Orthopedagoog Generalist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orthopedagoog Generalist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep orthopedagoog generalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je orthopedagoog generalist wordt.

 

Wat is een Orthopedagoog Generalist?

Een Orthopedagoog Generalist is iemand die op een zelfstandige manier een kind,  jeugdige of volwassene kan helpen bij problemen in opvoeding, ontwikkeling of het leren. Bij dit beroep is het belangrijk om de geleerde theorie te koppelen aan de praktijk. Een Orthopedagoog Generalist heeft kennis van meerdere theoretische invalhoeken die betrekking hebben op de verklaring en behandeling van (probleem)gedrag. In de praktijk ontvangt een Orthopedagoog Generalist kinderen en opvoeders, waarmee een pedagogische relatie onderhouden wordt. De Orthopedagoog Generalist voert een intakegesprek om te bekijken of de juiste zorg geboden kan worden. Om het kind en de ouders goed te begeleiden wordt ook de gezinssituatie bekeken.

Een Orthopedagoog Generalist werkt zelfstandig en kan op wetenschappelijk verantwoorde wijze het beroep uitoefenen. Deze zelfstandigheid wordt ontwikkeld met behulp van supervisie.

Een Orthopedagoog Generalist moet in staat zijn om goed contact met het kind en de ouders te hebben. Daarnaast is kennis van wetenschappelijke theorieën en inzichten belangrijk. Van elk gesprek met een cliënt wordt een verslag gemaakt, waarin duidelijk staat wat het probleem(gedrag) is, hoe dat is ontstaan en welke behandeling nodig is. Ook eventuele testresultaten zijn onderdeel van het verslag. Hiernaast is het belangrijk om de situatie van een cliënt te bespreken met collega's, zodat een juiste diagnose gesteld en optimale behandeling gerealiseerd kan worden. Wil je werken als Orthopedagoog Generalist?

Werk je al als Orthopedagoog Generalist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orthopedagoog Generalist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Orthopedagoog Generalist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Orthopedagoog Generalist in één oogopslag

Netwerk:

 • Ouders
 • Kinderen
 • Jeugdigen
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3072 tot €4835

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orthopedagoog Generalist

Wat verdient een Orthopedagoog Generalist?

Een Orthopedagoog Generalist die bij de NVO ingeschreven staat als basis-orthopedagoog ontvangt salarisvolgens schaal 11 van de CAO Jeugdzorg. Een Orthopedagoog Generalist verdient als starter €3072 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4835 bruto per maand (schaal 12). Het salaris is afhankelijk van registraties, opleiding en ervaring.

Salarisschaal Orthopedagoog Generalist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Orthopedagoog Generalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Orthopedagoog Generalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orthopedagoog Generalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Orthopedagoog Generalist vacatures

Vacature Orthopedagoog-Generalist in Emmen
TMI
Ben jij GZ psycholoog of orthopedagoog-generalist en per september voor minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan hebben wij binnen het vakgebied jeugdzorg in de omgeving van Emmen een interessante …
Vacature Orthopedagoog-generalist gehandicaptenzorg in Hengelo
TMI
Ben jij orthopedagoog-generalist en op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als orthopedagoog-generalist …
Vacature Orthopedagoog-Generalist in Emmen
TMI Interim
Ben jij GZ psycholoog of orthopedagoog-generalist en per september voor minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan hebben wij binnen het vakgebied jeugdzorg in de omgeving van Emmen een interessante …
Vacature Orthopedagoog-Generalist in Emmen-solliciteer nu!
TMI Interim
Ben jij GZ psycholoog of orthopedagoog-generalist en per september voor minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan hebben wij binnen het vakgebied jeugdzorg in de omgeving van Emmen een interessante …
Vacature Orthopedagoog-generalist gehandicaptenzorg in Hengelo-solliciteer nu!
TMI Interim
Ben jij orthopedagoog-generalist en op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als orthopedagoog-generalist …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orthopedagoog Generalist

Wat is de toekomst van Orthopedagoog Generalist?

Een geregristreerde Orthopedagoog Generalist kan doorgroeien naar orthopedagoog specialist, al is deze opleiding nog in ontwikkeling. Ook is het mogelijk om werk als Orthopedagoog Generalist te combineren met GZ-psycholoog.

Baankans Orthopedagoog Generalist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Orthopedagoog Generalist worden: Opleidingen tot Orthopedagoog Generalist

Wil je Orthopedagoog Generalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Orthopedagoog Generalist.

Hoe word je een Orthopedagoog Generalist? 

Een Orthopedagoog  Generalist kan zich aansluiten bij de NVO, de Nederlandse Vereniging van (Ortho) Pedagogen en Onderwijskundigen.  Hiervoor is eerst wel een registratie van basis-orthopedagoog binnen de NVO nodig. Aan het begin van de opleiding tot Orthopedagoog Gneralist moet een studieplan door de NVO positief bedoordeeld zijn. Binnen de opleiding wordt er aandacht besteed aan literatuur, werkervaring en het krijgen van supervisie en casuïstiek.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Orthopedagoog Generalist

S.O.S. Snelle opvang bij seksueel misbruik
NIEUW: De training S.O.S. – Accreditatie ADAP nr. 321198 (12 herregistratiepunten) NVO/NIP/SKJ Training S.O.S. – Snelle Opvang bij Seksueel misbruik van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking ter ondersteuning
S.O.S. Snelle opvang bij seksueel misbruik

Omscholen of doorgroeien tot Orthopedagoog Generalist

Als je Orthopedagoog Generalist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Orthopedagoog Generalist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Orthopedagoog Generalist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Orthopedagoog Generalist?

Competenties en Vaardigheden Orthopedagoog Generalist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Orthopedagoog Generalist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Orthopedagoog Generalist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Orthopedagoog Generalist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Orthopedagoog Generalist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Orthopedagoog Generalist. Als Orthopedagoog Generalist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Orthopedagoog Generalist:


zie volledige beschrijving persoonstype Orthopedagoog Generalist

Vakkennis voor een Orthopedagoog Generalist

Het is voor een Orthopedagoog Generalist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Orthopedagoog Generalist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Orthopedagoog Generalist


Werkervaring Orthopedagoog Generalist

Het is voor een startend Orthopedagoog Generalist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Orthopedagoog Generalist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Psycholoog, GZ-psycholoog .

Iets anders leren?

Is Orthopedagoog Generalist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Orthopedagoog Generalist

Met wie werkt een Orthopedagoog Generalist samen? 

Ouders komen vaak mee naar een intakegesprek, zeker wanneer het kind jonger dan 12 jaar is. De ouders kunnen voor diagnostiek en behandeling vragenlijsten invullen zodat de ontwikkeling van het kind in kaart gebracht wordt.

Kinderen en jeugdigen kunnen aangemeld worden door een school of ouders als er mogelijk sprake is van een afwijkende of verstoorde ontwikkeling. Binnen de diagnosiek en behandeling worden door hen ook vragenlijsten ingevuld om zicht te krijgen op probleemgedrag of ontwikkeling.

Met collega's wordt de situatie van een cliënt besproken, zodat de best mogelijke hulp geboden kan worden aan het kind en gezin.


 • Ouders
 • Kinderen
 • Jeugdigen
 • Collega's
Orthopedagoog Generalist


Organisaties waar een Orthopedagoog Generalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Orthopedagoog Generalist meestal werkt.

Waar werkt een Orthopedagoog Generalist?

Een Orthopedagoog Generalist kan in een GGZ-instelling werken, in de jeugdhulpverlening, justitiele hulpverlening,  het (speciaal) onderwijs of de gehandicaptenzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Orthopedagoog Generalist

Waar kun je het beste werken als Orthopedagoog Generalist? Hieronder vind je de best door de Orthopedagoog Generalist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orthopedagoog Generalist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orthopedagoog Generalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Orthopedagoog Generalist.

Welke competenties heeft een Orthopedagoog Generalist nodig?

Een Orthopedagoog Generalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Orthopedagoog Generalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Orthopedagoog Generalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Orthopedagoog Generalist nodig? 

Een Othopedagoog  Generalist werkt nauwkeurig volgens een bepaald model en wil de pedagogische relatie tussen ouders en kind verbeteren. Dit zijn eigenschappen die passen bij een perfectionist. Een perfectionist is iemand die consciëntieus is en de wereld graag wil verbeteren. Een perfectionist is ook eerlijk en betrouwbaar en realistsich, wat goede eigenschappen zijn voor een Orthopedagoog Generalist (Perfectionist).

Een Orthopedagoog heeft veel inzet nodig om het kind en ouders op een juiste manier te begeleiden in de diagnostiek en behandeling van het probleemgedrag. Succesvolle werkers hebben sterk de behoefte om productief te zijn en handelen graag in overeenstemming met maatschappelijk bepaalde normen. Deze eigenschappen van een succesvolle werker komen een Orthopedagoog goed van pas bij de uitoefening van het beroep (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Orthopedagoog Generalist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Orthopedagoog Generalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orthopedagoog Generalist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orthopedagoog Generalist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orthopedagoog Generalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orthopedagoog Generalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orthopedagoog Generalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orthopedagoog Generalist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orthopedagoog Generalist iets voor je?

Zou je graag Orthopedagoog Generalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orthopedagoog Generalist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Orthopedagoog Generalist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Orthopedagoog Generalist

Vacature Orthopedagoog-generalist gehandicaptenzorg in Hengelo
TMI Interim
Ben jij orthopedagoog-generalist en op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als orthopedagoog-generalist …
Vacature Orthopedagoog-generalist
Stichting Careander
Stichting Careander zoekt een Orthopedagoog-generalist te Universitair geplaatst op 15-10-2020 Ben jij een enthousiaste en een visie gedreven Orthopedagoog-Generalist? Werk je graag in de gehandicaptenzorg? Dan zijn wij op zoek …
Vacature GZ-Psycholoog of Orthopedagoog-Generalist
RadarPersoneel Zorg & Welzijn
Voor een opdrachtgever in Gelderland zoeken wij met spoed een gedreven GZ-Psycholoog of Orthopedagoog-Generalist die veel affiniteit heeft met kind en jeugd.Wat ga je doen?In deze functie begeleid …

Actuele blogposts


reacties op Orthopedagoog Generalist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar