U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent opsporing

Docent opsporing worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent opsporing? Lees de functieomschrijving.

De docent opsporing geeft les in het vak opsporing.

De docent opsporing geeft les aan leerlingen/studenten op de politieacademie of op een forensische opleiding. De voornaamste taak van de docent opsporing is zijn leerlingen/studenten opleiden naar een baan binnen de politie.

De docent opsporing ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, theorie en praktijkopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent opsporing naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent opsporing eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent opsporing heeft verstand van het vak opsporing en weet dit op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent opsporing ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent opsporing, Baan Docent opsporing, Docent opsporing Worden, Functie-eisen Docent opsporing, Verantwoordelijkheden Docent opsporing, Functieprofiel Docent opsporing, Wat doet een Docent opsporing, Werken als Docent opsporing.

Docent opsporing worden: Opleiding tot docent opsporing

De docent opsporing heeft de politieacademie afgerond of de opleiding ''Forensisch Onderzoek''  (HBO) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les in het vak opsporing gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent opsporing, Docent opsporing Worden, Opleidingsniveau Docent opsporing, Scholing Docent opsporing, Studie Docent opsporing, Bijscholing Docent opsporing, Omscholing Docent opsporing.

Organisaties waar een docent opsporing doorgaans werkzaam is

De docent opsporing geeft les op de politieacademie of op een andere HBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent opsporing, Docent opsporing Worden, Opleidingsniveau Docent opsporing, Scholing Docent opsporing, Studie Docent opsporing, Bijscholing Docent opsporing, Omscholing Docent opsporing.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent opsporing

De docent opsporing verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent opsporing, Loon Docent opsporing, Wat verdien je als Docent opsporing, Salarisschaal Docent opsporing, Salarisindicatie Docent opsporing, Bonus Docent opsporing, CAO Docent opsporing, Brutoloon Docent opsporing, Nettoloon Docent opsporing, Vakantiedagen Docent opsporing, Pensioen Docent opsporing.

Competenties, skills & vaardigheden docent opsporing

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent opsporing, Vaardigheden Docent opsporing, Attitude Docent opsporing, Kwalificaties Docent opsporing, Competentieprofiel Docent opsporing.

Boeken voor het beroep docent opsporing

Wil je meer weten over het beroep docent opsporing? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent opsporing bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent opsporing te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent opsporing, Docent opsporing ebooks, boek Docent opsporing.

Persoonstypen docent opsporing

De docent opsporing is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent opsporing een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak opsporing over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent opsporing, Karakter Docent opsporing.

Netwerk docent opsporing

Het netwerk van de docent opsporing bestaat uit zijn collega's, de leerlingen/studenten en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent opsporing, Medewerkers Docent opsporing.

Is het beroep docent opsporing iets voor jou?

Zou je graag docent opsporing willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent opsporing bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent opsporing, beroepskeuzetest Docent opsporing, beroep Docent opsporing kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent opsporing

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent opsporing is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de politieacademie en andere HBO opleidingen waar het vak gegeven wordt.

Arbeidsmarktperspectief score docent opsporing

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent opsporing. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent opsporing, Promotie mogelijkheden Docent opsporing, Carriere Docent opsporing.

Solliciteren op de functie docent opsporing

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent opsporing dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent opsporing belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent opsporing. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent opsporing, CV Docent opsporing, sollicitatie Docent opsporing.

Interviews met docent opsporing

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent opsporing

Vacatures docent opsporing

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent opsporing? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent opsporing. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent opsporing geeft les in het vak opsporing. De docent opsporing geeft les aan leerlingen/studenten op de politieacademie of op een forensische opleiding. De voornaamste taak van de docent opsporing is zijn leerlingen/studenten opleiden naar een baan binnen de politie.

Beoordeling Docent opsporing

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent opsporing' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent opsporing

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep