Psychologisch Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Psychologisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep psychologisch medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je psychologisch medewerker wordt.

 

Wat is een Psychologisch Medewerker?

Net als de GZ-Psycholoog en de Psycholoog is een Psychologisch Assistent vaak werkzaam in de zorg. In opdracht van een Psycholoog neemt de Assistent testen (vaak mondeling of vragenlijsten) af bij patiënten of cliënten. De resultaten worden teruggekoppeldnaar de psycholoog. Naast het afnemen van testen horen ook observeren en gesprekken bij dit beroep. Tijdens het observeren van een patiënt/cliënt wordt er een rapport bijgehouden van de gedragingen, houding, verbale en non-verbale communicatie en de eventuele resultaten van testjes met puzzels en vragen. Het observeren speelt zich vaak af in de natuurlijke omgeving van de patiënt/cliënt.

Een Psychologisch Assistent is vaak niet bevoegd om een diagnose te stellen. Dit wordt overgelaten aan de psycholoog waaronder de Assistent werkt. Naast in een zorginstelling zijn Psychologisch Assistenten ook vaak werkzaam bij adviesbureaus voor bijvoorbeeld beroepskeuze .

Past het beroep Psychologisch Medewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Psychologisch Medewerker?

Werk je al als Psychologisch Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Psychologisch Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Psychologisch Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Psychologisch Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2050 tot €3100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Psychologisch Medewerker

Wat verdient een Psychologisch Medewerker?

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever. Ze liggen naar schatting tussen de €2050 en €3100.

Salarisschaal Psychologisch Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Psychologisch Medewerker

Er zijn geen vacatures Psychologisch Medewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Psychologisch Medewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Psychologisch Medewerker in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Psychologisch Medewerker

Wat zijn de baankansen voor een Psychologisch Medewerker?

De doorgroeimogelijkheden van de Psychologisch Assistent zijn gunstig. Er kan toegewerkt worden naar klinisch psycholoog, onderzoeker, gedragstherapeut etc. Hiervoor moeten wel extra opleidingen worden gedaan.

Het arbeidsmarktperspectief wordt steeds minder gezien de populariteit van de opleiding psychologie en dan met name de richting klinische- en gezondheidspsychologie.

De actuele kans op werk voor een Psychologisch Medewerker

Het beroep Psychologisch Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologisch medewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologisch medewerkers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Psychologisch Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Psychologisch Medewerker worden: Opleidingen tot Psychologisch Medewerker

Wil je Psychologisch Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Psychologisch Medewerker.

Hoe word je een Psychologisch Medewerker? 

Mogelijke opleidingen zijn:

Toegepaste Psychologie (HBO), welke vier jaar duurt.

Psychologie (WO), welke een driejarige Bachelorfase heeft en een een-  of tweejarige Master.

Registratie via het NIP (zie bronnenlijst) mogelijk.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Psychologisch Medewerker

Psychologische veiligheid (audioboek)
Volg nu Psychologische veiligheid (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Het best bewaarde geheim …
Psychologische veiligheid (audioboek)

Omscholen tot Psychologisch Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Psychologisch Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Psychologisch Medewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Psychologisch Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Psychologisch Medewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Psychologisch Medewerker

Als je Psychologisch Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Psychologisch Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Psychologisch Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Psychologisch Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Psychologisch Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Psychologisch Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Psychologisch Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Psychologisch Medewerker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Psychologisch Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Psychologisch Medewerker. Als Psychologisch Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Psychologisch Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Psychologisch Medewerker

Vakkennis voor een Psychologisch Medewerker

Het is voor een Psychologisch Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Psychologisch Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Psychologisch Medewerker

Psychologische veiligheid (audioboek)
Volg nu Psychologische veiligheid (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Het best bewaarde geheim …
Psychologische veiligheid (audioboek)

Werkervaring Psychologisch Medewerker

Het is voor een startend Psychologisch Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Psychologisch Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Psychologisch Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Psychologisch Medewerker

Je kunt als Psychologisch Medewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Psychologisch Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologisch medewerkers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Psychologisch Medewerker

Verwante beroepen Psychologisch Medewerker

Doorgroei beroepen voor een Psychologisch Medewerker

Wetenschappelijk onderzoeker psychologie assistent in opleiding (aio) psychologie wetenschappelijk onderzoeker diepte psychologie bedrijfspsycholoog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker omgevingspsychologie wetenschappelijk onderzoeker ontwikkelingspsychologie wetenschappelijk onderzoeker pedagogische psychologie psychopatholoog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoekerpsychotherapie onderzoeker in opleiding (oio) psychologie Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Psychologisch Medewerker

Het beroep Psychologisch Medewerker valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Psychologisch Medewerker

Met wie werkt een Psychologisch Medewerker samen? 

Een Psychologisch Assistent komt veel in contact met verschillende hulpverleners die ook met de cliënten samenwerken. Zo wordt er veel overleg gepleegd met artsen, verzorgers, therapeuten en pedagogen.

Hijwerkt met allerlei cliënten, van verschillende leeftijden en met verschillende hulpvragen.


Psychologisch Medewerker


Organisaties waar een Psychologisch Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Psychologisch Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Psychologisch Medewerker?

  • Overheid
  • Ziekenhuis
  • Zorginstelling
  • Onderzoekscentrum
  • (G)GZ
  • Verslavingszorg

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Psychologisch Medewerker

Waar kun je het beste werken als Psychologisch Medewerker? Hieronder vind je de best door de Psychologisch Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Psychologisch Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Psychologisch Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Psychologisch Medewerker.

Welke competenties heeft een Psychologisch Medewerker nodig?

Een Psychologisch Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Psychologisch Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Psychologisch Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Psychologisch Medewerker nodig? 

De Psychologisch Assistent moet gedrag goed moet kunnen interpreteren en daarvoor een goed analytisch vermogen hebben. Daarnaast moet de Psychologisch Assistent leergierig zijn omdat in de psychologie behandelmethodes constant veranderen (Waarnemer).

De Psychologisch Assistent moet warm contact hebben met de patiënt/cliënt. Daarnaast is het van belang empathisch om te gaan met de patiënt/cliënt en betrokken te zijn bij haar of zijn problemen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Psychologisch Medewerker


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Psychologisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Psychologisch Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Psychologisch Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Psychologisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Psychologisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Psychologisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Psychologisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Psychologisch Medewerker iets voor je?

Zou je graag Psychologisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Psychologisch Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Psychologisch Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar