Orthopedagoog Generalist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orthopedagoog Generalist? Lees de functieomschrijving.

Een Orthopedagoog Generalist is iemand die op een zelfstandige manier een kind,  jeugdige of volwassene kan helpen bij problemen in opvoeding, ontwikkeling of het leren. Bij dit beroep is het belangrijk om de geleerde theorie te koppelen aan de praktijk. Een Orthopedagoog Generalist heeft kennis van meerdere theoretische invalhoeken die betrekking hebben op de verklaring en behandeling van (probleem)gedrag. In de praktijk ontvangt een Orthopedagoog Generalist kinderen en opvoeders, waarmee een pedagogische relatie onderhouden wordt. De Orthopedagoog Generalist voert een intakegesprek om te bekijken of de juiste zorg geboden kan worden. Om het kind en de ouders goed te begeleiden wordt ook de gezinssituatie bekeken.

Een Orthopedagoog Generalist werkt zelfstandig en kan op wetenschappelijk verantwoorde wijze het beroep uitoefenen. Deze zelfstandigheid wordt ontwikkeld met behulp van supervisie.

Een Orthopedagoog Generalist moet in staat zijn om goed contact met het kind en de ouders te hebben. Daarnaast is kennis van wetenschappelijke theorieën en inzichten belangrijk. Van elk gesprek met een cliënt wordt een verslag gemaakt, waarin duidelijk staat wat het probleem(gedrag) is, hoe dat is ontstaan en welke behandeling nodig is. Ook eventuele testresultaten zijn onderdeel van het verslag. Hiernaast is het belangrijk om de situatie van een cliënt te bespreken met collega's, zodat een juiste diagnose gesteld en optimale behandeling gerealiseerd kan worden. 

Wil je werken als Orthopedagoog Generalist?

Werk je al als Orthopedagoog Generalist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orthopedagoog Generalist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Orthopedagoog Generalist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Orthopedagoog Generalist in één oogopslag

Netwerk:

 • Ouders
 • Kinderen
 • Jeugdigen
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3072 tot €4835

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orthopedagoog Generalist

Wat verdient een Orthopedagoog Generalist?

Een Orthopedagoog Generalist die bij de NVO ingeschreven staat als basis-orthopedagoog ontvangt salarisvolgens schaal 11 van de CAO Jeugdzorg. Een Orthopedagoog Generalist verdient als starter €3072 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4835 bruto per maand (schaal 12). Het salaris is afhankelijk van registraties, opleiding en ervaring.

Salarisschaal Orthopedagoog Generalist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Orthopedagoog Generalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Orthopedagoog Generalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orthopedagoog Generalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Orthopedagoog Generalist vacatures

Hoofdbehandelaar
Dyslexienetwerk Pento
Enthousiast vertelt de 11-jarige Bart jou over zijn dag op school: “Ik heb vanmiddag een presentatie gegeven voor de hele klas, en niemand lachte mij uit!” Wat een verschil met
Orthopedagoog Generalist
Maandag Leeuwarden
Ben jij betrokken, gedreven en ben jij gemotiveerd om jouw vaardigeden en kennis naar een hoger niveau te tillen, dan kom ik graag met jou in contact!Als Orthopedagoog Generalist ben …
Orthopedagoog Generalist
Maandag Enschede
Als Orthopedagoog Generalist ga jij complexe vraagstukken oplossen met betrekking tot opvoeding. Dit ga jij doen voor verschillende doelgroepen, waaronder kinderen en jongvolwassenen. Het opstellen van een persoonlijk behandelplan is …
Orthopedagoog Generalist Kind en Jeugd
Maandag Groningen
Als Orthopedagoog Generalist bied jij kinderen en jongeren tot 23 jaar hulp bij (traumatische) ervaringen. Samen met andere disciplines ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de juiste behandelplannen. Ook …
GZ psycholoog of Orthopedagoog Generalist
RadarPersoneel Zorg & Welzijn
Onze opdrachtgever in de provincie Limburg is op zoek naar 2 Regiebehandelaren.Het is jouw ambitie als behandelaar om snelle, werkzame en persoonlijke hulp te bieden aan kinderen en jeugdigen. Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orthopedagoog Generalist

Hoe goed is de toekomst voor de Orthopedagoog Generalist? 

Een geregristreerde Orthopedagoog Generalist kan doorgroeien naar orthopedagoog specialist, al is deze opleiding nog in ontwikkeling. Ook is het mogelijk om werk als Orthopedagoog Generalist te combineren met GZ-psycholoog.

Baankans Orthopedagoog Generalist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Orthopedagoog Generalist worden: Opleidingen tot Orthopedagoog Generalist

Hoe word je een Orthopedagoog Generalist? 

Een Orthopedagoog  Generalist kan zich aansluiten bij de NVO, de Nederlandse Vereniging van (Ortho) Pedagogen en Onderwijskundigen.  Hiervoor is eerst wel een registratie van basis-orthopedagoog binnen de NVO nodig. Aan het begin van de opleiding tot Orthopedagoog Gneralist moet een studieplan door de NVO positief bedoordeeld zijn. Binnen de opleiding wordt er aandacht besteed aan literatuur, werkervaring en het krijgen van supervisie en casuïstiek.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Orthopedagoog Generalist

S.O.S. Snelle opvang bij seksueel misbruik
NIEUW: De training S.O.S. – Accreditatie ADAP nr. 321198 (12 herregistratiepunten) NVO/NIP/SKJ Training S.O.S. – Snelle Opvang bij Seksueel misbruik van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking ter ondersteuning
Meer opleidingen Orthopedagoog Generalist

Weet je nog niet of je Orthopedagoog Generalist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Orthopedagoog Generalist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Orthopedagoog Generalist

Met wie werkt een Orthopedagoog Generalist samen? 

Ouders komen vaak mee naar een intakegesprek, zeker wanneer het kind jonger dan 12 jaar is. De ouders kunnen voor diagnostiek en behandeling vragenlijsten invullen zodat de ontwikkeling van het kind in kaart gebracht wordt.

Kinderen en jeugdigen kunnen aangemeld worden door een school of ouders als er mogelijk sprake is van een afwijkende of verstoorde ontwikkeling. Binnen de diagnosiek en behandeling worden door hen ook vragenlijsten ingevuld om zicht te krijgen op probleemgedrag of ontwikkeling.

Met collega's wordt de situatie van een cliënt besproken, zodat de best mogelijke hulp geboden kan worden aan het kind en gezin.


 • Ouders
 • Kinderen
 • Jeugdigen
 • Collega's
Orthopedagoog Generalist


Organisaties waar een Orthopedagoog Generalist werkzaam is

Waar werkt een Orthopedagoog Generalist meestal? 

Een Orthopedagoog Generalist kan in een GGZ-instelling werken, in de jeugdhulpverlening, justitiele hulpverlening,  het (speciaal) onderwijs of de gehandicaptenzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Orthopedagoog Generalist

Waar kun je het beste werken als Orthopedagoog Generalist? Hieronder vindt je de best door de Orthopedagoog Generalist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orthopedagoog Generalist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orthopedagoog Generalist:

Welke competenties heeft een een Orthopedagoog Generalist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Orthopedagoog Generalist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Orthopedagoog Generalist nodig? 

Een Othopedagoog  Generalist werkt nauwkeurig volgens een bepaald model en wil de pedagogische relatie tussen ouders en kind verbeteren. Dit zijn eigenschappen die passen bij een perfectionist. Een perfectionist is iemand die consciëntieus is en de wereld graag wil verbeteren. Een perfectionist is ook eerlijk en betrouwbaar en realistsich, wat goede eigenschappen zijn voor een Orthopedagoog Generalist (Perfectionist).

Een Orthopedagoog heeft veel inzet nodig om het kind en ouders op een juiste manier te begeleiden in de diagnostiek en behandeling van het probleemgedrag. Succesvolle werkers hebben sterk de behoefte om productief te zijn en handelen graag in overeenstemming met maatschappelijk bepaalde normen. Deze eigenschappen van een succesvolle werker komen een Orthopedagoog goed van pas bij de uitoefening van het beroep (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Orthopedagoog Generalist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Orthopedagoog Generalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orthopedagoog Generalist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orthopedagoog Generalist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orthopedagoog Generalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orthopedagoog Generalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orthopedagoog Generalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orthopedagoog Generalist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orthopedagoog Generalist iets voor je?

Zou je graag Orthopedagoog Generalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orthopedagoog Generalist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orthopedagoog Generalist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar