Kindercoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kindercoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kindercoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kindercoach wordt.

 

Wat is een Kindercoach?

Een Kindercoach is iemand die kinderen en ouders op een vakkundige manier helpt bij de ontwikkeling en opvoeding.

Het kind staat bij de Kindercoach centraal. Het kind heeft bijvoorbeeld last van de volgende problemen: leerproblemen zoals dyslexie of concentratieproblemen, druk gedrag door ADHD of PDD-NOS, emotionele problemen als gevolg van bijvoorbeeld een echtscheiding of het verlies van een dierbare, faalangst, slaapproblemen, eetproblemen of angsten. Na het bestuderen van het gedrag van het kind, het stellen van de juiste vragen en met behulp van mensenkennis en intuïtie, stelt de Kindercoach een behandelplan op. Een Kindercoach klampt zich nooit vast aan wetenschappelijke theoretische protocollen, maar stelt bij elk kind een actieplan op maat op.

Een verschil met een Kindertherapeut is dat een Kindercoach niet zozeer kijkt naar de oorzaak van het probleem, maar naar hoe het kind het probleem zelf kan aanpakken. De Kindercoach zoekt de oplossing van het probleem in het kind zelf. Wel worden er ook gesprekken met de ouders gevoerd.

Vaak zijn een paar afspraken met een Kindercoach genoeg. De Kindercoach wijst ouders de goede richting en geeft hen advies, waarna de ouders zelf in staat zijn hun kind op een ‘betere’ manier op te voeden. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Kindercoach?

Werk je al als Kindercoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kindercoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kindercoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kindercoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Kinderen
  • Ouders
  • Hulpverleners en specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kindercoach

Wat verdient een Kindercoach?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een Kindercoach verdient. Vaak heeft de Kindercoach een eigen bedrijfje en hangen de inkomsten bijvoorbeeld af van het aantal klanten en de behandelingen. Ook geldt meestal dat een eigen bedrijf pas na een aantal jaar winst maakt. Werkt een Kindercoach in loondienst, dan zal zijn salaris grofweg tussen de €2000,- en €4000,- bruto per maand liggen bij een fulltime dienstaanstelling.

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Kindercoach in loondienst zijn bijvoorbeeld 8% vakantietoeslag, een onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding. De exacte secundaire arbeidsvoorwaarden staan meestal in de CAO GZ.

Salarisschaal Kindercoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Kindercoach

Er zijn geen vacatures Kindercoach aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kindercoach in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kindercoach in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kindercoach

Wat zijn de baankansen voor een Kindercoach?

Er is een groeiende vraag naar professionele Kindercoaches, dus de verwachting is dat er steeds meer banen voor Kindercoaches komen.

Vaak is een Kindercoach al doorgegroeid, bijvoorbeeld van Basisonderwijzer of Logopedist naar Kindercoach. Eventueel kan een Kindercoach meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken op zich nemen.

De actuele kans op werk voor een Kindercoach

Het beroep Kindercoach is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Kindercoach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Kindercoach worden: Opleidingen tot Kindercoach

Wil je Kindercoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kindercoach.

Hoe word je een Kindercoach? 

Er bestaan korte cursussen en opleidingen tot Kindercoach. Vaak zijn dit post-HBO opleidingen van niet langer dan een jaar. Een relevante vooropleiding is bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie (met als master Kinder- en Jeugdpsychologie).

Bij de opleiding tot Kindercoach wordt onder meer aandacht besteed aan effectieve communicatie, coachingsvaardigheden, methodieken, de ontwikkeling van kinderen en oplossingsgericht werken.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Kindercoach

Kindercoach
Wat leer ik in de opleiding Kindercoach? Centraal in de opleiding Kindercoach staat het leren luisteren en kijken naar kinderen zonder te oordelen. Je leert ouders (of leerkrachten of andere …
Kindercoach
Kindercoach opleiding
Kindercoaching is een relatief jong vakgebied binnen de hulpverlening aan kinderen. Kinderen die thuis of op school vastlopen, gedrag vertonen waar ouders of omgeving geen raad mee weten, gepest worden …
Kindercoach opleiding
Kindercoach HSP
Wat leer ik in de opleiding Kindercoach HSP? Centraal in de opleiding Kindercoach HSP staat het leren luisteren en kijken naar kinderen zonder te oordelen. Je leert ouders (of leerkrachten of …
Kindercoach HSP
Kindercoach
Volg de opleiding Kindercoach en leer ondersteuning bieden bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Volg de geaccrediteerde opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun …
Kindercoach
Kindercoach
Tegenwoordig verwachten we veel van onze kinderen. Ze moeten het goed doen op school, sportief zijn, veel vrienden hebben en zich in snel tempo ontwikkelen tot verantwoordelijke volwassenen met een …
Kindercoach

Omscholen tot Kindercoach

Als je je wilt omscholen tot Kindercoach is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kindercoach zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kindercoach dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kindercoach

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kindercoach

Als je Kindercoach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kindercoach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kindercoach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kindercoach?

Competenties en Vaardigheden Kindercoach

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kindercoach nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kindercoach nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kindercoach

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Kindercoach

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kindercoach. Als Kindercoach wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kindercoach:


zie volledige beschrijving persoonstype Kindercoach

Vakkennis voor een Kindercoach

Het is voor een Kindercoach ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kindercoach zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kindercoach

Kindercoach
Volg de opleiding Kindercoach en leer ondersteuning bieden bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Volg de geaccrediteerde opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun …
Kindercoach
Kindercoach E-Learning
Help je kinderen graag op weg in hun ontwikkeling? Word kindercoachWil je kinderen begeleiden bij hun ontwikkeling? Dan is de opleiding Kindercoach echt de ideale cursus. Binnen negenmaanden kun je …
Kindercoach E-Learning

Werkervaring Kindercoach

Het is voor een startend Kindercoach die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kindercoach is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Kinderpsycholoog, Remedial Teacher, Opvoedcoach .

Iets anders leren?

Is Kindercoach het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kindercoach

Met wie werkt een Kindercoach samen? 

Een Kindercoach komt natuurlijk heel veel in contact met kinderen en diens ouders. Tevens komt een Kindercoach in aanraking met andere hulpverleners en specialisten, die de kinderen bijvoorbeeld doorverwijzen en met wie overleg wordt gepleegd.


  • Kinderen
  • Ouders
  • Hulpverleners en specialisten
Kindercoach


Organisaties waar een Kindercoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kindercoach meestal werkt.

Waar werkt een Kindercoach?

Veel Kindercoaches gaan na hun opleiding als zelfstandige aan de slag. Zij beginnen dan een eigen praktijk. Zij zijn dan werkzaam in de profitsector. Verder kan een Kindercoach aan de slag bij bijvoorbeeld (basis)scholen, kinderdagverblijven, jeugdzorgcentra of jeugdzorginstellingen. De Kindercoach is dan werkzaam in de non-profitsector. Vaak oefenden Kindercoaches al een beroep met kinderen uit, zoals Basisschoolonderwijzer. Ze blijven dan vaak na hun cursus tot Kindercoach bij hetzelfde bedrijf werkzaam, waar zij zich dan naast hun ‘gewone’ baan richten op het coachen van kinderen. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kindercoach

Waar kun je het beste werken als Kindercoach? Hieronder vind je de best door de Kindercoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kindercoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kindercoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kindercoach.

Welke competenties heeft een Kindercoach nodig?

Een Kindercoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kindercoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kindercoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kindercoach nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Kindercoach zijn Gever en Waarnemer.

Het is vanzelfsprekend van belang dat een Kindercoach ondersteunend, sociaal en behulpzaam is. De Kindercoach reikt het kind aan waar het behoefte aan heeft (Gever).

Verder moet een Kindercoach het kind goed kunnen observeren en als het ware in zijn ziel kunnen kijken. Hij moet door bepaald gedrag heen kunnen prikken en zo de juiste behandelmethode bepalen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kindercoach


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kindercoach

Dewhi Malinka is kindercoach.

Ben je benieuwd wat een kindercoach allemaal doet op een dag? Dewhi Malinka vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Kindercoach

Beoordeling van het beroep Kindercoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kindercoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kindercoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kindercoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kindercoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kindercoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kindercoach iets voor je?

Zou je graag Kindercoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kindercoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kindercoach

marinda

Weet iemand het verschil tussen de opleiding kindercoach van BGL en Sonnevelt? Wat is de beste opleiding en hoe kun je dit beoordelen? Groeten

Faatje

Ik volg debat opleiding via NHA. Iemand ervaring?

Dennis

NHA,prima opleiders.Gr.

Evelyn

Ik ben op zoek naar een goede opleiding Kindercoach. Iemand tips?

Chantal

Hallo Evelyn,bezoek de site van Springest.De aangeboden cursussen zijn van hoog nivo.(kan via deze site).Gr.Chantal

Sandra

Chantal,ik wil je bedanken voor de goeder raad.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar