijzer. Ze blijven dan vaak na hun cursus tot Kindercoach bij hetzelfde bedrijf werkzaam, waar zij zich dan naast hun ‘gewone’ baan richten op het coachen van kinderen. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kindercoach

Waar kun je het beste werken als Kindercoach? Hieronder vindt je de best door de Kindercoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kindercoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kindercoach:

Welke competenties heeft een een Kindercoach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kindercoach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kindercoach nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Kindercoach zijn Gever en Waarnemer.

Het is vanzelfsprekend van belang dat een Kindercoach ondersteunend, sociaal en behulpzaam is. De Kindercoach reikt het kind aan waar het behoefte aan heeft (Gever).

Verder moet een Kindercoach het kind goed kunnen observeren en als het ware in zijn ziel kunnen kijken. Hij moet door bepaald gedrag heen kunnen prikken en zo de juiste behandelmethode bepalen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kindercoach


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kindercoach

Dewhi Malinka is kindercoach.

Ben je benieuwd wat een kindercoach allemaal doet op een dag? Dewhi Malinka vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Kindercoach

Beoordeling van het beroep Kindercoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kindercoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kindercoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kindercoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kindercoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kindercoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kindercoach iets voor je?

Zou je graag Kindercoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kindercoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kindercoach

Faatje

Ik volg debat opleiding via NHA. Iemand ervaring?

Dennis

NHA,prima opleiders.Gr.

Evelyn

Ik ben op zoek naar een goede opleiding Kindercoach. Iemand tips?

Chantal

Hallo Evelyn,bezoek de site van Springest.De aangeboden cursussen zijn van hoog nivo.(kan via deze site).Gr.Chantal

Sandra

Chantal,ik wil je bedanken voor de goeder raad.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar