U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Brandmanager

Werken als Brandmanager

Beroepsprofiel brandmanager

Een brandmanager is verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten omtrent een bepaald merk (brand), product of productlijn.  Doorgaands is een brandmanager bij een onderneming werkzaam waar meerdere merken of producten gemaakt of gevoerd worden. Zodoende is het nodig om per apart merk een aparte manager te hebben die verantwoordelijk is voor de marketing. De werkzaamheden van een brandmanager zijn erg divers. Zo dient een brandmanager o.a. de strategie voor het merk te bepalen, de communicatie rondom het merk te regelen en het marktonderzoek te verrichten.  Daarnaast dient de brandmanager ook de verkoopcijfers van het merk te verantwoorden aan het management. Kortom een brandmanager leidt een specifiek merk of product binnen een onderneming die meerdere merken of producten voert.

Brandmanagers komen vaak voor in de levensmiddelindustrie. Er zijn veel grote levensmiddelfabrikanten die vaak tientallen verschillende soorten producten fabriceren. Omdat deze producten van elkaar verschillen en allemaal een andere doelgroep hebben dienen ze apart in de markt gezet te worden. Daarom worden de merken of productlijnen verdeeld tussen de brandmanagers. Naast de levensmiddelensector komen brandmanagers eigenlijk in bijna alle andere sectoren voor. In bijvoorbeeld de consumenten elektronica, kleding industrie en cosmetica industrie zijn veel brandmanagers actief.

 

Mensen vonden ons op: Job Brandmanager, Baan Brandmanager, Brandmanager Worden, Functie-eisen Brandmanager, Verantwoordelijkheden Brandmanager, Functieprofiel Brandmanager, Wat doet een Brandmanager, Werken als Brandmanager.

Brandmanager worden: Opleiding tot brandmanager

Brandmanagers zijn doorgaands HBO of WO opgeleidt. Omdat een brandmanager eigenlijk een specifieke marketing manager is zijn de meeste marketing opleidingen voldoende om als brandmanager aan de slag te kunnen gaan. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals Marketing Management (HBO) of een Marketing Master aan de universiteit. Bijna elke hogeschool of universiteit heeft een dergelijke marketing opleiding. Naast de algemene opleidingen zijn er enkele specifieke opleidingen die opleiden tot brand of productmanager. Zoals HBO productmanagement of WO Levensmiddelentechnologie. 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Brandmanager, Brandmanager Worden, Opleidingsniveau Brandmanager, Scholing Brandmanager, Studie Brandmanager, Bijscholing Brandmanager, Omscholing Brandmanager.

Organisaties waar een brandmanager doorgaans werkzaam is

Brandmanagers zijn actief in de alle bijna sectoren. Doorgaands werken brandmanagers bij profit organisaties. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Brandmanager, Brandmanager Worden, Opleidingsniveau Brandmanager, Scholing Brandmanager, Studie Brandmanager, Bijscholing Brandmanager, Omscholing Brandmanager.

Arbeidsvoorwaarden brandmanager

Het loon van een brandmanager hangt naast de ervaring en kwaliteit van de brandmanager af van de grote van het merk of product waar de brandmanager verantwoordelijk voor is.  Doorgaands verdient een startende brandmanager rond de 2000 euro per maand. Als de brandmanager meer ervaring op doet en meer verantwoordelijkheden krijgt kan dit oplopen tot 6000 per maand. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Brandmanager, Loon Brandmanager, Wat verdien je als Brandmanager, Salarisschaal Brandmanager, Salarisindicatie Brandmanager, Bonus Brandmanager, CAO Brandmanager, Brutoloon Brandmanager, Nettoloon Brandmanager, Vakantiedagen Brandmanager, Pensioen Brandmanager.

Competenties, skills & vaardigheden brandmanager

 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Doorzettingsvermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Brandmanager, Vaardigheden Brandmanager, Attitude Brandmanager, Kwalificaties Brandmanager, Competentieprofiel Brandmanager.

Boeken voor het beroep brandmanager

Wil je meer weten over het beroep brandmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je brandmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken brandmanager te komen.

Brand Management in a Week | Julia Hitchens

How to be a Successful Brand Manager in Seven Simple Steps - Engelstalig | Paperback | 2014

Learn successful brand management in 7 days and advance your careerWritten by Paul and Julia Hitchens, leading experts in branding, Successful Brand Management in a Week quickly teaches you the insider secrets you need to build your busi...

Brand Management in a Week | Paul Hitchens

How to be a Successful Brand Manager in Seven Simple Steps - Engelstalig | Paperback | 2016

Brand management just got easier Successful brands provide meaning: a higher purpose, a vision of a better future, a code of values, and a culture that drives performance. Brands with meaning stand out in their marketplace and attract like-minded people: ...

Brand Management In A Week | Julia Hitchens

How To Be A Successful Brand Manager In Seven Simple Steps - Engelstalig | Ebook | 2014

The ability to manage your brand successfully is crucial to anyone who wants to advance their career. Written by Paul and Julia Hitchens, leading experts on corporate brand strategies, this book quickly teaches you the insider secrets you need to know to ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Brandmanager, Brandmanager ebooks, boek Brandmanager.

Persoonstypen brandmanager

Een marketingmanager dient vernieuwend te zijn, creativiteit en innovativiteit  zijn van groot belang bij een brandmanager. Verder is het belangrijk dat een brandmanager goed zijn of haar eigen ideeën kan overbrengen aan andere mensen. Dit zijn allemaal eigenschappen die passen bij een levensgenieter. Naast deze kwaliteiten dient de brandmanager nog andere kwaliteiten in huis te hebben. Een brandmanager heeft veel verantwoordelijkheden, de brandmanager is immers verantwoordelijk voor een merk of product. Daarom dient de brandmanager gedreven en doelgericht te werk kunnen gaan. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker.

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Brandmanager, Karakter Brandmanager.

Netwerk brandmanager

Een brandmanager heeft doorgaands het meeste contact met de mensen in zijn team. Dit zijn de ondergeschikten van de brandmanager die de brandmanager assisteren in de werkzaamheden om het merk of product te leiden . Als er nieuwe producten ontworpen dienen te worden dan kan de brandmanager actief in het ontwikkelingsproces betrokken zijn. Dan heeft de brandmanager veelvuldig contact met de productontwikkelaar. Extern contact kan een brandmanager hebben met de afnemers van het product, bijvoorbeeld supermarkten of detailhandelaren.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Brandmanager, Medewerkers Brandmanager.

Is het beroep brandmanager iets voor jou?

Zou je graag brandmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als brandmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Brandmanager, beroepskeuzetest Brandmanager, beroep Brandmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden brandmanager

Het arbeidsperspectief van een brandmanager is goed te noemen. Elke sector of industrie heeft veel verschillende producten en merken en deze dienen allemaal geleidt te worden. Er zal dan dus ook altijd vraag zijn naar brandmanagers. Brandmanager wordt je echter niet direct. Vaak dient een starter eerst goed in het team te functioneren van een brandmanager alvorens deze zelf een brandmanager kan worden. De doorgroeimogelijkheden zijn over het algemeen goed. Bij een goede prestatie kan een brandmanager de verantwoordelijkheid krijgen voor meer merken of zelfs een hele productlijn onder zijn of haar hoede krijgen.

 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Brandmanager, Promotie mogelijkheden Brandmanager, Carriere Brandmanager.

Solliciteren op de functie brandmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als brandmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor brandmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als brandmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Brandmanager, CV Brandmanager, sollicitatie Brandmanager.

Interviews met brandmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen brandmanager

Vacatures brandmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Brandmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Brandmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een brandmanager is verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten omtrent een bepaald merk (brand), product of productlijn.  Doorgaands is een brandmanager bij een onderneming werkzaam waar meerdere merken of producten gemaakt of gevoerd worden. Zodoende is het nodig om per apart merk een aparte manager te hebben die verantwoordelijk is voor de marketing.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Brandmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Brandmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Brandmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep