Klinisch Neuropsycholoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klinisch Neuropsycholoog? Lees de functieomschrijving.

De klinisch neuropsycholoog is een deskundige op het gebied van hersendisfuncties en emotionele en cognitieve gedragsgevolgen. Het behandelen daarvan staat ook centraal bij de klinisch neuropsycholoog. Klinische neuropsychologie is een specialisatie die gevolgd kan worden na de opleiding psychologie. Dit beroep vraagt veel tijd en energie en er wordt ook verwacht dat de persoon die dit beroep wilt gaan volgen een flinke dosis leergierigheid met zich meebrengt. De klinische neuropsycholoog is ook regelmatig bezig met het onderzoek doen. Het in kaart brengen van de activiteit in de hersenen en mede hierdoor het opzoeken van de hersendisfunctie komt regelmatig voor in dit beroep.

De klinisch neuropsycholoog is een specialist in de psychologie en krijgt vaak de zwaardere gevallen doorverwezen. Mede hierdoor vergt deze baan veel stressbestendigheid en volharding. Het behandelen van de patiënt/cliënt vraagt veel doorzettingsvermogen en uitdieping van de situatie. Door alle inzet en energie er in te steken is de voldoening van het beroep hoog.

Het is van belang om te weten dat ook tijdens de studie van dit beroep er veel van je verwacht wordt. Een constante stroom van geestelijke disfuncties en de biologische achtergrond daarvan. Onderzoeken schrijven en wetenschappelijk inzicht zijn ook belangrijke vereiste binnen dit beroep.

Wil je werken als Klinisch Neuropsycholoog?

Werk je al als Klinisch Neuropsycholoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klinisch Neuropsycholoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klinisch Neuropsycholoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Klinisch Neuropsycholoog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Therapeut
 • Psycholoog
 • Verzorgende
 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4644 tot €6790

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klinisch Neuropsycholoog

Wat verdient een Klinisch Neuropsycholoog?

Het salaris van een klinisch neuropsycholoog varieert tussen de 4644 euro bruto per maand en de 6790 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als klinisch- of neuropsycholoog speelt een grote rol bij het salaris.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Salarisschaal Klinisch Neuropsycholoog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klinisch Neuropsycholoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Klinisch Neuropsycholoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klinisch Neuropsycholoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Klinisch Neuropsycholoog vacatures

Klinisch Neuropsycholoog Laren (32-36 uur)
GGZ
Wat ga je doen Als klinisch neuropsycholoog binnen Juliana-Oord heb je een gevarieerde functie in een sterk groeiende en zich ontwikkelende werkomgeving met ruimte voor persoonlijke inbreng.Werken als klinisch neuropsycholoog …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klinisch Neuropsycholoog

Hoe goed is de toekomst voor de Klinisch Neuropsycholoog? 

Er zijn bijna geen doorgroeimogelijkheden voor een klinisch neuropsycholoog. Daarnaast is het arbeidsmarkperspectief ook niet positief gezien er weinig vraag is naar klinisch neuropsycholoog. De opleiding duurt in totaal 7 jaar en er zijn weinig plaatsen beschikbaar voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog.

Baankans Klinisch Neuropsycholoog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klinisch Neuropsycholoog worden: Opleidingen tot Klinisch Neuropsycholoog

Hoe word je een Klinisch Neuropsycholoog? 

Een klinische neuropsycholoog moet de WO opleiding Psychologie volgen, welke een 3 jaar durende bachelor heeft en waar gekozen kan worden voor een 1 of 2 jarige master. In de 3 jaar durende bachelor is het goed om te weten dat in het tweede jaar al gekozen moet worden voor een specialisatie, welke in dit geval neuropsychologie zal zijn. Let wel dat de specialisaties en richtingen verschillen per universiteit.

Hierna volgt nog een 3-jarige opleiding tot klinisch neuropsycholoog via het Nederlands Instituut van Psychologen.

Registratie via het NIP (zie bronnenlijst) mogelijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klinisch Neuropsycholoog

Meer opleidingen Klinisch Neuropsycholoog

Weet je nog niet of je Klinisch Neuropsycholoog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klinisch Neuropsycholoog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klinisch Neuropsycholoog

Met wie werkt een Klinisch Neuropsycholoog samen? 

De klinisch neuropsycholoog komt veel in aanraking met de instelling/persoon die de cliënt doorverwezen heeft. Dit is vaak een huisarts of zorginstelling. Daarnaast is de klinisch neuropsycholoog constant in contact met cliënten die op gesprek/onderzoek komen. Net als veel banen in de psychologie is het van belang een sociaal persoon te zijn door het vele contact met mensen. Toch is het binnen het beroep van klinisch neuropsycholoog minder van belang dan de meeste sociale beroepen. De klinisch neuropsycholoog spitst ook veel toe naar onderzoek.


 • Huisarts
 • Therapeut
 • Psycholoog
 • Verzorgende
 • Cliënt
Klinisch Neuropsycholoog


Organisaties waar een Klinisch Neuropsycholoog werkzaam is

Waar werkt een Klinisch Neuropsycholoog meestal? 
 • Overheid
 • Ziekenhuis
 • Zorginstelling
 • Onderzoekscentrum
 • GGZ/GZ

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Klinisch Neuropsycholoog

Waar kun je het beste werken als Klinisch Neuropsycholoog? Hieronder vindt je de best door de Klinisch Neuropsycholoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klinisch Neuropsycholoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klinisch Neuropsycholoog:

Welke competenties heeft een een Klinisch Neuropsycholoog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klinisch Neuropsycholoog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klinisch Neuropsycholoog nodig? 

De klinisch neuropsycholoog moet een perfectionist zijn omdat er veel omgegaan wordt met delicate gegevens die voortkomen uit onderzoek. Precisie is een vereiste en de klinisch neuropsycholoog moet grondig te werk gaan. (Perfectionist)

De klinisch neuropsycholoog moet een gever zijn omdat deze net als de andere beroepen binnen de psychologie moet omgaan met cliënten in delicate situaties. De klinisch neuropsycholoog moet empathie tonen, weliswaar in mindere maten dan een klinisch psycholoog, en moet de cliënt het gevoel geven om geholpen te willen worden. (Gever)

Bekijk de persoonstypen voor Klinisch Neuropsycholoog


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Klinisch Neuropsycholoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klinisch Neuropsycholoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klinisch Neuropsycholoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klinisch Neuropsycholoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klinisch Neuropsycholoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klinisch Neuropsycholoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klinisch Neuropsycholoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klinisch Neuropsycholoog iets voor je?

Zou je graag Klinisch Neuropsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klinisch Neuropsycholoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klinisch Neuropsycholoog

Student

De specialisatie tot klinisch neuropsycholoog duurt 4 jaar* en daarnaast is registratie van BIG ook mogelijk. Bron: RINO groep http://big.rinogroep.nl/opleiding.asp?PageID=130&ID=4&pagePart=UitlegBeroep

Student

Daarnaast moet eerst de gz opleiding gedaan worden en daarna volgt de neuropsychologische specialisatie. Uiteindelijk duurt het dus 10 jaar en geen 7 jaar: 3 jaar bachelor, 1 jaar master, 2 jaar gz opleiding, 4 jaar specialisatie Bron: RINO groep http://big.rinogroep.nl/opleiding.asp?PageID=130&ID=4&pagePart=UitlegBeroep

Student

De specialisatie tot klinisch neuropsycholoog duurt 4 jaar* en daarnaast is registratie van BIG ook mogelijk. Bron: RINO groep http://big.rinogroep.nl/opleiding.asp?PageID=130&ID=4&pagePart=UitlegBeroep

Student

Daarnaast moet eerst de gz opleiding gedaan worden en daarna volgt de neuropsychologische specialisatie. Uiteindelijk duurt het dus 10 jaar en geen 7 jaar: 3 jaar bachelor, 1 jaar master, 2 jaar gz opleiding, 4 jaar specialisatie Bron: RINO groep http://big.rinogroep.nl/opleiding.asp?PageID=130&ID=4&pagePart=UitlegBeroep

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar